Te salut! Înainte de a începe să citeșți textul, țin să precizez că acest articol face parte din categoria de pe blog Convingerile oamenilor de succes, mult mai exact dând un click pe această categorie, vei avea oportunitatea că pe lângă acest articol, să dai și de alte articole/mostre gratuite de pe paginile acestei cărți.

 

Care este diferenţa între a vrea ceva, şi a-ţi dori ceva.

A-ţi dori ceva cu adevărat, a-ţi dori ceva cu o dorinţă arzătoare ca jarul din sobă, a-ţi dori ceva într-atât de mult încât poate deveni o obsesie. În sensul pozitiv!

În sensul că mintea ta trebuie să fie într-atât de saturată cu obsesia şi dorinţa respectivă, încât să nu aibă altă variantă decât să transforme dorinţa sau obsesia respectivă în partea ei materială, reală.

Dacă o să îți cadă bogăția în poală, o vei accepta oare? Mă gândesc că da. Dar dacă nu o să îți cadă și o să trebuiască să pui osul la treabă să strângi tu bogăția cu propriile tale mâini, o mai vrei oare?? Cei slabi de inimă se opresc aici, cei tari își iau angajamentul.

Mulţi oameni nu câştigă şi nu ating succesul în viaţă pentru că nu ştiu ce vor!

Azi îţi doreşti să fii bogat, mâine ajungi la ‘concluzia’, că banii nu aduc fericirea.

Azi eşti convins de concluzia că tot ceea ce contează pentru tine în viaţă este iubirea şi găsirea unui suflet pereche, iar mâine îţi urlă foamea în stomac şi nu îţi ia mult timp să realizezi că iubirea, singură, nu îţi ţine de foame.

Azi eşti mai mult decât convins pe tine însuţi că poţi să fii fericit şi de unul singur, mâine iar alergi după fuste.

Azi eşti de părere că munca ta pe care o oferi tu ca valoare lumii, este cea mai inteligentă muncă de pe pământ.

Inteligent fiind, ajungi la concluzia că dacă e tocmai aşa cum zici tu, atunci de ce nu îţi este valorificată munca?

Pentru că nu ştii ce vrei! Încă odată, nu ştii ce vrei! Vrei bani, sau vrei iubire? Vrei doar una din ele sau le vrei pe amândouă? Nu contează dacă le vrei pe amândouă, dar hotărăşte-te ce vrei şi nu tot alterna între dorinţe contradictorii pentru că universul devine confuz şi nu mai ştie ce să îţi trimită!

Vrei să fii fericit de unul singur ca să îţi demonstrezi tu ţie că poţi să faci asta, sau vrei un partener sau o parteneră cu care să împărţi totul?

Degeaba zici că vrei să fii fericit singur, dar eşti cu partenerul/partenera în minte. Universul devine din nou confuz şi te crede imposibil.

Vrei ca munca ta să fie genială dar să fie nevalorificată, sau vrei ca munca ta să fie şi genială şi valorificată!?

Pur şi simplu hotărăşte-te ce vrei. Amestecând mesajele în legătură cu ceea ce vrei sau ce nu vrei să ţi se întâmple, nu faci decât să încurci şi mai mult lucrurile şi să te minţi pe tine însuţi că vrei un lucru, când defapt tu nu vrei cu adevărat acel lucru.

Înainte de a descoperi pe bună dreptate care sunt adevăratele sensuri ale cuvântului angajament, propun să trecem împreună printr-o mică analiză ce se va întinde peste câteva paragrafe, cu scopul de a ne ajuta să realizăm, chiar dacă nu la un nivel global, dar până la urmă la un nivel destul de satisfăcător, care sunt acele lucruri şi acţiuni pentru care avem o chemare, un talent înnăscut sau poate chiar o pasiune.

Lucruri şi acţiuni pe care în momentul în care le întreprindem, se multiplică dragostea noastră interioară ca sursă de inspiraţie.

Cu alte cuvinte, înainte de a trece la angajament trebuie să găsim care sunt acele lucruri care ne produc o imensă plăcere atunci când le întreprindem.

Care sunt acele lucruri sau acţiuni pe care în momentul în care le întrerpindem ne multiplică adevărata noastră sursă de dragoste interioară ca izvor de inspiraţie, în sensul că tocmai am descoperit o mare revelaţie despre componentele cheie ale unui stil de viaţă personalizat care ne va conduce către succes.

