Pentru viitorul meu fiu Xerxes, doresc ca această carte să-ți fie ca o candelă în evoluția ta ca bărbat.

Pentru toți ceilalți viitori nepoți ai mei, în cazul în care tații voștri vor fi prea ocupați în a va educa cum să deveniți bărbați, îndrăzniți să-mi cereți această carte.

Pentru toți ceilalți tineri și viitorii bărbați din România, mamele voastre n-au avut cum să vă învețe cum să deveniți bărbați. Educația în schimb vă stă la îndemână.

A deveni bărbat este o alegere.

 

Există trei momente definitorii în transformarea mea ca bărbat.

Primul dintre momente este momentul în care am devenit, literalmente, un bărbat.

Am fost destul de bărbat încât să îi recunosc unei tipe de care eram sincer atras, faptul că încă nu devenisem bărbat.

Al doilea moment a fost cu ocazia terminării facultății.

Mai mult decât orice cunoștințe pe care le-am acumulat în decursul Facultății de Psihologie, am învățat în mod continuu una dintre cele mai importante lecții ale vieții.

Lecția angajamentului și a persistenței.

Am învățat lecția de a nu renunța niciodată la obiectivele pe care dorești să ți le îndeplinești, și de a duce la bun sfârșit lucrurile de care te-ai apucat.

Am terminat Psihologia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Cea mai prestigioasă universitate din țară.

Iar cea mai impotantă lecție pe care am învățat-o pe cuprinsul celor trei ani de facultate, nu a venit din manualele de psihologie, ci a venit din experiența acumulată în viața reală.

Farmecul acestei lecții a fost dat de obiceiul de a nu renunța niciodată.

Pentru că doar în acest fel, îți vei începe succesul exact în momentul în care ceilalți se scufundă în eșec.

Cel de-al treilea moment al devenirii mele ca bărbat, se întâmplase în urma experțiențelor trăite în Anglia.

Înghițisem ordine și porunci de la niște simpli manageri, care doar prin poziția lor de a fi manageri, se credeau împărații de pe plantație.

Iar dacă te întrebi cu ce mă face lucrul acesta un bărbat, că am stat și am înghițit ordine în loc să le arăt eu ce bărbat adevărat sunt, dându-mi demisia.. comportamentul acesta m-ar fi degradat cu trei trepte în jos pe scara evoluției mele ca bărbat.

Pentru că interesul meu era să strâng banii necesari pentru a avea ocazia să-mi tipăresc cărțile, ori.. dându-mi demisia, nu făceam decât să mă întorc în punctul de la care am pornit din țară.

Am fost un bărbat adevărat pentru că avusem capacitatea să stau și să rabd, acumulând inteligență emoțională în timp ce îmbrățișam disconfortul pe termen scurt, pentru a avea mai apoi ocazia să mă bucur de confortul și recunoașterea de pe termen lung.

Iar acum că ai avut ocazia să mă cunoști puțin mai îndeaproape, cât și să arunci o privire deasupra experiențelor trăite de-a lungul vieții, îți propun să trecem în continuare la prima și cea mai importantă caracteristică a unui bărbat.

#ArtaDeADeveniBarbat #ComingSoon #DRSMediaClub

 

Comments

comments