Salutare de la Bucuresti, Gara de Nord, SoCoffee.

Este o onoare pentru mine sa am placerea sa imi practic meseria de a fi scriitor de oriunde, de oricand, de pe teritoriul acestei tari.

Prin intermediul acestui post, nu numai ca doresc sa iti aduc o mare doza de inspiratie, poate si o doza semnificativa de uimire, insa doresc sa iti explic cum principiul Atragi ceea ce esti, functioneaza; si cum literalmente, acest principiu ne poate schimba biata.

Inserez in continuare cateva portiuni din cartea Convingerile oamenilor de succes, portiuni dedicate acestui principiu.

. . .

Prima mea reacţie când am auzit pentru prima dată despre această filosofie de viaţă a fost una total respingătoare! Asta până când am început să îi descopăr adevăratul sens şi subînţelesurile în fiecare părticică a vieţii.

O stare de linişte şi relaxare s-a aşternut atunci peste mine, prin prisma gândului că, dacă atrag ceea ce sunt, atunci depinde de mine să atrag doar tot ceea ce-i mai bun.

‘Când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniştit’ Gandhi

Studiile psihologice ne arată că fiecare persoană în parte este media grupului social din care provine, nici mai mult nici mai puţin. Dacă cineva vrea să afle, de exemplu, câţi bani faci tu, o metodă foarte simplă prin care se poate aproxima această cifră este făcându-se media veniturilor primelor cinci persoane care îţi sunt ţie cele mai apropiate.

Se adună veniturile primelor cinci persoane cele mai apropiate ţie, se împarte acel venit comun la cinci, iar într-o măsură mai mică sau mai mare se poate afla care este venitul tău financiar curent.

Există o vorbă care spune că dacă trăieşti printre milionari, teoretic este imposibil să nu devii şi tu unul. Dacă vecinul tău din stânga e milionar, dacă vecinul tău din dreapta e la fel milionar, dacă dimineaţa la micul dejun te vezi cu prietenii tăi care sunt oameni înstăriţi, dacă la prânz ai o întâlnire de afaceri cu alţi oameni de succes şi dacă seara ieşi la alergat sau ieşi în oraş cu prietenii tăi cei mai buni, care sunt şi ei la rândul lor, milionari.. printr-o asumpţie foarte simplă a principiului ‘cine se aseamna se adună’, rezultă de aici că şi tu eşti la rândul tău unul dintre milionari.

Dacă vreau să aflu care este nivelul tău de inteligenţă, orice fel de inteligenţă cum ar fi: IQ (Intelligence Quotience), Inteligenţă emoţională sau Inteligenţă financiară; principiul care spune că media primelor cinci persoane cele mai apropiate ţie, reprezintă nivelul tău actual de inteligenţă, rămâne valabil!

. . .

Mersul cu autobusul, de exemplu, înseamnă până la urmă, un fel de: ‘cine se aseamănă se adună’. Ce semnificaţie are un autobus? Un autobus este un auto-vehicul, ce îşi are ca scop utilitatea în domeniul mijloacelor de transport.. bingo! Ai ghicit! În comun!

Autobusul este un mijloc de transport în comun.

Ce poate să însemne asta? Înseamnă că majoritatea dintre oamenii care apelează la serviciile mijloacelor de transport în comun, au un lucru în comun, faptul că încă nu deţin un auto-vehicul personal; iar momentan se află în acel mijloc de transport în comun!

Înţelegeţi diferenţa dintre auto-vehicul personal (autoturism), şi auto-vehicul ca mijloc de transport în comun (autobus)?

Diferenţa înseamnă că majoritatea dintre cei ce călătoresc cu autobusul nu au un autoturism personal, iar lucrul care îi adună pe toţi la un loc, este însuşi această caracteristică a lor comună!

Evident că nu o să fiu absurd să spun că toţi cei care călătoresc cu autobusul nu au un autovehicul personal, ar fi nerealist să spun asta. Însă pot să spun că unul dintre principalele motive pentru care – marea majoritate a oamenilor – care circulă cu un mijloc de transport în comun, cum ar fi autobusul, este lipsa unui mijloc de transport personal.