Aceasta însemnând că în urma acestei revelaţii, vom fi inspiraţi din acest moment înainte să ducem o viaţă plină de inspiraţie.

‘ Find what you love, and let it kill you ‘ Charles Bukoswsky

Acest citat poate fi privit ca şi o definiţie a succesului. Când ai găsit ceea ce iubeşti, pur şi simplu găseşte un drum pe care să mergi în acea direcţie, şi mergi pe acel drum până la capăt, indiferent de obstacolele şi greutăţile care îţi apar în cale.

În cazul în care drumul se termină, reinventezi tu un altul, dar faci orice este posibil ca să ajungi la destinaţia promisă.

Îmi place să cred că fiecare persoană poate să găsească ceea ce iubeşte, răspunzând cu maximă sinceritate la ultimele două întrebări din acel subcapitol destinat responsabilităţii statutului social.

Chiar dacă, desigur, nu toată lumea poate să răspundă instant şi pe moment la acele două întrebări, dacă se ia angajamentul de a medita la aceste două întrebări oricât timp este nevoie, două zile, două luni, un an de zile, odată ce răspunsurile au fost date la aceste două întrebări cu maximă sinceritate şi cu maximă conştiinciozitate, tocmai s-a făcut primul pas către atingerea succesului.

Prima dintre cele două întrebări destinate responsabilităţii statutului social este:

 

Dacă îți place acest articol, nu uita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Care este activitatea pe care te vezi pe tine însuţi făcând-o, fără să te uiţi la ceas?

Pentru că dacă poţi să întreprinzi un lucru sau o activitate fără să te uiţi la ceas, înseamnă că poţi să intri în stare de flux.

Vă mai aduceţi aminte de conceptul de stare de flux din primul capitol al acestui manuscris?

Starea de flux înseamnă că odată ce întreprinzi lucrul sau activitatea pe care tu o iubeşti, uiţi de tine, uiţi de lume, uiţi de timp, uiţi de orice sursă de distractori exteriori şi nesemnificativi care te-ar putea deranja.

Cu alte cuvinte, lucrul sau activitatea ta preferată pe care o întreprinzi nu este o povară pentru tine. Pentru că nu-i aşa? Îţi face plăcere să întreprinzi acea acţiune din moment ce eşti capabil să uiţi de timp în acele momente.

Nu cred că cineva ar putea să facă ceva ce nu îi face plăcere, fără ca să se întrebe din minut în minut, oare cât timp mai trebuie să suporte această nedreptate.

Mie unul îmi face plăcere să călătoresc cu trenul. Dar care este diferenţa dintre un călător oricare altul şi călătorul Taloş Darius? Ambii dintre ei fiind în acelaşi tren, acelaşi vagon, călătorind împreună spre aceeaşi destinaţie.

Diferenţa este faptul că ideea în sine de a călători cu trenul, îi provoacă lui Darius o mare plăcere; când poate un alt călător se gândeşte cât timp mai durează până să ajungă la destinaţie.

Nu spun că pentru toţi călătorii din tren este o neplăcere actul în sine de a călători, şi toţi se uită ca disperaţii la ceas ca să vadă cât mai au până ajung la destinaţie.

Spun însă faptul că deşi sunt cu ceasul pe mâna şi cu biletul de tren în buzunar, pe bilet scriind bineînţeles ora la care ajung la destinaţie, eu nu am nevoie să mă uit la ceas şi nici să mă uit pe bilet pentru a vedea la ce ora voi ajunge la destinaţie.

Nu am nevoie să fac lucrurile acestea deoarece pentru mine, însăşi ideea de a călători este o plăcere. Nu îmi doresc ca să treacă cât mai repede călătoria.

În plus, nu am nevoie să mă uit la ceas pentru a şti în cât timp voi ajunge la destinaţie. Deoarece ştiu fiecare oprire de pe parcurs, iar tot traseul se află schiţat în mintea mea.

Cu alte cuvinte, pentru a şti care va fi momentul când voi ajunge la destinaţie, nu mă iau după timp, ci mă iau după traseu. Degeaba scrie pe bilet ora cutare dacă până la ora cutare, pe teren noi încă nu suntem la destinaţia dorită.

Care este morala din urma acestei iubiri reieşite din plăcerea de a călători cu trenul? Morala este simplă. Eu unul când călătoresc, pentru mine nu mai există timp.

