talosdarius.ro

' Secretul este să creezi valoare '

Talos Darius

10392395_818323618226128_1014252395054169947_n

Sunt de parere ca cea mai buna modalitate pentru a descrie o persoana este sa arunci o privire asupra viselor si obiectivelor pe care acea persoana le are.

Visele si obiectivele noastre spun foarte multe lucruri despre noi insine.

Cu siguranta ca ne deosebim prin rasa, statut social, religie, multe altele; iar aceastea sunt toate lucruri care spun destul de multe informatii despre noi. Dar ce ar fi sa cunoastem persoana de langa noi prin intermediul viselor si obiectivelor pe care le are in viata?

Dupa parerea mea visesele si obiectivele unei persoane reprezinta insasi esenta acelei persoane. Eu imi propun sa cunosc persoanele de langa mine prin intermediul idealurilor pe care acele persoane le au in viata.

Atunci cand stii ceea ce urmaresti, stii cine esti.

Ajunsesem la concluzia asta datorita faptului ca in ultimul timp, prins printre examenele de la facultate, scufundat in rutina si in prea multe notiuni teoretice, insasi Facultatea de Psihologie a avut grija sa ma abata de la idealul meu, facandu-ma sa pun examenele pe primul loc si sa stagnez in procesul meu de evolutie personala.

Mi-am umplut timpul cu invatatul pentru facultate si am ajuns sa uit cine sunt, si ce vreau.

Sunt totalitate obiectivelor si idealurilor mele. Iarasi ceea ce vreau bineinteles ca nu am uitat, dar am fost pe buna dreptate distras.

 

Cele mai importante scopuri si obiective ale mele.

Vreau sa termin Facultatea de Psihologie, pentru ca facultatea aceasta este o facultate aparte. Daca dreptul studeaza legea si daca medicina studiaza sanatatea, psihologia studiaza omul. Omul a inventat si dreptul si medicina, si tot ce se poate inventa. Iar psihologia studiaza omul.

Vreau sa devin un mare scriitor. Sa incep probabil cu un roman de dragoste acum la tinerete, iar mai pe sfarsitul vietii sa abordez o gramada de chestii filosofice.

Vreau sa devin un mare poet. Vreau ca cele mai reusite versuri ale mele sa se studieze in liceu peste cativa ani buni, iar orasul din care provin sa imi acorde diploma de cetatean de onoare pentru versurile care le las mostenire concetatenilor mei.

Ca si un poet care are ochiul format si vede detaliile cu care este inconjurat, ca si psiholog ce are o baza de cunostinte si intelege dedesubturile lucrurilor de la suprafata, ca si un scriitor ce are capacitatea sa transpuna intr-un limbaj artistic ceea ce gandeste; vreau sa studiez viata si tot ce tine de ea, si sa scriu despre lucrurile acestea.

Vreau sa imbin psihologia cu scrisul si sa abordez cele mai esentiale domenii ale vietii, bani, cariera, afaceri, vocatie, succes, seductie, relatii de prietenie, elementele unei vieti spirituale. Cu siguranta ca exista deja o gramada de carti despre succes, dar vreau sa intemeiez propria mea lege de viata, codul, tiparul sau blueprintul succesului in multiplele domenii ale vietii, precum cele enumerate mai sus.

Vreau sa las mostenire urmasilor mei mai presus de orice, insusi aceasta filosofie a succesului in viata, pe care ei sa o aplice in vietile lor cu mult timp dupa ce eu nu voi mai fi.

Ca si mostenire de la tatal meu, am prins pasiunea pentru trenuri. Vreau sa practic meseria de mecanic de locomotiva in mai multe tari din Europa cum ar fi: Romania, Germania, Franta, Italia. E una dintre meseriile pe care as putea sa le fac fara sa ma uit la ceas, pentru ca un izvor de pasiune se afla in mine atunci cand imbracat la patru ace fiind, duc oamenii la destinatie.

Vreau ca viitoarea mea sotie sa fie atat de ideala din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere al conexiunii mentale dintre noi doi (nenea Darwin si psihologia evolutionista sunt la indemana pentru indeplinirea acestor obiective), incat odata ce decid ca e momentul pentru casatorie sa nu mai fiu nevoit sa intorc capul pe strada dupa alte femei, nici macar din reflex.

Vreau sa scriu o carte despre seductie, mai multe carti despre bani si despre afaceri.

Vreau sa devin un milionar. Daca nu in Euro, macar in Lei. Nimic nu e imposibil.

Vreau ca numele meu sa ramana in istorie. Si nu datorita unei vieti scurte dar pline de glorie, ci datorita unei vieti lungi si pline de intelepciune.

Numele meu este Talos Darius, si sunt totalitatea viselor si obiectivelor mele.

Tu ce vise si obiective ai!?

 

 Alte doua bloguri pe care actionez sunt: Inteligent Financiar si Poetic Simleu.

Nu uita sa lasi un Like paginii de Facebook in cazul in care nu ai facut’o pana acum, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari.

Fotografie: Andrei Pop

 

4 Comments

  1. În primul rând vreau să te felicit pentru ce ai realizat în acest text, felul în care ai reuşit să-ţi descrii pasiunile de la bun început şi până în prezent. Apreciez faptul că ai izbutit să marchezi foarte precis fiecare perioadă a vieţii şi s-o asociezi cu una din pasiunile tale, iar pe viitor, reprezintă o curiozitate pentru mine ceea ce urmează. Sunt convins că de-a lungul timpului ai să-ţi descoperi noi pasiuni.
  2. Hello….

    Spui atat de multe in atat de putine cuvinte. Dau un zambet , nu un like.

    Si ma bucur ca…te-am descoperit .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 talosdarius.ro

Theme by Anders NorenUp ↑