Cea mai importanta lectie in vanzari se poate defini prin – redefinirea tuturor prioritatilor tale.

Dupa un an de zile de cand imi deschisesem blogul, postasem o serie de articole despre – Responsabilitate – Angajament – Modelare.

Responsabilitatea de a constientiza si recunoaste ca in legatura cu rezultatele pe care le ai tu chiar in acest moment, indiferent despre care dintre domeniile vietii tale vorbim, tu esti cel care este responsabil de acele rezultate, pozitive sau negative.

Angajamentul de a-ti jura tie insuti, ca in cazul in care nu esti multumit de rezultatele pe care le ai tocmai acum, vei incepe sa muncesti de indata pentru imbunatatirea acestora.

Modelarea este tehnica prin care tu privesti la altii, cum anume isi schimba ei viata, pentru a urma metodele si strategiile lor in asa fel incat sa iti schimbi si tu viata in mod pozitiv.

Iar practic acestea trei – Reponsabilitatea – Angajamentul – Modelarea – au reprezentat structura vertebrala a cartii Convingerile oamenilor de succes.

Diferenta cand vine vorba de blog, de dinainte si dupa stadiul de a avea o prima carte (produs) de vanzare, este enorma.

Mi-am dat seama ca a fost misto la inceput, sa descopar si sa ma acomodez cu obiceiurile scriitoricesti de a publica tot timpul articole pe blog. Iar mai apoi de a resimti satisfactia totala de a munci la prima mea carte, vazand cum pagina dupa pagina ma apropii de realizarea acesteia

Iar mai apoi dupa ce a fost gata cartea, pusa de vanzare, observ ca totul se schimba! Ca tot ce faceam si tot ce stiam pana acum, nu e de ajuns!

Trebuie sa pasesti spre un nou pas de evolutie. Daca vrei sa faci si bani din activitatea ta scriitoriceasca, trebuie sa inveti sa vinzi!

Iar cea mai importanta lectie in vanzari, inainte de a incepe orice fel de educatie pe domeniu, ori inainte de a intra in contact cu orice fel de strategie de vanzari – este lectia redefinirii celor mai importante obiective/prioritati ale tale.

Mi-am dat seama ca imi doresc al naibii de mult sa fac bani din scris, asa ca m-am hotarat din acel moment inainte (de cand am pus prima carte de vanzare pe blog), ca una dintre cele mai importante prioritati in viata mea personala, este prioritatea de a vinde!

Pentru a-ti ilustra aceasta schimbare de prioritati in viata mea, am sa-ti povestesc in continuare despre doua din cele mai ciudate vanzari ale mele, pe care le-am facut vreodata pana acum.

Calatoream de la Zalau spre Bucuresti cu trenul, intalnisem un amic din oras, ne pusem amandoi la povesti iar de la un timp era inevitabil sa nu ne spunem unul celuilalt, cu ce se mai ocupa fiecare dintre noi.

Ii spusesem ca eu castig bani din carti, iar lui in calitate de amic, ii fac o reducere la prima mea carte dupa ce ne vom intoarce de la Bucuresti, in caz ca isi doreste.

Dupa weekendul in care ne intorsesem amandoi de la Bucuresti in oras, imi scrise seara pe la vreo ora 11 pe chat ca isi doreste cartea mea, si ca maine dimineata la ora 6 ne vom intalni in parculetul din spatele blocului pentru a-mi lasa banii.

Pe atunci eram student si duceam un program de student, stateam de fiecare data pana noaptea tarziu la invatat, iar a doua zi ma trezeam undeva in jur de ora 10. Iar tot in acea perioada eram si racit pe deasupra.

M-am gandit, ce naiba fac, de obicei ma trezesc pe la ora 10, sunt si racit pe deasupra, ma trezesc oare dimineata sa-i vand cartea, ori nu?

Tocmai in acel moment realizasem ca daca-mi doresc cu adevarat sa fac bani din carti, trebuie sa-mi redefinesc prioritatile. Iar prioritatea de a vinde sa fie pe numarul unu.

M-am trezit la ora 6 dimineata si i-am vandut cartea. A doua zi imi spuse ca el se trezeste de obicei pe la ora 6 dimineata, insa nu acceptase sa ne vedem in orice alt moment al zilei, pentru ca voia sa ma testeze.

Voia sa vada cat de mult imi doresc sa vand. Iar un urma testului pe care mi-l daduse, a ramas evident cu o impresie buna despre mine.

Al doilea exemplu.

Era seara si ma intorceam de la sala in drum spre casa. Trecand pe langa o cafenea unde recunoscusem un vechi prieten. Il salutasem, dadusem noroc cu el, atata tot.

Iar mai apoi, continuandu-mi drumul, realizasem faptul ca amicul respectiv imi tot daduse Like-uri la articolele de pe Facebook in ultimul timp.

Cum ajunsesem acasa i-am scris ca, in calitate de amic al meu, are o reducere semnificativa la prima mea carte, in caz ca-si doreste asta.. Mi-a spus ca o vrea.

Iar apoi mi-a spus ca el urmatoarea zi la ora 5 dimineata urma sa plece in cursa spre Franta. Si ca nu ar mai asteptat pana la finalul saptamanii cand se va intoarce inapoi, pentru ca voia sa fructifice timpii morti din calatorie. Citind cartea.

In jur de ora 12 noaptea mi-a zis sa merg la el in fata blocului ca imi va arunca banii de pe balcon, prinsi intr-o clama de rufe, urmand mai apoi cand voi ajunge acasa sa ii trimit de indata cartea prin Email.

Zis si facut. A fost cumva a doua, cea mai ciudata modalitate de a vinde o carte experimentata vreodata in viata mea? Cu siguranta a fost.

Insa am trecut testul din nou. Ori mai bine zis, mi-am respectat in continuare prioritatile.

Lucru care este si morala si mesajul acestui articol.

Prima si cea mai importanta lectie in vanzari, inainte de a invata si experimenta orice altceva, consta in redefinirea prioritatilor.

Iar in cazul in care iti doresti cu adevarati sa vinzi, redefinirea prioritatilor tale trebuie sa se intample in asa fel incat, prioritatea de a vinde sa fie cea mai importanta prioritate in viata ta.

Iar acum, in caz ca ti-am atras atentia in legatura cu acest domeniu de educatie, te las in continuare cu doua directii pe mai departe, extrem de importante in acest domeniu al vanzarilor.

In cazul in care nu stii pana acum care-ti sunt pasiunile tale (pentru ca procesul de a vinde va fi intotdeauna cel mai placut atunci cand produsele sau serviciile tale reies tocmai din pasiunile tale), citeste acest articol care te va ajuta sa-ti descoperi pasiunile:

Tu stiai ca e la moda sa faci bani din pasiunile tale!?

In cazul in care stii deja care-ti sunt pasiunile si ai inceput sa faci bani din acestea, iti propun sa faci si mai multi bani, prin oportunitatea de a-ti vinde produsele sau serviciile tale in mediul online:

Si tu poti sa faci bani din Instagram!

Si tu poti sa faci bani din Facebook!

Iar daca-ti doresti sa ai parte de compania mea pe o distanta ceva mai lunga decat a unor simple articole, nu uita sa arunci o privire peste cele 3 carti ale mele.

Cu respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest post poate fi folositor prietenilor tai, nu uita sa ii acorzi si un Share.

Comments

comments