69391874_2275630372748596_4645895145177219072_nCuraj, descoperă lumea, nu îți petrece viața în același loc.

Îmi aduc și acum aminte de acea zi de luni din luna Septembrie, 2016.

Eram pus în situația de a alege între confortul de acasă sau dezvoltarea mea personală.

Ori spus cu alte cuvinte, legat de cea de-a doua opțiune (dezvoltarea personală), disconfortul de a mă afla într-o cabină de TIR pe parcursul a patru săptămâni de zile, cutreierând Europa!

Iar cu siguranță că dacă aș fi ales cea de-a doua opțiune, dezvoltarea și întreaga mea experiență de viață ca om, pur și simplu ar fi explodat.

După cum bine ai apucat să mă cunoști pe cuprinsul rândurilor acestei cărți, alesesem încă odată disconfortul și situația de a mă arunca pe mine în câmpul de luptă, părăsind confortul de acasă, ieșind din zona de confort și îmbrățișând incertitudinea.

Mi-am dat seama că aceasta era singura modalitate de a evolua, doar împingându-te spre dezvoltare și făcând lucrurile pe care nu le-ai mai făcut până acum.

Singura modalitate de e a evolua este aceea de a face lucrurile pe care nu le-ai mai făcut până acum!

Iar dacă tot pomenisem de incertitudine în ultimul paragraf, lasă-mă să-ți spun ceva: Singura certitudine din viața noastră, este incertitudinea.

Alesesem să îmi duc existența pentru următoarele 4 săptămâni de zile, în cabina unui TIR, cutreierând Europa!

Verișorii și prietenii din jur m-au făcut nebun, spunându-mi că duc lucrurile la extrem, doar de dragul de a călători!

Cum să îți petreci 4 săptămâni de zile în cabina unui TIR, cutreierând Europa, din moment ce nu ești nici pe departe obligat să faci lucrul acesta!?

Nici pe departe nu eram eu șoferul, care măcar la sfârșitul celor 4 săptămâni de zile de condus, să mă întorc măcar cu 1000 de Euro acasă.

Ca un badasss care începeam să devin din ce în ce mai mult, realizasem faptul că în acea luni de 15 Septembrie, în care alții își începeau noul an școlar, iar alții se pregăteau să reînceapă un nou an universitar, eu eram cel care se pregătea să înceapă o nouă aventură prin Europa.

Nici măcar nu apucasem să le ofer satisfacția amicilor și verișorilor mei să ne vedem la o cafea, să mi se laude cu vacanțele lor așa zise ”exotice”, petrecute tot prin Costinești și anul acesta, vacanțe ce se terminaseră la sfârșit de August.

Pentru că nu mai aveam timp de așa ceva, trebuia să fiu pregătit de drum.

Iar inspirația și beneficiile călătoriei începuseră să apară atât de rapid, încât nici nu apucasem să părăsesc bine România.

Relatez din nou, din Jurnalul meu personal.

 

În momentele în care trecusem de Oradea, simțeam, literalmente, cum lăsam România în urmă și mă îndreptăm cu mult entuziasm către necunoscut.

Iar întrebările despre sensul vieții și motivele pentru care alesesem să fac această călătorie de patru săptămâni, începeau să se contureze ușor-ușor.

Trecând prin liniștea asurzitoare a Ungariei, partea rurală și sălbatică de dinainte de Budapesta, privind în urmă la câmpurile uscate ce se scăldau sub praful tomnatic din zare, începuse să se contureze încet-încet o nouă lecție de viață.

Atâta timp cât ai un scop la care să muncești, un ideal pentru care să trăiești, îți va fi mult mai ușor să te depărtezi de casă, înspre oricare locație străină te va duce viața.

 

Formulam eu lucrurile în mintea mea, în felul următor.

Atâta timp cât ai o structură puternică și o coloană vertebrală bine încleștată în legătură cu cine ești tu și ce îți dorești de la viață, structura și coloana ta vertebrală merg cu tine oriunde ai fi!

Atâta timp cât ai o coloana vertebrală puternică și știi cu tărie cine ești și ce anume îți dorești, ești gata de drum înspre orice destinație!

Cât ai aceste lucruri de partea ta, nu îți va fi frică să părăsești casa și să te aventurezi în necunoscut, descoperind lumea!

Evident însă că atâta timp cât nu știi care-ți sunt motivele pentru care trăieșți și ceea ce vrei să realizezi, spus cu alte cuvinte, nu ai sau nu știi care-ți sunt pasiunile pe care ai putea să le practici oriunde în lume te-ai duce (meseria de a fi scriitor în cazul meu), vei fi un papă lapte și te vei simți, literalmente, terorizat doar gândindu-te la ideea de a ieși din casă.

Dar în această secțiune nu este vorba despre coloana ta vertebrală și pasiunile tale cele mai personalizate ca bărbat, ci în această secțiune este vorba despre curaj!

După cum îți spuneam.. simțeam, literalmente, că singura modalitate de a evolua era aceea de a mă arunca pe mine însumi departe de confortul de acasă.

O idee bună de a evolua era aceea de a mă transpune în necunoscutul bătrânei Europe, care urma să îmi descopere experiențe noi ce îmi vor ține companie mai apoi pe tot cuprinsul vieții.

Despre locațiile pe care le-am vizitat prin Europa, și cum am descoperit Parisul deși nu mă așteptam, vei avea ocazia să citești în următorul articol.

Așa că fi-i cu ochii pe blog, ori de nu mai ai răbdare, îți recomand de pe acum Arta de a deveni bărbat, click pe imaginea de mai jos pentru detalii!

Arta de a deveni barbat

A apărut și partea a doua a articolului. Click aici: <Cum am vizitat Parisul!>

** Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Comments

comments