Înţelegeţi acum ideea din spatele principiului, cine se aseamna se adună?

Călătoream într-o zi cu un mijloc de transport în comun, de la Zalău la Cluj. Autobusul era în proporţie de 95% plin, locul din dreptul meu era liber. La ieşire din Zalău autobusul semnalizează şi trage pe dreapta iar înăuntru intră un bărbat cam în jur de vreo 30 de ani, foarte, foarte bine proporţionat. În autobus mai erau doar câteva locuri libere, numărate până la urmă; iar locul din dreapta mea era şi el la rândul său, liber!

Mă uitasem urât, intenţionat, la acel bărbat în momentul în care din capătul din faţă al autobusului a aruncat o privire peste locuri, să vadă încotro urma să se aşeze.

Făcusem asta ca să îi transmit că nu voiam să se aşeze lângă mine. Nu aveam de gând să mă înghesuiască!

Dintr-odată i se citise pe chip o oarecare seninătate, un fel de relaxare. Tocmai îşi găsise locul liber, era lângă un alt bărbat de data aceasta cam în jur de vreo 50 de ani, dar la fel de bine proporţionat ca şi el.

Nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic împotriva persoanelor grase şi sincer nu ştiu cum de au reuşit să încapă amândoi laolaltă în cele două locuri alăturate. Dar până la urmă gândiţi-vă, nu am făcut nimic altceva decât să respect şi să urmez principiul universal care spune că, cine se aseamănă se adună!

Nu am făcut altceva decât să urmez legile naturii şi ale universului.

Probabil că mulţi dintre cititori se întreabă chiar în acest moment, dacă nu ar fi fost mult mai eficient ca persoana respectivă, un bărbat bine proporţionat, să se aşeze lângă mine, o persoană medie. Iar în cazul în care de pe traseu ar mai fi urcat cineva, să zicem o persoană medie, să se aşeze mai în spate pe locul lăsat liber de lângă celălalt bărbat, bine proporţionat; iar în acest fel aşezarea pe scaune ar fi fost cel mai eficient aranjată.

Nu, în acest fel aşezarea pe scaune ar fi fost cel mai eficient, ne-aranjată! Pentru că în acest univers, la fel precum şi în România, cât chiar şi în acel autobus, există legi. Legi după care funcţionează universul.

Iar una dintre aceste legi este dată de principiul care spune că fiecare dintre noi, atrage ceea ce este. Indiferent că vorbim despre bani, indiferent că vorbim despre nivelul de inteligenţă, nivelul de frumuseţe, sau.. nivelul de obezitate.

De ce să mă înghesuiască pe mine, când poate să stea lângă cineva asemenea lui? Cea mai eficientă aranjare pe scaune este dată de principiul care spune că fiecare dintre noi, atrage ceea ce este.

. . .

Ştiţi de ce este această aranjare pe scaune cea mai eficientă? Pentru că nu necesită deloc, o aranajare. Oamenii se aşează la locul lor de unii singuri.

. . .

Gândiţi-vă la următoarea situaţie. În momentul în care se formează o nouă clasă, indiferent că este vorba despre o clasa de liceu sau facultate. Automat, fără că nimeni să îi coordoneze sau să îi grupeze, indivizii din interiorul clasei formează grupuleţe şi bisericuţe.

Parcă ar fi magie pură felul în care fiecare dintre ei îşi găseşte locul! Cei bogaţi cu cei bogaţi, cei să răci cu cei săraci. Cei populari şi cu dovadă socială cu cei de rândul lor, iar cei mai puţin frumoşi şi cu mai puţină recunoaştere socială, cu cei de rândul lor. Cei tocilari cu cei tocilari, la fel cum şi cei petrecăreţi şi puşi pe glume mai tot timpul, sunt împreună cu cei din rândul lor.

Bineînţeles, întotdeauna va exista un amestec între cei tocilari şi cei care nu învaţă, cât şi între cei populari şi cei care sunt mai puţin atractivi.

