73087558_2622770237781448_1313844402950504448_oAdevaratul MOTIV pentru care nu FUNCTIONEAZA afacerea ta!

Te salut, iar in acest articol te invit sa vorbim putin despre afaceri.

Stateam si reflectam intr-una din zilele recente, de ce nu functioneaza afacerea mea!?

Cand mentionez de afacerea mea, ma refer la dorinta de a fi un scriitor de succes, care vinde din ce in ce mai multe carti.. ceea ce inseamna ca daca reusesc sa vand foarte multe carti, reusesc sa aduc un impact pozitiv in viata a cat mai multor oameni.

Iar in acele momente de meditatie, mintea mea incepea sa vina cu tot felul de scuze..

Romanii sunt de vina.. ei nu obisnuiesc sa citeasca carti la fel de mult precum o fac oamenii din alte tari.

Situatia economica din Romania e de vina.. oamenii nu prea au bani sa-si permita luxul de a-si cumpara carti, cand abia le ajung banii pentru traiul necesar de zi cu zi.

Domeniul in care scrii e de vina.. pe bune acum! Cine isi doreste sa citeasca psihologie si dezvoltare personala!?

Oamenii din ziua de azi citesc doar romane de dragoste, pentru ca respectivele carti le ofera doza de emotii cu care sa isi umple fiinta si sufletul.

Apoi o voce realista din subconstientul mintii mele mi-a soptit in felul urmator – Darius.. adevaratul motiv pentru care nu vinzi intr-atat de multe carti cate iti doresti, e pentru ca nu esti indeajuns de cunoscut!

Nu!? E logica treaba. Vinzi intr-atat de mult, in functie de cat de cunoscut si popular esti.

Astea fiind spuse, intrebarea cheie care se ridica iarasi la fileu este – De ce nu sunt indeajuns de popular si de cunoscut, in asa fel incat sa vand intr-atat de multe carti cate imi doresc!?

Iar in acele momente, o voce mult mai sincera si mai realista decat cea anterioara, mi-a soptit din nou – Darius.. nu esti indeajuns de popular si de cunoscut pe cat iti doresti, pentru ca nu esti INDEAJUNS DE BUN!

Cum adica nu sunt indeajuns de bun!? Cum vine asta!? Incepusem eu sa protestez de indata.

Am terminat Facultatea de Psihologie, cred ca oamenii au un motiv indeajuns de bun sa citeasca articolele si cartile mele.

Mi-am sacrificat atat de mult timp, bani, energie, viata sociala.. din dorinta de a scrie si de a deveni un scriitor de succes!

Iar tu vii si imi spui acum ca nu sunt indeajuns de bun!??

Realist fiind apoi, mi-am raspuns din nou in mintea mea – Faptul ca ai terminat Facultatea de Psihologie, e clar un lucru bun, insa nu e indeajuns!

Faptul ca ti-ai sacrificat atat de mult timp, bani si energie, in dorinta ta de a deveni un bun scriitor, e cu siguranta o dovada clara, care adevereste cat de mult iti doresti sa devii un scriitor de succes.

Insa chiar daca e ceva demn de apreciat ca ti-ai sacrificat atat de mult timp, bani si energie, pentru a deveni un scriitor de succes.. asta nu inseamna neaparat ca esti indeajuns de bun!

Pana la urma PIATA SI PUBLICUL INTOTDEAUNA AU DREPTATE!

Degeaba SPUI TU ca esti cel mai bun, daca PUBLICUL NU CUMPARA de la tine!

Oamenii vor alege sa CUMPERE INTOTDEAUNA de la cei mai buni!

Iar daca oamenii nu cumpara de la tine, e cea mai directa dovada ca inca NU ESTI CEL MAI BUN, in domeniul in care practici.

Iar in momentele respective am inceput sa ma compar.. nu cu Anthony Robins, Brian Tracy sau Robert Kiyosaki.. colosalii bestseller din Statele Unite.

Ci am inceput sa ma compar cu simplii autori din domeniul meu de activitate de la noi din tara: Lorand Soares Szasz, Pera Novacovici, Daniel Zarnescu.

Si chiar daca gandeam lucrurile subiectiv, dorindu-mi atat de mult sa devin si eu ca si cei de mai sus, a trebuit sa RECUNOSC fata de mine insumi, ca nu sunt intr-atat de bun ca cei amintiti anterior, pe domeniul dezvoltarii personale, educatiei financiare etc. etc.

Nu am nici banii lui Lorand..

Chiar daca si eu sunt psiholog, nu am nici pe departe cunostintele pe care le are Pera..

Chiar daca pe viitor imi doresc o afacere si sa devin antreprenor, nu ma pricep nici pe departe chiar atat de bine la proiecte, precum Daniel Zarnescu.

Iar adevarul a sunat extrem de clar in mintea mea – Darius.. nu vinzi intr-atat de mult pe cat ti-ai dori, pentru ca nu esti indeajuns de bun!

Nu esti indeajuns de bun nici macar pe cat de buni sunt simplii autori de succes de la tine din tara.. ce rost mai are sa vorbim despre strainatate!?

Si a trebuit sa-mi recunosc ca nu sunt indeajuns de bun.

Nu sunt un scriitor indeajuns de bun.. pentru ca daca as fi fost, lumea ar fi cumparat mult mai adesea de la mine.

Nu sunt chiar atat de bun pe Instagram, pentru ca daca as fi fost, nu m-as fi impotmolit de luni bune de zile la pragul de 9.5k de followeri, si as fi ajuns la 10k.

Nu sunt un chiar atat de bun fotograf, pentru ca daca as fi fost, as fi primit cerinte pentru sesiuni foto mult mai adesea.

Nu sunt un viodeograf chiar atat de bun, pentru ca daca as fi fost, as fi ajuns de mult la pragul de 1.000 de Subscriberi pe contul de Youtube.

Insa..

 

Iar in cazul nostru, vestea buna e ca prin faptul ca ACCEPTI ca nu esti indeajuns de bun.. ai facut si PRIMUL PAS catre schimbare, ai facut si primul pas pentru a deveni mai bun.

Prin faptul ca ACCEPTI ca nu esti indeajuns de bun, ai constientizat nevoia de schimbare.

Iar odata ce ai CONSTIENTIZAT nevoia de schimbare, ti-ai marit extrem de mult sansele sa incepi sa treci si la ACTIUNE.. in dorinta si intentia ta de a deveni din ce in ce mai bun.

Pe final de articol te las cu urmatoarea concluzie.

Despre ce am vorbit in acest articol nu se aplica doar in afaceri, ci se intampla si in viata reala.

In orice domeniu!

Nu ai un iubit sau o iubita, pentru ca nu esti indeajuns de bun.. si nu ma refer neaparat la fizic :)) ci ma refer la personalitate, caracter, mentalitate etc.

Nu ati castigat aseara jocul cu echipa, pentru ca nu ati fost indeajuns de buni.

Dancila nu a castigat prezidentialele de anul acesta, pentru ca n-a fost indeajuns de buna.

Stiam cu totii asta! :))

 

** Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Comments

comments