** Prima parte este aici.

 

Iata-ne din nou, dupa trei zile de pauza si inca o calatorie. De data asta fiind vorba despre un traseu scurt. Viena – Bratislava – Viena.

Bratislava e un oras asemanator cu Brasovul. Se afla la poale de munte cu panorame superbe, accesibile de deasupra orasului. Doar ca prin Bratislava curge Dunarea, iar prin Brasov nu :) .

De data asta ma duse gandul la subiectul zonei de comfort si la beneficiile izvorate din decizia de a lasa casa in urma si a porni aceasta calatorie.

Singura modalitate prin care omul poate sa evolueze este sa traiasca experiente noi.

Iar lucrul acesta poate sa il faca doar iesind afara din zona de confort.

 

Insa experientele noi si zona de comfort sunt doua constante diferite care nu ating niciodat aceeasi frecventa!

Atunci cand ne targuim experientele noi si evolutia pentru zona de confort, defapt punem pe masa o iluzie, pentru o alta iluzie!

SINGURA CONSTANTA DIN VIATA UNUI OM, ESTE INCONSTANTA!

Constanta si continuitatea sunt doua iluzii create de om, pentru a se simti comfortabil in mediul sau habitual.

Insa mai devreme sau mai tarziu, in viata fiecarui om vor aparea discontinuitatile!

Asa ca daca oricum singura continuitate din viata unui om este incontinuitatea, iar daca constanta este o iluzie, de ce sa nu alegi de buna voie sa iesi din zona de confort?

 

Nevoia noastra pentru continuitate (zona de comfort), delimiteaza cat de mult suntem noi dispusi sa traim experiente noi si sa exploram imprejurimile din jurul nostru.

Masura in care esti tu disponibil sa te arunci in necunoscut si sa renunti cat mai usor la zona decomfort, este masura in care esti disponibil sa evoluezi si sa acumulezi o cat mai vasta experienta de viata.

Experientele noi, sunt prin naturalor, nesigure.

Imprevizibile.

Insa noi, de cele mai multe ori dorim sa ingradim experientele noi, sa delimitam masura in care ne expunem riscului si necunoscutului, sa scadem in acelasi timp frecventa necunoscutului la un nivel cat mai inferior posibil, dar in acelasi timp sa evoluam si sa traim experiente noi!

E ca si cum ai pasi intr-o padure virgina, cu brazi verzi, drepti si incantatori, dar in acelasi timp tu esti stramb de spate si nu esti capabil sa tragi pe deplin aerul proaspat in plamanii tai obisnuiti cu aerul poluat din oras.

Singura modalitate prin care omul poate sa evolueze este sa traiasca experiente noi. Iar lucrul acesta poate sa il faca doar iesind afara din zona de confort. Aruncandu-se in necunoscut, dar nicidecum cu un pas lasat in zona de comfort.

E ca si cum ai ingradi evolutia.

 

Inainte de a porni aceasta calatorie, stiam ca decizia de dinainte de calatorie e totodata si decizia finala.

Aveam de ales intre a ramane in zona de confort, adica acasa, unde totul este confortabil si nimic nou nu e intampla; sau sa ies din zona de confort si sa traiesc experiente noi.

Stiam ca daca aleg calatoria si optiunea de a trai experiente noi, voi face lucrul acesta pana la capat indiferent de consecinte.

Totodata, stiam ca daca voi ramane acasa si voi motiva, ca nu e timpul potrivit pentru a trai experiente noi; defapt ma mint pe mine insumi si aleg sa raman in zona de confort.

Singura continuitate din viata unui om, este incontinuitatea. Alege de buna voie sa traiesti experiente noi si nu lasa viata sa te impinga de la spate.

Alege evolutia.

Singura modalitate prin care omul poate sa evolueze este sa se opreasca din facutul lucrurilor pe care le face zilnic, si sa inceapa sa faca lucruri noi.

Experientele noi se traiesc prin depasirea zonei de confort.

Misterul inspiratiei continua. Pentru ca urmeaza locatii noi.

Cu respect, Talos Darius.

 

** Daca ti-a placut acest post nu uita sa acorzi un Like pagnii de Facebook din dreapta sus, sau subsolul articolului in caz ca citesti de pe telefon sau de pe tableta, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

 

‘ Tu de ce crezi ca pamantul e rotund si se invarte intruna? Ca tu sa iti petreci viata in acelasi loc!? ‘

Articolul este aici.

 

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments