Avem nevoie de persoane care au nevoie de noi. Atat de simplu.

Avem nevoie de persoane care au nevoie de noi, nu in sensul: ceea ce pot sa primeasca de la noi.. (gen, hai sa facem niste poze, hai sa ma duci cu masina pana nu-stiu-unde, da-mi te rog 100 de lei imprumut). Nu, de asemenea lucruri nu avem nevoie. Pentru ca sunt doar niste lucruri de suprafata. Lucruri care nu implinesc nevoia noastra adanca de a fi privilegiati.

Nimanui nu o sa-i creasca stima ca toata lumea il lauda, ca este exact acel om care la nevoie se cunoaste.

Nimeni nu se va simti privilegiat ca va fi numit bunul samaritean, e doar o amagire de suprafata.

Avem nevoie de persoane care au nevoie de ceea ce regasesc in adancul nostru. In interiorul nostru.

Avem nevoie de oameni care au nevoie de noi ca sa isi gaseasca linistea atunci cand suntem in preajma. Nu avem nevoie de persoane care sa ne stea la dispozitie: #sa ne dea bani imprumut; #sa ne duca cu masina pana nu-stiu-unde. Si banca iti poate da bani imprumut, si taxiul de poate duce pana la destinatie.

Insa nimic altceva ce se poata plati cu bani, nu exista.. ce in acelasi timp sa satisfaca dorinta noastra de a gasi pe cineva care sa ne valideze pentru ceea ce se afla in adancul nostru interior.

 

Avem nevoie de persoane cu care atunci cand conversam, sa ne gasim linistea.

Avem nevoie de persoane cu care atunci cand suntem intimi, sa accesam propria noastra latura a sufletului interior.

Avem nevoie de persoane care atunci cand converseaza cu noi, sa se simta ‘ca acasa’.. indiferent unde s-ar afla.

Avem nevoie de persoane care atunci cand isi deschid sufletul fata de noi, sa gaseasca acceptare. Si sa simta o imbratisare pentru ceea ce sunt ei. In interior.

Avem nevoie de persoane care sa ne descopere, si sa ne accepte, asa cum suntem cu bune si cu rele. Cu ingeri si cu demoni. Cu o aura a noastra si cu tot soiul de umbre.

Cum ar putea sa gaseasca cineva in noi latura luminoasa, daca nu ar gasi si acea latura intunecata?

Cum ar putea sa gaseasca cineva in noi, ceea ce a cautat pentru o intreaga viata.. daca nu am fi fost in acelasi timp, si ceea ce uraste, cel care ne-a cautat o viata intreaga.

Adica acea persoana se uraste pe ea insasi, dar gasind persoana potrivita.. inceteaza sa faca lucrul acesta. Inceteaza sa faca lucrul acesta pentru ca a gasit pe cineva asemanator, iar in acest fel nu se mai simte ‘singur’, se poate accepta pe el sau ea insasi.

 

Daca poti sa te iubesti pe tine atunci cand te regasesti in interiorul altei persoane, atunci acesta este un semn pentru tine. De acest fel de persoane ai nevoie.. Persoane care sa oglindeasca ceea ce suntem, si sa ne conduca spre a ne accepta in legatura cu ceea ce suntem.

Avem nevoie de persoane care au nevoie de noi.

 

Cu ea pot sa fiu sincer. Cu ea pot sa fiu eu, pot sa fiu ceea ce nu am fost niciodata. Cum as putea sa fiu ceea ce nu am fost niciodata, daca nu atlfel decat descoperindu-ma intocmai in oglinda ei?

Ea imi face cunostinta cu parti din mine pe care nu le stiam, imi trezeste la viata versiuni din mine de care nu eram constient ca pot sa existe.

Vad binele in ea. Vad ceea ce nu am crezut ca se poate vedea. Si sper sa vada si ea inapoi, aceleasi lucruri asemanatoare in mine.

 

Avem nevoie de persoane care au nevoie de noi.

Cu respect, Talos Darius.

 

987723Nu uita sa lasi un Like paginii de Facebook din dreapta sus, in cazul in care nu ai facut’o pana acum, vorbesc in articolul urmator despre: Cele 7 principii ale unei casnicii fericite.

 

Comments

comments