După o scurtă cercetare cu ajutorul DEX-ului, pentru cuvântul angajament am găsit următoarele înţelesuri:

-promisiune, făgăduială, pe care ţi-o faci ţie însuţi, că vei realiza ceva, un vis, un scop. Cel mai important e ca acest vis sau scop să fie al tău în întregime şi nicidecum al altcuiva;

-angajare sau contract propriu, prin care îți făgăduiești tu ție însuți că îți vei canaliza energia, timpul, atenția, chiar banii dacă este nevoie, cu scopul de a îți duce planul la bun sfârșit;

-asigurare, care poate duce cu gândul la faptul că ești sigur pe tine;

-juruință (dacă ești un om de cuvânt atunci când juri ceva așa rămâne) ‘Felul vostru de vorbire să fie, ‘Da, da'; ‘Nu, nu'; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău’ Matei 5:37;

-promisiune: ‘Unele reguli trebuie încălcate, promisiunile mai puțin’ Taloș Darius;

Se auto înțelege sugestia acestui ‘până la moarte’, luat ca și termen pentru îndeplinirea scopului tău.

Deci, când spunem angajament însumăm împreună toţi aceşti termeni cum ar fi: promisiune, făgăduiala, realizare a unui vis, angajare, contract, asigurare, juruinţă, legământ.

Înţelegeţi acum care este puterea cuvântului angajament? Oamenii de succes şi cu mari realizări în viaţă cunosc puterea acestui cuvânt.

Oamenii cu caracterul tare şi oamenii care ştiu ce vor de la viaţă, sunt conştienţi de beneficiile şi capacitatea de realizare a visurilor lor, când este luat în considerare cu maximă seriozitate, adevăratul sens al cuvântului angajament.

Oamenii slabi se răzgândesc de pe o zi pe alta în legătură cu ce vor, şi niciodată nu vor simţi cu adevărat pe propria lor piele, adevăratul sens şi tăria cuvântului angajament.

Vrei mari adevăruri în viaţă formulate într-un singur rând?

Bănuiesc că te-ai obişnuit până acum pe parcursul acestei cărţi cu următoarele două citate:

‘Omul este literalmente ceea ce crede el că este’ James Allen

‘Singurele limitări pe care le avem sunt cele pe care ni le setăm cu propria noastră minte’ Napoleon Hill

Însă să nu ne oprim aici! Dar înainte de a trece mai departe doresc să menţionez că am recapitulat aceste două citate pentru că îl completează de minune pe al treilea.

Omul este literalmente ce crede el că este şi singurele lui limite sunt cele pe care şi le setează cu propria lui minte.

Dar înainte de a porni călătoria spre drumul nostru către succes, pe lângă faptul că trebuie să conştientizăm că existenţa noastră este direct reponsabilă de gândurile care se află înlăuntrul minţii noastre, iar noi suntem cei responsabili atât pentru gândurile care se află în mintea noastră cât şi pentru existenţa noastră, trebuie să devenim conştienţi şi responsabili în acelaşi timp de următorul lucru:

‘Un câştigător niciodată nu va renunţa, iar un renunţător niciodată nu va câştiga’ Vince Lombardi

Atât de simplu. Un câştigător, niciodată nu va renunţa! Un renunţător, niciodată nu va câştiga! Iar din acest punct începe adevărata lecţie a angajamentului.

Măsura puterii unui om este dată de cât de multe dificultăţi poate întâmpina, şi de cât de multe obstacole poate depăşi, până în momentul în care îşi atinge idealul promis.

Când tu spui că poţi să îţi îndeplineşti propriile obiective şi propriile visuri, întocmai ai făcut primul pas înspre îndeplinirea acestora.

În schimb dacă tu spui că nu poţi să îţi îndeplineşti propriile visuri şi propriile obiective, nu doar că ai făcut un pas înapoi, însă ai la fel de multă dreptate exact ca şi în prima fază când spuneai că poţi să îţi îndeplineşti propriile visuri şi obiective.

Doar că de data aceasta dreptatea funcţionează într-un sens negativ.

Indiferent că spui că poţi să îndeplineşti un lucru, sau că nu poţi să îl îndeplineşti, tu ai dreptate oricum. Ştii de ce?

Pentru că nici tu şi nici eu nu suntem singurii care au aflat că omul este ceea ce crede el că este, şi că singurele limitări din mintea omului sunt limitările de care mintea lui este conştientă.

Prima măsură către acţiune este să schimbi limitările din mintea ta.

De la părerea că nu poţi să îţi atingi propriile visuri şi obiective, schimbă această limitare cu convingerea că poţi să îţi îndeplineşti propriile visuri şi obiective.

Tu eşti responsabil de care dintre aceste două convingeri, mintea ta este conştientă! Iar lucrurile de care mintea ta este conştientă, îşi vor face simţită prezenţa în partea lor reală şi materială a vieţii tale.

Însă odată ce ai trecut de schimbarea limitelor de care mintea ta este conştientă, odată ce ai hotărât că tu eşti capabil de ceea ce vrei să îndeplineşti şi ai lăsat convingerile negative la o parte, este foarte important să iei adevărata putere şi adevăratul sens al cuvântului angajament, în propriile tale braţe ca fiindu-ţi cel mai bun amic şi cel mai important companion al călătoriei tale către succes.

Este foarte important să nu uiţi că, acolo unde ceilalţi sfârşesc în mediocritate, oamenii persistenti şi oamenii care îşi iau un angajament adevărat, îşi încep de fapt povestea lor de succes.

Este foarte important ca pe tot parcursul călătoriei tale de la mediocritate la succes, să menţii întotdeauna viu şi rezonant gândul că un câştigător niciodată nu va renunţa, iar un renunţător niciodată nu va câştiga.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să fii de partea celor care câştigă, a renunţa nu mai este o opţiune.

Cum am putea să îi punem la aceeaşi masă pe cei care renunţă şi pe cei care câştigă!? Din nou, sunt două extremităţi!

Şi nu, diferenţa dintre extremităţi nu e dată de numărul banilor sau de numărul realizărilor în viaţă.

Diferenţa dintre extremităţi este dată de ceea ce se află în interior, ceea ce nu se vede, ceea ce nu este superificial.

Atitudinea interioară legată de a continua un aganajament sau a renunţa la acel angajament, este cea care face diferenţa între extremităţi, când vine vorba de oamenii cu adevărat bogaţi.

Bogaţi în adevăratul sens al cuvântului, făcându-se aluzie la faptul că au descoperit o mare bogăţie în viaţă prin alegerea de a-şi continua angajamentul luat şi a nu lua în considerare opţiunea de a renunţa, în comparaţie cu oamenii care renunţă şi care sunt cu adevărat, săraci.

Cum am putea să îi punem la aceeaşi masă pe câştigători, cu cei renunţători?

Atenţie! Nu am zis cei învinşi, am zis cei renunţători!

Este o diferenţă mare în a fi învins temporar şi a fi un renunţător atemporar.

Diferenţa dintre ordinar şi extraordinar este dată de acel extra.

Acel extra face diferenţa între cât de mult poţi să îţi continui angajamentul de a-ţi îndeplini propriile visuri şi obiective, şi cât de repede vei renunţa la ele odată ce vei regăsi în calea ta primele obstacole şi dificultăţi întâmpinate.

Acel extra dintre oamenii care nu iau în considerare opţiunea de a renunţa, şi oamenii cărora le lipsesc acel extra iar odată ce întâmpina primele dificultăţi şi obstacole în calea lor, încep să cocheteze cu intenţia de a renunţa; va face diferenţa şi dintre cei care vor fi cu adevărat câştigători şi vor simţi pe pielea lor adevărata putere a unui angajament, respectiv oamenii care renunţă şi nu vor avea parte niciodată de acest privilegiu ca experienţă a vieţii.

Cum am putea să îi punem la aceeaşi masă pe cei care ştiu ce vor de la viaţă şi pe oamenii care încă dormitează? Pur şi simplu zicala ‘Extremele se atrag’, nu funcţionează în această situaţie!

Cei care ştiu ce vor de la viaţă şi cei care nu ştiu ce vor de la viaţă, pur şi simplu nu vor putea fi puşi niciodată în aceeaşi oală.

Vă mai aduceţi aminte de zicala care spune că, valoarea şi puterea unui om este dată de numărul dificultăţilor cărora le poate face faţă, şi de numărul obstacolelor pe care le poate întâmpina şi depăşi?