Motivul pentru care acest amestec există este următorul: un elev petrecăreţ va sta în proximitatea unui elev tocilar pentru a putea copia la test, la fel cum şi un elev mai puţin popular va sta în grupul celor populari, cel mai probabil pentru că există un shimb de interese: elevul mai puţin popular se află acum cu dovadă socială accesată prin faptul că cei populari îl acceptă în grupul lor, iar prin prisma faptului că cei populari îl acceptă pe cel tocilar în grupul lor, au avantajul de a avea temele copiate.

Exemplele pot să continue până la nesfârşit. Chiar dacă există acest amestec între grupuri, principiul – cine se aseamna se adună – funcţionează în continuare, chiar dacă nu o face la un nivel chiar atât de strict.

Sunt interesele de la mijloc, cele care fac principiul să fie unul puţin mai diluat. În momentul în care interesele nu mai există, principiul stă în picioare în majoritatea cazurilor.

. . .

Infricosator sau nu :) ? Inovator sau nu? Poate manipulator? Putem oare sa manipulam de acum inainte situatiile si dinamica sociala in asa fel incat, acest principiu sa functioneze in interesul si in beneficiul nostru, si sa nu il mai lasam sa functioneze in detrimentul nostru!??

Raspunsul la intrebarea – Cum putem sa folosim principiul Atragi ceea ce esti in beneficiul nostru, vine tot de pe paginile cartii Convingerile oamenilor de succes.

. . .

Menţionam la începutul acestei secţiuni despre acel citat al lui Gandhi:

‘ Când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniştit ‘

Într-adevăr, fiecare dintre noi fiind conştienţi acum, despre existenţa şi realitatea principiului ‘Atragi ceea ce eşti’, o grămadă de situaţii sociale şi interumane pot fi manipulate de acum înainte în interesul personal.

Însă este foarte important de conştientizat faptul că această strategie, poate să funcţioneze pentru moment. Însă a merge împotriva curentului nu este niciodată o situaţie de indicat, şi nu va avea niciodată un final fericit!

Adică dacă tu mimezi un blueprint financiar de 2 milioane de lei, dar blueprintul tău actual este de 20.000 de lei, va merge cât va merge dar realitatea te va prinde din urmă.

Cele mai importante beneficii ale aplicabilităţii practice ale acestui principiu, ‘Atragi ceea ce eşti’, sau ‘Cine se aseamănă se adună’, ies la suprafaţă atunci când acest principiu este aplicat în concordanţă cu legile naturii şi ale universului, şi nu împotriva lor.

Adică decât să fii un blueprint financiar de 20.000 de lei care mimează a fi unul de două milioane şi se învârte în cercul blueprinturilor de două milioane, mai bine devii şi tu un blueprint de două milioane de lei, pentru că mai devreme sau mai târziu realitatea te va prinde din urmă.

. . .

Putin extras din context, paragraful din carte voia sa transmita urmatoarele ganduri.

Consitenti fiind acum de valoarea si aplicabilitatea functionala a principiului Atragi ceea ce esti, pentru a progresa mult mai rapid in jocul cifrelor financiare, cu intentia de a te imprieteni cu oamenii instariti pentru a avea parte de cunostintele si secretele lor cu scopul de a evolua mult mai rapid, iti este la indemana acum optiunea de a mima un statut financiar superior, decat statutul financiar real.

Spune-am insa la fel, ca aceasta strategie nu va tine prea mult pentru ca realitatea te va prinde din urma.

. . .

Fiecare om este, literalmente, ceea ce crede el ca este. Anton Cehov

Gandul este stramosul oricarei fapte. Ralph Waldo Emerson

Cel mai ciudat secret al succesului este ca devii ceea ce gandesti marea majoritate a timpului. Earl Nightingale.

Citate care ne spun, ca atragem in compania si proximitata noastra sociala, oameni a caror ganduri rezoneaza cu gandurile care se afla in mintea noastra.

. . .

Care este concluzia acestui principiu, din partea mea pentru tine?

Este foarte important sa realizezi in acest punct urmatorul lucru:

Oamenii din exteriorul tau sunt oglinzi ale omului de dinlauntru, care se afla in interiorul tau.

Nici un om din proximitatea ta sociala nu este pus la intamplare acolo. Tu ai atras fiecare persoana care exista azi in jurul tau, si este de responsabilitatea ta cel fel de persoane atragi!

