Exista doua motive pentru care ne indragostim.

  1. Ne proiectam visele, dorintele si obiectivele noastre asupra unei persoane anume.

  2. Persoana respectiva ne ofera un scop pentru care sa traim.

Ti s-a intamplat vreodata sa zici, woow.. cu persoana aceea simt ca nu m-as plictisi niciodata, simt ca ea poate sa imi ofere motivatia si inspiratia necesara pentru a incepe de indata sa lucrez la cele mai importante obiective ale mele in viata..

Cu persoana respectiva viata ar fi atat de.. palpitanta, plina de aventura, capricii, mofturi satisfacute la nesfarsit.

Sa le luam pe rand.

 

Cu persoana respectiva simt ca nu m-as plictisi niciodata.

In cazul in care afirmi ca daca ai avea de partea ta femeia aceea sau barbatul acela, care te va face sa nu te plictisesti niciodata..

Inseamna ca tu esti o persoana plictisita.

Oamenilor care le e frica de plictiseala, defapt le e frica de ceea ce ar putea gasi, cand raman doar ei cu ei insisi si atat.

Observi cum dintr-odata partenerul acela, are capacitatea de a te scoate din plictiseala si din viata ta rutinierea? Iti promite palpitatii, senzatii, o viata plina de aventura.

Palpitatiile, senzatiile si viata plina de aventura nu trebuie sa fie aduse de partenerul respectiv, ci toate aceste lucruri trebuie sa existe in tine!

Doar ca tu proiectezi toate aceste lucruri asupra partenerului respectiv. Partenera sau partenerul respectiv iti promite ideea unei vieti pline de palpitatie, senzatii si multa aventura.

Partenerul respectiv te face sa scoti la suprafata toate aceste calitati, care exista deja in tine si te face sa zici wooow.. imi doresc neaparat persoana aceea.

Iti proiectezi viata perfecta asupra unei persoane anume.

Chiar daca se poate ca persoana respectiva sa nu dea doi bani pe tine; adica esti doar tu singur cel indragostit si nu e reciproc.

Proiectia viselor si obiectivelor noastre asupra unei persoane pe care o gasim atractiva conform gusturilor noastre, este unul dintre motivele pentru care ne indragostim.

 

 Cu persoana respectiva de partea mea alaturi, simt ca motivatia si inspiratia nu s-ar sfarsi niciodata.

As incepe sa muncesc la scopurile si obiectivele mele cele mai de pret, simt ca as progresa catre succes cu o viteza de 3x mai mare daca as avea de partea mea acea persoana; decat cum as fi progresa daca ar fi sa progresez doar de unul sigur.

Observi cum dintr-odata persoana respectiva iti ofera un scop?

Iti ofera un scop in viata la care sa muncesti de cu zori cu multa atitudine, cu multa determinare, ca o personsalitate alfa care zici ca a dormitat in tine de la bun inceput si doar acum, ca prin minune, a reusit sa se trezeasca la viata.

Am fost sarac, stiu asta. N-am educatie, dar nu-i nimic. Cunosc strada, mi-am facut relatii. Daca as avea femeia potrivita, nimic nu m-ar opri. As ajunge direct in varf.

Spuse Tonny Montana in scenariul filmului Scarface. Si dintr-o data viata lui capata un sens, capata un rost.

Daca ar avea femeia potrivita de partea lui ar ajunge direct in varf, nimic nu l-ar opri.

De ce oare nu poate face el lucrurile astea fara a avea femeia potrivita de partea lui? De ce nu poate ajunge direct in varf fara sa se indragosteasca?

Pentru ca fara puterea, energia si motivatia dragostei, omul este doar unul din multime.

Insa cand omul este imbalsamat de puterea, energia si motivatia dragostei, el nu mai este acelasi om, este cu totul o alta persoana ce capata dintr-odata cu totul alte puteri.

Repet, al doilea lucru pentru care ne indragostim, e ca deindata ce incepem sa ne proiectam asupra unei persoane visele si obiectivele noastre, aka viata perfecta, traita din punctul nostru de vedere; acea persoana ne ofera un SCOP.

Ne ofera tot ceea ce nu am avut pana acum, ne ofera o noua modalitate de a ne trai viata, ne ofera un obiectiv pentru care sa traim si sa muncim energizati si cu multa atitudine. Ne ofera noi surse de putere care se pare ca izvorasc dintr-o sursa nesecabila si nestiuta pana acum.

 

Motivele pentru care am inceput sa scriu Femeia. Vara perfecta.

Motivele pentru care mi-am imaginat ca ea mi-ar spune urmatoarele cuvinte:

 

Eu sunt, pe mine ma vrei, eu sunt cea cu care nu te-ai plictisi o viata intreaga, eu pot sa iti ofer inspiratie de cea mai buna calitate..