În momentul în care o persoană devine conştientă de faptul că timpul ticăie, de faptul că timpul e limitat, și că mai devreme sau mai târziu nimeni și nici el sau ea nu vor scăpa de rezultatul final al timpului, persoana respectivă va începe în mod deliberat și proactiv să își coordoneze viața.

Să îl preocupe subiectului timpului, și cum poate deveni cât mai eficace în tot ceea ce face pentru a rămâne cu mai mult timp pentru sine, și pentru a deveni și mai eficient in ceea ce intreprinde.

În momentul în care o persoană devine conştientă că timpul ticăie, va deveni o persoană proactivă şi va începe în mod deliberat să îşi co-ordoneze viaţa, în sensul şi în direcţia scopurilor şi idealurilor sale cele mai de preţ.

Doar persoanele care ştiu ce vor de la viaţă sunt treze şi lucide, îşi urmăresc ţinta cu înverşunare şi cu tact, pentru că ştiu că nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a face ca lucrurile să se întâmple.

Persoanele care nu ştiu ce vor de la viaţă dormitează mai mult decât oricând.

Dar să nu deviem prea mult de la tematica angajamentului!

Acum că ai conştientizat ceea ce vrei de la viaţă, prin intermediul celor două întrebări specifice; acum că ai aflat că singurele tale limitări în atingerea propriilor visuri şi obiective, sunt limitările de care mintea ta este conştientă şi este de datoria ta să îţi setezi în propria grădină a minţii, seminţele de care mintea ta trebuie să fie conştientă, cât şi seminţele de care mintea ta nu trebuie să fie conştientă..

..acum că ai aflat că viaţa, vocaţia şi resursele financiare te vor testa cu multă atitudine şi cu multă persistenţă, iar propriul tău succes va începe exact acolo unde alţii sfârşesc în mediocritate; îţi proprun să privim împreună la următoarele două exemple.

Aceste două exemple deşi sunt puţin contradictorii, sunt în esenţă două personaje care au ştiut ce îşi doresc de la viaţă şi care nu au lăsat nimic şi nici o forţă exterioară, nici un obstacol şi nici o dificultate, să îi ţină departe de ceea ce şi-au dorit să îndeplinească cu adevărat.

Primul dintre exemple, care îndeplineşte, totodată, toate semnificaţiile posibile ale cuvântului angajament, este Abraham Lincoln, al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

” A eşuat în afaceri la vârsta de 21 de ani.

A fost învins în alegerile legislative la vârsta de 22 de ani.

A eşuat din nou în afaceri la vârsta de 24 de ani.

A fost copleşit de moartea iubitei lui la vârsta de 26 de ani.

A avut o cădere nervoasă la vârsta de 27 de ani.

A pierdut în alegerile pentru Congres la 34 de ani.

A pierdut în alegerile pentru Congres la 36 de ani.

A pierdut în alegerile pentru Senat la 45 de ani.

A ratat postul de vice-preşedinte la 47 de ani.

A pierdut în alegerile pentru Senat la 49 de ani.

A fost ales Preşedinte, al Statelor Unite ale Americii la vârsta de 52 de ani. ”

Abraham Lincoln, al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite, despre el este vorba. O poveste întreagă de viaţă ne arată care este puterea cuvântului angajament.

A luptat oricât de mult timp a fost nevoie să lupte şi a depăşit oricât de multe obstacole a fost nevoie să depăşească, până când a apărut momentul în care scopul său de la bun început a fost atins.

Vă mai aduceţi aminte de zicala care spune că, valoarea şi puterea unui om este dată de numărul dificultăţilor cărora le poate face faţă, şi de numărul obstacolelor pe care le poate întâmpina şi depăşi?

Cu siguranţă că Abraham Lincoln este un om foarte puternic şi valoros.

Ce ar fi fost dacă Lincoln ar fi zis: ‘Da. Vreau să fiu președintele Statelor Unite. Cine nu ar vrea asta? Dacă mă vor alege.. sigur că voi fi președintele lor. Dacă nu mă vor alege, nu voi fi președintele lor’

Traducere: Dacă o să îmi cadă bogăția în poală, am să o accept..

Şi-a păstrat oare Abraham Lincoln angajamentul puternic cum că va ajunge președintele Statelor Unite, indiferent de cât de mult timp sau energie este nevoie? Eu zic că da.

A avut Abraham Lincoln a o dorință arzătoare pentru a deveni președintele Statelor Unite, urmărind acest scop cu fiecare părticică din mintea și sufletul lui până in momentul realizării obiectivului? Eu zic că da.

