De ce se bucura unii cand nu-ti merge bine!?

Si cand spun ”unii”, ma refer la cei mai apropiati prieteni ai tai.

Cei carora li te confesezi, cei cu care iesi la gratar, cei care te asteptai sa sara la bataie pentru tine in caz de nevoie.

Da, ai auzit bine, cei amintiti mai sus se bucura, cand tie NU iti merge bine!

Desi te asteptai din partea lor sa se bucure cand ITI MERGE bine, ei se bucura, defapt, cand NU iti merge bine!

De ce se bucura cand nu iti merge bine!?

Din cauza invidiei.

INVIDIA este motivul!

Asculta-ma cu atentie pentru ca sunt PSIHOLOG si am inceput sa inteleg catusi de putin firea umana.

Esti cel mai bun prieten cu prietenii tai, atata timp cat te afli la ACELASI NIVEL (social, financiar, profesional) CU PRIETENII TAI!

Ori daca s-ar putea, preferabil din partea lor, sa fii putin mai JOS DECAT EI.

Nu tare jos pentru ca altfel te-ar considera inferior si nu le-ai mai starni nici un interes, dar putin mai JOS decat ei incat sa nu se simta AMENINTATI..

Ca ii vei DEPASI intr-o buna zi!

Pentru ca exact in ziua in care ii depasesti (poate profesional vorbind ai primit o promovare; poate financiar faci bani dintr-o pasiune, poate social vorbind ti-ai luat masina si ei n-au..), automat, in EXACT ACELASI MOMENT, se va NASTE INVIDIA in mintea si sufletul lor, fata de tine!

Si inainte sa imi spui – Darius, nu e tocmai asa! Uite.. eu am fost promovat, pe langa serviciu fac bani din ce-mi place mie, mi-am luat si masina nou-nouta! Si nu m-a parasit nici un prieten! – am sa iti spun – Nu fi fraier! Nu fi credul!

N-o sa-ti spuna nici un amic, intr-o conversatie bruta la cafea ca.. – De azi nu mai sunteti prieteni!

Nu iti va da nici un amic unfriend ori block pe retelele din social media.

Aparent, in prima faza, totul va parea ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!

In continuare prietenii iti vor vorbi fata in fata numai de bine si vor parea extrem de sustinatori pentru visurile si idealurile tale.

Insa pe la spate, te vor vorbi de rau cu alte persoane, iar invidia isi va face CUIB in sufletul lor, sub diferite pretexte vor incepe sa se DEPARTEZE usor-usor de tine.

Totul se rezuma la NIVELURI (profesional, social, financiar), atata timp cat esti pe prag de echivalenta cu ei (ori preferabil din partea lor, putin mai jos ca ei incat sa nu se simta amenintati), totul merge struna.

Sunteti prieteni. Totul merge bine.

Tocmai pentru ca nu sunt motive de INVIDIE!

Insa in momentul in care poate prin multa munca, ori poate cu putin noroc, se intampla sa ii DEPASESTI.. indiferent pe ce latura a vietii, automat relatiile se vor raci iar prietenii tai, aparent, se vor schimba!

Nu ma intelege gresit. Invidia nu are intotdeauna legatura cu tine!

Nu e intotdeauna vorba ca tu, X-ulescu, ti-ai luat masina sau ai primit o promovare!

Uneori e vorba de ei!

Ei.. nu-si permit masina ori nu sunt indeajuns de buni pentru o promovare!

Si atunci.. efectiv, ca sa nu le REAMINTESTI CA TU ESTI MAI BUNI CA EI (de fiecare data cand ii scoti cu masina in oras, ori te vad imbracat altfel la birou), ori mai bine spus, CA SA NU LE AMINTESTI CA EI SUNT MAI INFERIORI DECAT TINE.. relatiile se vor raci iar ei se vor indeparta usor de tine.

Aceasta este firea umana. A existat dintotdeauna.

De la inceputurile omenirii cand oamenii traiau in pesteri, iar unul dintre barbati avea femeia, era ceva mai musculos si se pricepea la vanatoare..

Pana in zilele noastre cand poate se intampla sa ai succes in afaceri, sa primesti o promovare, sau orice altceva bun se intampla DOAR IN VIATA TA, insa nu si in vietile lor!

Invidia – e motivul pentru care cei mai apropiati prieteni ai tai se bucura, TOCMAI CAND TIE NU ITI MERGE BINE!

Cum anume mi-am dat seama!?

Bagand in seama niste simple reactii primite la postarile mele pe Facebook.

Am inceput sa devin tot mai real si mai autentic in articole in ultimul timp.

Satul fiind sa tot pozez in postura scriitorului perfect, am zis ca mai bine spun adevarul, ca nu prea am vanzari si nu prea mi-au cumparat oamenii cartile in ultimul timp.

Motiv pentru care ma gandesc sa renunt la bloguri, la scris.

Iar chiar in exact aceleasi momente cand scrisesem lucrurile acestea intr-un articol pe Facebook.. primisem reactii doar cu FUNNY, tocmai de la cei mai apropiati amici ai mei.

Nu s-a intamplat la o singura postare, ca sa spui ca e coincidenta, s-a intamplat la mai multe postari de-a randul a catorva zile.. recunosc, am dus cateva zile negre nu cu tare mult timp in urma.

Iar prietenii mei, cei mai apropiati, nu s-au sfiit sa se abtina, sa nu dea cu FUNNY la postarile mele, aratandu-si de fapt, adevaratele lor respecte si sentimente fata de mine.

DANDU-SI ARAMA PE FATA!

Ca ei se bucura cand eu unul recunosc ca nu imi merge bine.

Ca si cum, de fapt – ASTEPTAU DE MULT TIMP SATISFACTIA ASTA!

In care sa imi spuna – Ce ti-am zis noi, Darius, ca n-o sa ai succes cu cartile si ca trebuia sa renunti de mult!??

Da. Astia sunt prietenii.

Am scris articolul acesta PENTRU TINE, cel care citesti acum.

In caz de va da succesul peste tine intr-o buna zi, sa stii la ce SA TE ASTEPTI din partea prietenilor!

** Dacă ți-a plăcut acest articol, desi articolul era mai degraba de jale, si nu prea aveai ce sa iti placa la el, totusi.. nu ezita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Comments

comments