Pentru cateva zile am trait in iad. Noroc ca m-am trezit, si am iesit afara. In fine, noroc ca s-a putut, metaforic vorbind.

Trait in iad insemnand sa renunt la lucrurile care imi provoaca mie placere.

Datorita intentiei mele de a invata pentru examene, in anul III fiind, ultima sesiune, am zis ca renunt la totul doar de dragul de a invata pentru sesiune si a termina, in sfarsit, facultatea.

Si mi-am dat seama ca renuntand la lucrurile care imi provoaca mie placere, lucruri pe care eu le consider ritualuri zilnice, precum ar fi:

- cititul: carti din dezvoltare personala, educatie financiara, vanzari etc.

- urmaritul de seminarii si workshopuri de pe Youtube despre aceleasi tematici (Jack Canfield, Brian Tracy, T. Harv Eker etc.)

- scrisul: articole pe blog cu scopul de a interactiona cu publicul meu & articole despre cartea mea Convingerile oamenilor de succes, pentru a face vanzari

- mersul la sala pentru a-mi mentine un corp suplu ce imi provoaca o stima de sine bine fundamentata

- iesitul cu prietenii, construitul si mentinerea prieteniilor/relatiilor sociale (prietenii si persoanele importante din viata mea fiind unul dintre cele mai importante elemente ale vietii, sunt o persoana sociabila)

Am sacrificat toate aceste ritualuri pe care le fac zilnic si pe care le consider elemente fundamentale ale stilului personal de viata, doar de dragul de a invata pentru sesiune si de a termina facultatea.

Si mi-am dat seama ca am ajuns in iad. Mi-am dat seama ca am adus iadul pe pamant, renuntand la lucrurile care imi fac mie placere.

Mi-am dat seama cat de importante sunt aceste ritualuri si ce impact puternic au asupra vietii mele, in momentul in care renuntasem la aceste mici ritualuri zilnice.

Si mi-am adresat mie insumi urmatoarea intrebare: Darius, ce e mai important pentru tine? Sa termini facultatea fara nici o restanta, sau sa fii fericit chiar in acest moment?

Si probabil ca intuitiv, cineva ar zice: Esti pe ultima suta de metri, termina facultatea cu bine (renunta la fericire pentru momet), si vei fi fericit dupa.

Acesta fiind raspunsul pe care l-ar spune cineva din exterior.

Raspunsul din interior, pentru ca este alegerea mea personala pana la urma, e urmatorul:

 

Nu. Nu sa termin facultatea cu bine si fara nici o restanta e mai important pentru mine chiar in acest moment.

Ci e mult mai important sa fiu fericit, chiar astazi – facand lucrurile care imi provoaca mie placere si imi aduc fericirea zilnica.

Chiar daca e vorba de o luna de zile, de sacrificat lucrurile care imi provoaca mie placere cu scopul de a termina facultatea fara nici o restanta (insemnand sa invat non-stop, zi de zi), nu am sa fac sacrificiul acesta.

Stii de ce !?

Pentru ca ar insemna ca pentru o luna de zile, sa renunt la lucrurile/ritualurile care ma fac pe mine fericit. Adica sa renunt la fericire si la starea mea de bine.

Si chiar daca e vorba de o singura luna de zile, n-am sa renunt la fericire. Si am sa iti spun si de ce.

Viata e naibii de scurta si trece foarte repede. Luna asta de zile la care renunt eu la fericire (ritualurile zilnice), sacrificando pentru a invata pentru ultima sesiune - nu mi-o mai da nimeni inapoi!

Fericirea nu mi-o mai da nimeni inapoi. Iar ipotetic vorbind, in ultima clipa a vietii mele, cu siguranta ca mi-as fi dat seama de faptul ca – diploma de la psihologie e zero in comparatie cu o viata traita in deplina fericire.

Mi-am dat seama ca e mult mai important pentru mine sa fac lucrurile care imi provoaca placere zilnic, decat sa fac orice altceva.

 

In special datorita faptului ca in momentul in care renunt la lucrurile care imi provoaca zilnic fericire – aduc  iadul pe pamant din nou.

Iar in acele momente mi-am dat seama de o importanta filosofie de viata, personala. Defapt, nu e deloc o mare filosofie, important e ca e personala.

‘ Cel mai mare chin pentru om este sa nu fie lasat sa faca ce ii place ‘ #TDarius

 

Spusa cu alte cuvinte, aceasta filosofie poate fi reformulata in felul urmator.

Fericirea, e cel mai important lucru pentru mine in mod personal. Mai important decat orice altceva (terminatul facultatii de psihologie fara nici o restanta).

Pentru ca am o viata de trait a naibii de scurta. Si vreau sa fiu fericit in fiecare particica a ei.

Si in nici un caz, nu vreau sa ajung in situatia terifianta si ingrozitoare, ca in ultima clipa a vietii mele, sa imi dau seama ca am trait o viata in care nu am fost fericit.

Motiv pentru care la varsta de 23 de ani imi reformulez prioritatile vietii.

Indiferent de ce lucruri materiale sau bogatii obtin, indiferent de ce titluri academice/profesionale urmaresc, mult mai important decat toate aceste lucruri, pentru mine este sa fiu fericit.

Iar fericirea mea consta in lucruri simple, pe care le fac zilnic si care imi provoaca placere.

Iar in momentul in care din diferite motive nu reusesc sa fac aceste lucruri, incep sa fac urat.

Datorita faptului ca pentru cateva zile, am experimentat cum e sa traiesti iadul pe pamant. Facand altceva de dimineata pana seara, decat lucrurle care imi provoaca mie placere in mod personal si imi aduc fericirea de zi cu zi.

 

Cu multa inspiratie, Taloş Darius, care isi restabileste prioritatile vietii.

Fa si tu la fel! Punand pe primul loc lucrurile care iti provoaca si tie placere si iti aduc fericirea in mod personal.

18301953_1900717020211319_8426042557737168444_n

Click pe imagine pentru detalii

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

 

Comments

comments