A avut Abraham Lincoln a obsesie pozitivă în a urmări cu certitudine un singur scop, acela de a deveni președinte indiferent de ce obstacole, eșecuri în viață, în afaceri, în alegeri, despărțirea de persoana iubită, i-au apărut în cale? Eu zic că da.

A funcționat pentru Abraham Lincoln, principiul: ‘Un câştigător niciodată nu va renunţa, iar un renunțător niciodată nu va câştiga?’

Eu zic că da, a funcţionat mai mult decât oricând.

A fost conştient Abraham Lincoln de realitatea că, doar ne-renunţând la ideea şi idealul pe care şi l-a propus, este singura cale prin care i se poate materializa visul? Mai mult ca sigur, da.

Dacă ar fi fost un renunțător şi s-ar fi plictisit după prima provocare în a deveni preşedinte, și-ar fi găsit altă ocupație și în nici un caz nu și-ar fi dedicat o viață de om scopului de a deveni președinte. În cazul acesta cu siguranţă că nu ar mai fi devenit preşedinte.

Probabil că cel mai important secret din spatele angajamentului lui Abraham Lincoln în a deveni preşedintele Statelor Unite, este formulat în citatul următor:

‘Cel mai bun mod de a prezice viitorul este creându-l’ Abraham Lincoln.

Cel mai bun mod de a prezice viitorul este creându-l, iar noi avem ocazia să ştim acest secret.

Dar totodată avem ocazia să ştim şi faptul că viitorul se poate crea, doar prin puterea angajamentului!

Chiar dacă sunt total antitetice personalităţile lor cât şi stilurile lor de viaţă, asemănarea dintre Abraham Lincoln şi Curtis James Jackson (50 Cent), este mai reală decât oricând.

Probabil că cel mai mult diferenţele din timpul istoric ne fac să credem că cei doi ar fi foarte diferiţi. Însă fiecare dintre cei doi sunt extrem de asemănători prin faptul că se folosesc de acelaşi principiu pentru a obţine ceea ce vor de la viaţă.

Abraham Lincoln îşi dorea să fie un lider, îşi dorea să fie preşedinte; Curtis James Jackson şi-a dorit şi el la rândul lui să devină un lider, în lumea faimoasă a cântăreţilor rap.

Abraham Lincoln îşi dorea să conducă o naţiune întreagă, Curtis James Jackson îşi dorea să devină bogat şi faimos pentru a-şi depăşi condiţia precară din copilărie.

Care este lucrul pe care sunt dispuşi ambii dintre cei doi să îl pună la bătaie pentru a-şi atinge propriile scopuri?
Întocmai viaţa lor.

Abraham Lincoln a aşteptat până la vârstă de 52 de ani oportunitatea de a deveni preşedinte. Curtis James Jackson şi-a stabilit ca ţintă momentul când va atinge bogăţia şi faima, însuşi finalul vieţii dacă este nevoie.

‘Get rich of die trying’ 50 Cent.

Filmul autobiografic vă este la dispoziţie în caz că vreţi să urmăriţi cu câtă înverşunare luptă un copil crescut în ghetto, pentru a-şi depăşi condiţia precară în care se află.

Să îţi spui în sinea ta că îţi vei îndeplini scopul indiferent de ce este nevoie, sau vei muri încercând.. este un mare act de curaj după părerea mea.

Este un mare act de curaj nu doar din punctul de vedere al angajamentului care trebuie să fie parcurs până la capăt; dar este un mare act de curaj văzut prin prisma faptului de a şti, sută la sută procente ceea ce îţi doreşti de la viaţă!

Să îţi atingi scopul sau să mori încercând înseamnă să arzi corăbiile din spatele tău, să nu ai altă variantă de a da înapoi decât să îţi îndeplineşti idealul.

Să nu existe cale de întoarcere înapoi decât materializarea visului, pentru că dacă nu reuşeşti să îţi duci visul la îndeplinire, vei muri încercând! Şi atunci la ce folos să lupţi pentru îndeplinirea unui vis, dacă îţi este răpită plăcerea de a te bucura de beneficiile câştigului mult timp, după ce acel obiectiv a fost îndeplinit.