Timpul se opreşte în loc şi rămâne doar traseul şi plăcerea de a călători. Îmi face plăcere să călătoresc fără să mă uit la ceas.

În rândul tău care ar putea fi câteva lucruri sau acţiuni pe care ai putea să le faci, fără să te uiţi la ceas?

Care este activitatea pe care te vezi pe tine însuţi făcând-o, chiar şi pe gratis?

Iar aceasta poate fi o întrebare ce aduce cu ea o stare de multă nedumerire şi intrigare. Cum aşa? Ceea ce iubesc eu să fac, trebuie să fac pe gratis!??

Cred că ar fi cea mai mare nedreptate din lume.

Trebuie să faci pe gratis ceea ce iubeşti să faci, cel puţin pentru bun început. Sunt multe beneficii pentru a implementa acest obicei.

Unul dintre ele este faptul că te îndrumă spre a şti cu siguranţă că lucrul care îţi face plăcere să îl faci, îl faci pur şi simplu din pură plăcere şi neorbit de acapararea resurselor financiare în mod imediat.

Din moment ce se scot resursele financiare din ecuatie, rămâne doar plăcerea pură de a interprinde acţiunea sau lucrul respectiv, sau nu rămâne?

În plus, cât de mult vei fi capabil să întreprinzi lucrul sau acţiunea respectivă chiar şi fără să accesezi resursele financiare, tot atât de mult spune acest obicei despre tine, cât de multă dragoste şi cât de multă pasiune se află investită în vocaţia ta; dar totodată şi cât de multe resurse vei accesa în viitorul nu departe apropiat.

Acest viitor se va aşterne exact după punctul de cotitură în care lumea va începe să găsească util şi folositor ceea ce ai tu de oferit pe piaţă, ca şi formă de valoare.

Totodată, spuneam la începutul acestui capitol al angajamentului că noi cei care citim această carte ne dorim ca munca noastră să fie atât genială, cât şi valorificată.

Însă dacă este să atingem două subiecte extrem de importante în viaţă, atât scoaterea la suprafaţă a lucrurilor şi acţiunilor pe care le avem ca şi chemare, pasiune, talent înnăscut; totodată fiind vorba şi despre angajament ca principiu cheie în a convinge resursele financiare şi în a convinge succesul în viaţă până la urmă, este foarte important să ţinem cont de următoarea filosofie de viaţă:

‘ Oamenii persistenti îşi încep succesul acolo unde ceilalţi termină în eşec ‘ Edward Eggleston

Care este legătură dintre angajament şi capacitatea de a întreprinde lucrul sau acţiunea pe care ai fost chemat să le faci, chiar şi pe gratis pentru bun început dacă este nevoie?

Legătură este scrisă în felul următor, viaţa şi succesul sunt două forţe şi două energii care de obicei se lasă foarte greu de convins.

Înainte ca viaţa să te răsplătească cu resurse financiare din abundenţă, pentru ceea ce ai tu oferit în mod unic şi irepetabil ca formă de valoare, te va testa cu multă convingere şi cu multă atitudine pentru a vedea dacă într-adevăr meriţi să accesezi acele resurse financiare din abundenţă, sau nu.

Îmi place să cred că succesul funcţionează exact după legile după care funcţionează mama natură. Supravieţuirea este a celor puternici, iar mama natură caută cu dinadins să se asigure de fiecare dată, că doar cele mai bune gene vor fi transmise mai departe.

Mama natură nu îşi doreşte ca genele slabe şi fără substanţă sau personalitate, să fie transmise mai departe. Pentru că dacă lucrul acesta s-ar întâmpla, însăşi mama natură ar trebui să recunoască că a întreprins o selecţie deficitară, în urma cărora genele slabe şi cu erori de replicare vor fi transmise mai departe la indivizii speciei umane; iar mama natură nu vrea să se întâmple lucrul acesta.

Ea vrea să se asigure că doar cele mai bune gene vor fi întotdeauna transmise mai departe.

Tot în acest fel funcţionează şi succesul în viaţă, atât succesul financiar cât şi succesul vocaţional. Dacă e să vorbim despre succesul personal în viaţă, elementul central al succesului îl reprezintă vocaţia.

Însă vocaţia are tendinţa de a nu se lăsa accesată de către toată lumea, deşi ea există ca şi blueprint genetic în fiecare dintre noi pentru că este de la sine acceptat faptul că fiecare om ce se naşte pe acest pământ, are o vocaţie şi o îndeletnicire pentru care a fost chemat.

