‘ Nu exista sabotaj mai eficient decat autosabotajul ‘

Acestea sunt vorbele lui Taher care cantaresc un mare adevar in zilele noastre. Se refera oare la autosabotaj in relatia cu femeile, se refera oare la autosabotaj in a sti ce vrei de la viata? Propun sa aflam in continuare in review’ul de fata.

Am citit cartea lui Taher pe o intindere de 204 pagini, e o carte care ti-ai dori sa nu se mai termine. Din punctul meu de vedere aceasta e singura critica pe care poti sa o aduci autorului in legatura cu cartea de fata.

Este o carte autobiografica, este o carte scrisa cu stil si cu stofa de scriitor, se observa multa eleganta in randurile lui Taher, si multa multa simplitate ceea ce face cartea o lectura placuta si foarte usor de parcurs.

Este o carte calda. Autorul te ia cu el pe parcursul calatoriei sale din drumul sau de la adolescent la barbat, o calatorie pe parcursul careia iti vorbeste cu multa sinceritate si pasiune, fara tehnici si fara strategii reci si formale ce iti dau dureri de cap din dorinta altor autori de a impresiona. Totul este un sir autobiografic de povestiri pe parcursul carora dezvolti o conexiune cu autorul, ce se transforma intr-o placere de a citi cartea.

Insa daca o sa crezi ca o sa ramai doar cu amintirea placuta si cu experienta comoda de a citi cartea si nimic mai mult, nu te bucura! Pentru ca autorul cartii te arunca poate in cea energica lupta pe care o ai de dus.

 

‘ Ce vor femeile de fapt?

Acelasi lucru pe care il vrei si tu – singura ta responsabilitate este sa te hotarasti asupra a ceea ce vrei si sa actionezi in consecinta ‘

 

Mentionam de simplitate in randurile carti!? Denota multa simplitate sa cauti un raspuns la o intrebare atat de complexa precum e cea de mai sus, si ceea ce poate e si mai greu in a continua in aceasta simplitate este sa fii indejuns de inspirat incat sa cauti acel raspuns in imediata apropiere fata de tine.

Necesita o atitudine puternica si multa responsabilitate in a sti ce vrei si in a actiona in consecinta.

Cine are mai multe sanse sa convinga o femeie? Un tip timid care pretuieste prea mult femeile si nu are curajul sa se atinga de ele, sau un tip badaran a carui singura calitate este tupeul?

Nici unul nici celalalt, pentru ca primul nu are atitudinea necesara potrivita, iar celalalt din moment ce e badaran, s-ar putea cel mai adesea sa nu fie tare hotarat in legatura cu ceea ce vrea de la viata.

 

‘ Am constatat complet uimit ca este 100% adevarat faptul ca femeile vor urma barbatii alfa in mod natural, iar daca tu vei fi cel care stabileste din start sau aduce in discutie pentru negociere termenii relatiei voastre, ea va urma viziunea ta ‘

 

Un barbat alfa este hotarat in legatura cu ceea ce vrea atat de la femei ca si de la viata, si este responsabil indeajuns pentru a actiona in consecinta in acest scop.

Ce putem sa observam in schimb din intorsatura de roluri propusa mai sus, este faptul ca femeile nu mai stau si asteapta oferta ca de obicei, ci atunci cand intrezaresc un barbat alfa in calea lor nu isi mai permit confortul de a sta pe ganduri …

Odata cu experienta vine si increderea, atat in viata autorului cat si in viata fiecarui barbat. Daca la inceput ne bucuram poate fiecare dintre noi de orice recompensa sau forma de atentie din partea unei femei, autorul cartii articuleaza o schimbare si propune o inversiune de roluri, propune ca jocul sa fie dus la un alt nivel pentru ca – din momentul ce am inceput sa am o directie clara despre ceea ce vreau si caut la o femeie, am inceput sa pasesc pe drumul de a deveni cu adevarat barbat.

Dupa cum poate sa observe fiecare, acesta este punctul de referinta cheie in drumul pe care il parcuge un individ in dezvoltarea sa de la adolescent la barbat.

‘ Un barbat adevarat este acela care stie ce vrea de la femei si de la viata ‘

Iar noi se pare ca vorbim in aceasta carte despre filozofia barbatilor de succes.

Mentionam mai sus despre inversiunea de roluri dintre un barbat si o femeie, o inversiune ce poate sa apara doar in cazul in care barbatul castiga destul de multa experienta si iscusinta in relationarea cu sexul opus. Aceasta inversiune si mentalitate in gandirea autorului este caracteristica ce m-a fascinat cel mai mult pana in acest moment in abordarea propusa de Taher.

De obicei se intampla ca de cele mai multe ori femeile sa astepte, barbatul sa dovedeasca, iar apoi femeia sa transmita verdictul.

Ce s-ar intampla daca noi barbatii in schimb am deveni cea mai buna versiune a noastra a fiecarora, iar femeile nu si-ar mai permite sa ramana pasive in momentul in care ne intalnesc?

‘ Noi sa fim cei care alegem femeile pe care le vrem, mai mult sa fie ele cele care ne aleg pe noi ‘

Ba mai mult, nu doar sa nu ramana pasive ci chiar sa fie ele cele care ne vaneaza, constientizand ca un barbat in cea mai buna versiune a lui nu se gaseste la orice colt.

Ce s-ar intampla daca am schimba putin rolurile?

Care sunt acele caracteristici la un barbat ce transforma o femeie dintr-o tipa pasiva intr-una activa?

Caracteristicile sunt tot acelea care deschid si lacatul la intrebarea – ce isi doresc femeile, ce isi doresc femeile de la tine!?

Isi doresc ceea ce iti doresti si tu de la ele.

Isi doresc ca tu sa te hotarasti ceea ce vrei – atat de la tine cat si de la ele – si sa actionezi in consecinta in acel scop.

Stiu ca pare totul mult prea simplu si ar fi prea frumos sa fie adevarat. Dar este! Mentionam la inceputul cartii ca aceasta nu este o carte despre tehnici si strategii care te lasa rece, ci este o carte simpla care cauta raspunsurile in cel mai lejer mod posibil.

E o carte despre succes, este o carte despre cum sa devii cea mai buna versiune a ta, versiunea lui Taher in cazul de fata. Dar e o versiune care cu siguranta ne poate inspira pe fiecare dintre noi in situatiile noastre.

Daca n-o seduci, se duce. Sedu-o pana la capat daca tot te-ai apucat, cartea e o filozofie daca stii sa ii citesti subrandurile, si merita de fiecare data o a doua citire pentru a substrage noi intelesuri.

 

Fiecare femeie e libera sa aleaga. Datoria noastra e sa fim cea mai buna versiune a noastra, iar daca nu suntem, sa luptam sa devenim.

Femeile pe care le ai in viata sunt femeile pe care tu le atragi prin propriul tau stil de viata si fel de a fi.

 

Cartea se poate achizitiona de aici.

Cu respect, Talos Darius.

 

 

Comments

comments