Eu sunt, pe mine ma vrei, eu sunt cea cu care nu te-ai plictisi o viata intreaga, sunt proiectiile mele asternute asupra tipei respective.

Imi imaginam viata perfecta traita alaturi de acea femeie; entuziasmul, aventura, stilul de viata pe care alaturi de acea femeie puteam sa il construiesc.

Ce imi ofera tipa respectiva?

Care e motivul pentru care ma indragostesc?

Imi ofera iluzia unei vieti traite perfect, din punct de vedere al entuziasmului si al aventurii.

Ma indragostesc de femeia respectiva pentru ca imi ofera viziunea unei vieti traite intr-un cu totul alt fel, decat felul in care traisem pana acum; imi ofera ceva la care sa visez si la care sa ravnesc.

Imi ofera capacitatea de a-mi proiecta visele si obiectivele mele asupra ei.

 

Era frumoasa si era de casa, dar era seducatoare si capricioasa in acelasi timp.

Dintr-odata, faptul ca era de casa si era frumoasa, ma face sa imi scot la suprafata virtutile familiei pe care le posed eu. Pe care apoi sa le proiectez din nou asupra ei.

Si eu imi doresc la randul meu o familie, cu trei copii, precum mai are ea doi frati.

Si eu imi doresc la randul meu sa fiu tata a doua fetite carora sa le indeplinesc orice capriciu, precum face taica-su cu ea.

Iluzia unei familii ideale, proiectate asupra tipei respective, te poate hipnotiza, literalmente. Inca un motiv pentru care sa te indragostesti, cu alte cuvinte inca o proiectie.

Dar ce contradictie.. era de casa, facandu-te sa iti proiectezi virtutile familiei asupra ei; insa in acelasi timp, era capriciosa si seducatoare.

Gen.. ca si o liceeanca cu codite la spate si fustita scurta, ce pozeaza intr-o mica diavolita; dar in acelasi timp poarta un lantisor de aur cu cruciulita la piept, cruciulita strecurandu-i-se intre sani.

Facandu-se referinta la capacitatea ei de a fi atat o diavolita, cat si un inger in acelasi timp.

Atrage si respinge, sfanta si diavolita; de casa, dar capricioasa si libertina in acelasi timp.

Se adauga si mai multe mirodenii pe iluzia deja hipnotizanta pana in acest moment, a unei vieti perfect traite alaturi de acea femeie.

Adica nu e doar de casa, e si captivanta, misterioasa si capricioasa in acelasi timp. Cine nu ar fi sedus?

 

Eu pot sa iti ofer inspiratie de cea mai buna calitate..;

Iar aceasta este distinctia dintre mine, si marea majoritate a oamenilor.

Pe langa toate acele lucruri enumerate mai sus, se mai adauga pe deasupra si tentatia unei vieti pline de inspiratie si inovatie, la care ravneste orice scriitor sau poet.

Inca odata, ce imi proiectez asupra ei?

Elixirul inspiratie si iluzia de a ramane vesnic tanar, prin inspiratia si ingeniozitatea pe care ea poate sa mi le ofere in scrierea operelor mele.

 

Exista doua lucruri pentru care ne indragostim.

  1. Ne proiectam visele, dorintele si obiectivele noastre asupra celeilalte persoane.

  2. Persoana respectiva ne ofera un scop pentru care sa traim.

Vise si dorinte precum ar fi o viata traita perfect din punct de vedere al entuziasmului si al aventurii, o viata traita precum marea majoritate a oamenilor nu o traiesc. Iluzia exclusivitatii.

Scopul suprem de a avea senzatia ca ai pentru ce sa muncesti de cu zori, cu multa atitudine si cu multa determinare, pentru a primi lucrurile mult ravnite de la viata.

O familie perfecta, seductie si capricii in acelasi timp ce sunt in contradictie cu familia perfecta; ceea ce face ca asupra intregii iluzii sa fie pusa cireasa de pe.. iluzie..

.. hipnoza cum ca femeia respectiva iti poate oferi insipiratia suprema, desi inspiratia respectiva exista de la bun inceput in tine, doar ca odata ce ti-ai proiectat inspiratia asupra ei, simti ca nu iti mai permiti sa pierzi acea femeie.

Exista doua lucruri pentru care ne indragostim. Iar postul acesta este destul de lung deja. Asa ca va las pe voi sa trageti concluziile care sunt acele motivele pentru care ne indragostim!

Bine ati venit in lumea mirifica a .. dragostei.

Cu respect, Talos Darius.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook din dreapta sus, sau subsolul articolului in caz ca citesti de pe telefon sau de pe tableta.

Articole la fel de interesate urmeaza sa apara pe blog, iar aceasta este modalitatea de a ramane in contact cu ele.

 

Salvează

Salvează

Comments

comments