Chiar dacă în lupta pentru îndeplinirea propriilor visuri şi obiective, vei muri într-un mod glorios, încercând.. nici această cale de a muri ‘încercând’, nu ar trebui să fie luată în considerare.

Pentru că dacă iei în considerare calea de a muri ‘încercând’, şi nu vei şti niciodată cum a fost să îţi trăieşti visul în realitate, la ce folos să câştigi ceea ce vrei să câştigi dacă nu mai ai timp să te bucuri de acel câştig?

Cred că a muri încercând este doar o formă de a spune că vei lupta cu orice preţ pentru a îndeplini ceea ce vrei să îndeplineşti, şi nu doar a muri încercând să îndeplineşti acel lucru fără ca măcar să te mai bucuri de el.

Însă ce ar fi fost dacă Curtis James Jackson ar fi zis: voi face bani încercând, până la vârstă de 20 de ani. Sau, voi face bani încercând, până la vârstă de 25 de ani.

Ce ar fi fost dacă Abraham Lincoln ar fi zis: voi continua să încerc să devin preşedinte, până la vârstă de 50 de ani.

Răspuns: nici unul dintre ei nu şi-ar mai fi îndeplinit scopul.

Nu poţi să judeci pe nimeni pentru scopul pe care şi-l trasează în viaţă, atâta timp cât persoana respectivă întemeiează cu motive rezonabile de ce anume îşi doreşte să îşi atingă acel ideal.

Doi băieţi din aceeaşi şcoală, din aceeaşi clasă, din aceeaşi bancă, unul dintre ei îşi poate dori să ajungă preşedinte, celălalt îşi poate dori să ajungă cel mai faimos cântăreţ rap care a existat vreodată.

Care este arma pe care o vor folosi cei doi cu scopul de a-şi atinge ţelurile?

Angajamentul. Încercarea de a atinge acel scop până în ultima clipă, dacă este nevoie.

Aceasta este puterea angajamentului.

Curtis James Jackson a fost gata să moară, încercând, să facă bani din muzică.

A fost, literalmente, gata să moară atunci când a încasat 9 gloanţe în corpul său de la unul dintre duşmanii săi, însă totuşi şi-a revenit după acest accident şi a ales să meargă în continuare pe acelaşi drum, pentru atingerea obiectivului său de a deveni cel mai bogat şi faimos cântăreţ rap din istoria Americii.

Lucrul pe care l-a realizat în zilele noastre.

Este în acelaşi timp cântăreţ, actor şi antreprenor, cu milioane de dolari în conturile bancare.

Este o mare realizare având în vedere că la începutul vieţii era doar un simplu copil din ghetto ce nu avea bani de mâncare nici de pe azi pe mâine. Moartea nu l-a speriat şi nici nu l-a dat la o parte să îşi atingă visul.

Filmul autobiografic al lui 50 cent, ‘Get rich or die trying’, vă stă la dispoziţie.

Abraham Lincoln a fost gata să moară încercând, să devină preşedinte. A fost pregătit să pună la bătaie 52 de ani din viaţa lui, aproape o întreagă viaţă de om, pentru a deveni preşedintele Statelor Unite.

Beneficiul acestui sacrificiu? Oamenii de culoare din America au fost eliberaţi de sclavie datorită lui.

Tu pentru ce ai fi gata să mori încercând?

Pentru iubire?

Pentru fericire?

Pentru dreptate?

Pentru patrie?

Pentru libertate?

Pentru Dumnezeu?

Un renunţător nu va renunţa niciodată, pentru că este conştient că acolo unde ceilalţi sfârşesc în eşec, oamenii persistenţi îşi încep angajamentul!

Singurele limtitări de care mintea ta este conştientă sunt propriile limitări pe care ţi le trasezi tu cu minte ta.

Depinde doar de tine dacă îţi vei realiza stilul de viaţă mult dorit şi îţi vei îndeplini cel mai măreţ şi important vis, sau vei renunţa pe parcurs..

 

** Cartea Convingerile oamenilor de succes costă doar 25 RON, iar pe lângă această carte, primești la același preț și Filosofia Banilor sau Ultima Muză, cadou!

Click pe imaginea de mai jos pentru detalii!

14331597_580514535488152_290484121_n

Click pe imagine pentru a descoperi detaliile despre cartea Convingerile oamenilor de succes!

Cu respect, Taloş Darius!

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

În același timp poți să mă urmărești și pe Instagram!

Comments

comments