Ti s-a intamplat vreodata sa, iti doresti o persoana, iar acea persoana sa nu te doreasca pe tine?

Cu siguranta ca ti s-a intamplat. I se intampla oricui.

Hai sa te intreb altcumva.

Ti s-a intamplat vreodata sa iti doresti o persoana, exact cu aceeasi intensitate cu care iti doreai prima persoana din situatia de mai sus, dar de data aceasta, persoana pe care ti-o doreai, parca parca.. te dorea si ea pe tine!?

Asa.. lejer, firav, finut.

Parca te dorea, parca nu te dorea. Era nehotarata, deveneai si tu nehotarat din cauza nehotararii ei.

Dar cert e ca, cat de cat, te dorea.

Si acum hai sa te intreb din nou ceva.

Ti s-a intamplat vreodata ca, in continuarea celei de a doua situatii, in care alaturi de persoana dorita de tine parca te dorea si ea pe tine, sa incepi cat de cat sa legi anumite conversatii!?

Sa abordezi cu persoana respectiva, nu neaparat niste subiecte pline de profunzime. Dar sa fie cat de cat o calitate medie a conversatiilor, nici chiar plictisitor. Pe alocuri sa mai existe cate o scanteie din cand in cand, cat sa mentina acordul mental al acelei persoane ca inca nu s-a hotarat in totalitate ce va face cu tine.

Esti in probe cum s-ar zice..

Iar acum intrebarea cheie:

Ti s-a intamplat vreodata sa, fii angrenat in toata aceasta situatie descrisa pana acum, sa conversezi cu persoana pe care ti-o doresti tu, ea sa converseze cu tine chiar daca nu s-a hotarat inca ce va face cu tine.. iar apoi din diferite motive sa opresti conversatia pe deplin!??

Motive precum urmatoarele:

- a intervenit ceva important in viata ta,

- ai mers intr-o vacanta,

- a inceput sesiunea,

- treci printr-o perioada plina a vietii,

- a intervenit o alta persoana noua in viata ta care pur si simplu ti-a captat atentia de la totul din jurul tau.

Iar apoi, uitand total de persoana de care iti placea in prima faza, intrerupand conversatia si interesul, dintr-o data apare la usa ta.

Mai mult sau mai putin virtual.

Si stai sa te gandesti in mintea ta: Hopa, ce sa intamplat?

Din vanator am devenit vanat.

Imi placea mie enorm de persoana respectiva, ea era in dubii, nehotarata ce sa faca in privinta mea, iar acum dintr-o data e la usa mea cu o atitudine dornica de joaca, precum ar veni la tine un catelus cu jucaria lui preferata in gura.

Si stai sa te gandesti in acele momente, ce sa intamplat, care a fost succesiunea de situatii prin intermediul careia s-a ajuns in situatia data?

Iti spun eu care e succesiunea.

In prima faza erai interesat. Erai tu dornic de atentia si cooperarea acelei persoane.

Persoana respectiva avea sentimentul ca te tii de ea. Erai ca un scai. Totusi, inca ea nu era hotarata daca sa iti dea pace sau sa iti mai raspunda.

Apoi dintr-o data, printr-o intamplare neasteptata, ai uitat complet de acea persoana.

Persoana respectiva, obisnuita in cauza cu tratamentul tau de lux prin atentie si admiratie, a realizat ca tratamentul tau s-a sfarsit.

Apoi a devenit indignata. What happenned? Doesn’t he likes me anymore?

Did I do something wrong!?

I want him/her back, to give me the attention and admiration like he/she did it, just like yesterday..

 

Care este morala din aceasta perspectiva conturata?

Capacitatea de a nu mai dori o persoana, face acea persoana sa isi doreasca ca tu sa o doresti/il doresti inapoi precum o faceai in prima faza.

Pentru ca acum are sentimentul ca a facut ceva gresit. A fost deprivata de un tratament de lux.

Are sentimentul ca acum ceva ii lipseste. A fost lipsita de un lucru care ii apartinea inainte.. atentia si admiratia ta.

Secretul, nu este sa te prefaci ca esti intr-atat de bun, incat sa faci ca celelalte persoane sa te caute, ci chiar sa fii intr-atat de bun, incat celelalte persoane sa te caute!

Si cum poti sa faci lucrul acesta? E adevarat, din pacate functioneaza doar atunci cand nu dorim sa aplicam strategia in mod intentionat.

Adica precum in situatia descrisa mai sus, cand chiar ai uitat pe buna dreptate de persoana admirata, nu te-ai prefacut tu ca ai uitat.

Sa nu uitam ca femeile pot fi cei mai bun detectivi in a descifra prefacatoria..

Insa, te prefaci sau nu te prefaci ca uiti de anumite persoane, regula aceasta a atractiei functioneaza oricum.

Pentru ca flacara sa arda, are nevoie de aer.

Pentru a fi cautat, uneori trebuie sa te retragi si sa lasi/oferi si celorlalte persoane sansa sa te caute.

Big disclaimer. Daca te prefaci, fa-o intr-un mod ingenios. Precum o fac cei mai buni profesionisti in arta minciunii :) .

Prefa-te intr-atat de mult ca ai uitat de persoana dorita, incat sa te surprinzi chiar si pe tine. Gen, sa te intrebi asa retoric:

Dar daca chiar am uitato ;) ?

Cu mult respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook (Talos Darius Personal), pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

 

 

Comments

comments