Atragi persoanele in jurul tau, prin simplul tau, fel de a fi.

Dupa cum bine ai observat in exemplele anterioare, fiecare dintre noi atragem ceea ce suntem, in materie de prieteni, cunostinte si alti oameni care ne tin companie dea lungul vietii.

Insa este de responsabilitatea ta 100%, din acest punct inainte, sa atragi doar acei oameni de calitate, care te inspira, te motiveaza, te determina sa treci la actiune catre atingerea celor mai personalizate obiective ale tale in viata.

De azi inainte, nu mai ai disponibila scuza ca, mediul extern si oamenii din jurul tau nu ti-au dat voie sa ai succes.

Te-au tinut si te-au tras inapoi!

Nu! De azi inainte, doar tu esti direct responsabil de calitatea oamenilor din jurul tau.

Prin simplul fapt ca daca iti doresti sa atragi oameni de calitate, trebuie sa devii tu mai intai unul dintre acei oameni de calitate.

Prin simplul fapt ca daca observi ca exista oameni mediocri in cercul tau social care te trag inapoi sau te fac sa mergi cu frana de mana trasa, pe drumul tau catre succes, este de datoria ta sa indepartezi si sa renunti la acei oameni.

Intocmai pentru a-ti putea manifesta potentialul succesului tau, in proportie de 100%!

Cu totii dintre noi, atragem in jurul nostru fel si fel de oameni, fie ca vrem, fie ca nu vrem.

Insa nu cu totii suntem constienti de lucrul acesta.

Iar doar cei ce sunt constienti de lucrul acesta, de functionabilitatea principiului Atragi ceea ce esti; se trezesc la viata, deschid ochii, si incep sa atraga in viata lor doar oameni de calitate care au capacitatea sa ii propulseze si mai rapid, pe drumul care duce la indeplinirea obiectivelor lor.

Sau, in cazul in care doresti sa ai parte de compania si cunostintele oamenilor de succes, pentru a putea atinge si tu nivelul lor de succes, realizezi faptul ca mai intai trebuie sa devii si tu unul ca ei, pentru a putea mai apoi interactiona in mod natural cu acestia.

Principiul Atragi ceea ce esti, functioneaza in ambele sensuri.

Iar oamenii care nu sunt constienti de acest principiu al atractiei, vor ramane pentru mult timp in acea capcana, sens giratoriu al mediocritatii.

Vor spune ca este imposibil sa ajungi la succes, pentru simplul fapt ca sunt inconjurati de oameni mediocri care nu doresc sa ajunga la succes.

Iar fiind inconjurati tot timpul de oameni mediocri care nu doresc sa ajunga la succes, ajungi si tu la concluzia ca este imposibil sa ajungi la succes.

Este de datoria ta, in deplinatate, acum ca ai devenit constient de functionabilitatea principiului – Atragi ceea ce esti; sa iti selectezi intentionat oamenii din cercul tau social, alegandu-i doar pe cei care doresc sa ajunga la succes.

Respectiv, daca doresti sa progresezi pe drumul succesului mult mai rapid, pentru a putea interactiona in mod natural cu oamenii de succes cu scopul de a avea parte de secretele si cunostintele lor in acest fel, trebuie sa devii si tu unul dintre ei.

Iar pentru a deveni si tu unul dintre acei oameni care se transmuta in tabara oamenilor de succes, se intampla cel mai adesea sa fii nevoit sa renunti la oamenii mediocri din viata ta.

Mult mai multe detalii despre principiul Atragi ceea ce esti, cat si despre celelalte componente ale succesului cum ar fi: Reponsabilitatea, Angajamentul, Modelarea, Patru filosofii de viata despre succes; le gasesti pe toate in cartea Convingerile oamenilor de succes.

Detaliile despre carte le gasesti apasand click pe imagine.

14331597_580514535488152_290484121_n

‘ Sunt 100% increzator ca aceasta carte are capacitatea de a schimba vieti ‘

** Daca ti-a fost folositor acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele materiale pline de inspiratie de pe blog.

 

** P.S. A mai aparut si, Legea atractiei, calatoriile si experienta de viata.

 

Comments

comments