Însă de cele mai multe ori vocaţia stă ascunsă şi are nevoie de dovezi puternice înainte să se lase descoperită.

De aceea nu recomand niciunuia dintre cititorii acestei cărţi, să răspundă cu uşurinţă la cele două întrebări listate mai sus: care ar putea fi lucrul sau acţiunea pe care ai putea să le faci fără să te uiţi la ceas, şi pe care ai putea să le faci chiar şi pe gratis, cel puţin pentru bun început?

Însă odată ce vocaţia este descoperită, traseul până la succes este doar pe jumătate îndeplinit. Resursele financiare nu se vor lăsa nici ele accesate cu mare uşurinţă, iar acesta este şi motivul pentru care acolo unde oamenii mediocri se opresc în eşec, oamenii puternici şi persistenţi ce şi-au luat un angajament, îşi încep succesul.

Nu ştiu câţi dintre voi, aţi intrat în contact până acum cu o carte scrisă de Napoleon Hill. Însă dacă aveţi în faţă acest manuscris de dezvoltare personală şi sunteţi cititori de dezvoltare personală, sunt cele mai mari şanse pentru voi să fi citit măcar o carte scrisă de acest autor.

Indiferent de oricare dintre cărţile lui este vorba, în toate dintre acestea abordează subiectul devenirii lui dintr-un simplu angajat ca reporter, în cel care pentru o perioadă de peste 20 de ani urma să cutreiere întregul continent al Americii ca să intervieveze cei mai importanţi şi cei mai de succes oameni ai vremii lui, cu scopul de a întemeia din acele surse biografice o preţioasă filosofie de viaţă care urma să întocmească în deplinătatea ei, Legile Succesului.

Napoleon Hill a cutreierat continentul pentru o perioadă de peste 20 de ani în mod voluntar şi fără a fi plătit de nimeni.

Şi-a pariat 20 de ani din viaţă pentru un ideal care nu i-a dat asigurări nicidecum că în urma acestui efort, timp, energie şi muncă depusă, îi vor fi răsplătite investiţiile chiar înzecit.

A cutreierat întreg continentul Americii pentru a culege date biografice de la cei mai importanţi şi influenţi oameni ai vremii lui cu scopul de a întocmi în urma alcătuirii împreună a acestor date, filosofia succesului atât în viaţă, cât şi în vocaţie sau în profesie, în lumea afacerilor sau în lumea finanţelor.

Şi a reuşit! În ziua de azi este unul dintre cei mai citiţi autori universali, chiar şi la peste 50 de ani după moartea acestuia.

Dar acest succes a fost atins în urma unui sacrificiu de peste 20 şi ceva de ani din viaţa lui, fără alte asigurări!

De aceea nu mai este deloc o întâmplare faptul că cu cât cineva este capabil să îşi convingă talentul sau vocaţia, lucrul sau acţiunea pentru care are o chemare înnăscută, pentru bun început chiar şi fără să acceseze resursele financiare ca şi răsplată;

..cu atât va fi răsplătit mult mai mult în viitorul apropiat pentru persistenţa şi convingerea, pentru angajamentul şi înlăturarea sentimentului de a da înapoi, în drumul său de a acapara succesul pe deplin atât în viaţă, cât şi în vocaţie, cât şi în convingerea resurselor financiare.

Iar acesta cred că este momentul potrivit pentru a analiza cu stricteţe fiecare rădăcină şi fiecare înţeles al acestui puternic cuvânt numit, angajament.

Va continua!

Însă cel puțin, în mod personal te sfătuiesc să nu mai aștepți până când va apărea partea a doua a acestui articol și să îți comanzi cartea acum! Click pe imaginea de mai jos pentru detalii.

Cartea costă doar 25 RON, iar pe lângă această carte, primești la același preț și Filosofia Banilor sau Ultima Muză, cadou!

14331597_580514535488152_290484121_n

Click pe imagine pentru a descoperi detaliile despre cartea Convingerile oamenilor de succes!

Cu respect, Taloş Darius!

 

** Daca vrei sa primesti cele mai bune articole in casuta ta de Messenger, apasa click pe imaginea de mai jos si scrie-mi pe chat cuvantul ”Abonare”, iar in acest fel iti voi trimite pe Messenger cele mai de calitate articole de pe blog!

MessengerLogoInset-320x320

Click pe imagine si scrie-mi cuvantul ”Abonare” !

Comments

comments