De la gradinar la business coach – principii practice pentru o crestere accelerata in cariera.

Acestea sunt cuvintele de pe coperta cartii lui Lorand Soares Szasz, carte ce se intinde pe un numar de 106 pagini.

 

Cartea reprezinta experientele autobriografice ale lui Lorand, experiente traite in drumul sau de la gradinar la business coach; insa un lucru important ce trebuie remarcat in constructia acestei carti este faptul ca de la prima si pana la ultima pagina, aceste experiente biografice sunt completate cu principii si concepte de succes propuse de autori celebri.

Farmecul acestei carti este dat de faptul ca, urmarind drumul autorului de la gradinar la business coach, fiecare dintre noi ne vom regasi intr-o anumita portiune a calatoriei. Unii mai la inceput, altii mai pe la mijloc, iar altii se afa la finalul calatoriei; punct in care deja incep sa se bucure de resursele financiare si stilul de viata pe care si-l doresc.

Important este ca o data ce am regasit punctul nostru personal in care ne aflam, in drumul nostru de la gradinar la business coach, putem sa parcurgem restul calatoriei alaturi de prezenta si cunostintele lui Lorand Soares Szasz, pana sa ajungem la destinatia personalizata si mult dorita, a fiecaruia dintre noi.

 

O sa insirui in continuare cateva concepte si pricipii de succes, cu care am rezonat cel mai mult de pe parcursul acestei carti.

Daca esti dispus sa faci cativa ani ceea ce majoritatea nu fac, vei avea pentru restul vietii tale ceea ce majoritatea nu au.

In alegerea de a sacrifica cativa ani din viata pe care o ai acum, pentru o viata mult mai buna, sta si marea diferenta intre oamenii mediocri si oamenii de succes.

Marea majoritate a oamenilor traiesc o viata comuna deoarece sunt sceptici in a sacrifica cativa ani din viata pe care o au acum, cu scopul de a accesa o viata mult mai buna in viitor.

Lorand a atins succesul pe care il are acum deoarece a decis sa isi sacrifice o buna parte din anii tineretii, mergand in strainatate la munca in loc sa ramana acasa sustinut de parintii lui, stand la facultate.

Ca si rasplata pentru munca depusa si pentru sacrificiul acelor ani din tinerete in care ar fi putut sa ramana si el un student ca oricare altul, tot el isi traieste azi viata pe care si-o doreste.

In conturarea acestei idei de a sacrifica din viata cativa ani pentru o viata mult mai buna in viitor, vin in completare urmatoarele doua citate din carte:

Daca vrei sa realizezi lucruri mari, fii gata sa sacrifici multe. John Maxwell

Totodata..

Daca nu iti asumi dezvoltarea ca fiind responsabilitatea ta, atunci aceasta nu se va intampla niciodata. John Maxwell

 

Daca vrei un salariu mai bun, trebuie sa devii tu mai bun, castigi cat meriti sa castigi.

Fiecare castiga in acest moment, exact cat merita sa castige. Partial este adevarat. De ce partial?

De exemplu nu poti sa zici ca un medic in Romania castiga cateva mii de lei iar un medic in strainatate castiga cateva mii de euro pentru ca.. e norocos sa lucreze in strainatate. Pana la urma ambii dintre ei practica aceeasi meserie.

Insa, este totodata adevarat ca fiecare castiga exact atat cat merita sa castige, in sensul ca daca nu esti multumit cu suma pe care o castigi chiar in acest moment, depinde de tine sa faci tot ce este posibil si sa gasesti acele modalitati de a castiga atat de multi bani cati crezi tu ca este de cuviinta sa castigi. Exemplu: profesatul meseriei de a fi medic in strainatate.

Adu valoare firmei tale si firma te va recompensa. Paul Martinelli

Investeste in tine mai mult decat in afacerea ta!

Sa luam ca si exemplu acest blog personal de dezvoltare personala. Daca imi doresc sa scot bani din acest blog ce se axeaza pe tematica dezvoltarii personale, inseamna ca practic acest blog este pana la urma firma mea.

Ce trebuie sa fac in legatura cu blogul, ca sa accesez resursele financiare?

Trebuie sa aduc valoare, conform citatului lui Paul Martinelli enuntat mai sus.

Cum trebuie sa aduc valoare?

Investind in mine si in educatia mea. Iar acest lucru se traduce in felul urmator.

Cunostintele pe care le posed eu chiar in acest moment, sunt transmise in mod direct pe blog.

Daca vreau sa fiu recompensat, trebuie sa aduc valoare firmei/blogului meu, asta insemnand sa aduc valoare/informatii pretioase pentru mintea mea/pentru baza mea de informatii chiar din acest moment.

Ca mai apoi prin intermediul principiului de a crea valoare, sa transmit mai departe aceste informatii valoroase pe blog.

Este important sa investim in noi insine in primul rand,  in educatia si in dezvoltarea noastra personala; deoarece firma sau afacerea noastra se afla exact la nivelul evolutiei la care ne aflam si noi. Firma sau afacerea ta evolueaza odata cu tine.

Care este secretul succesului?

Secretul succesului este sa definesti ce vrei, sa definesti pretul pe care trebuie sa il platesti si sa platesti pretul. H. L. Hunt

Oamenii persistenti isi incep succesul acolo unde ceilalti termina in esec.

Tot intr-un articol al lui Lorand, spunea faptul ca l-a intrebat pe Brian Tracy care ar fi un lucru pe care daca l-ar face in mod constant i-ar aduce succesul; iar Brian si-a scos din buzunarul de la sacou o hartie pe care erau scrise obiectivele sale pe care le citeste in fiecare dimineata.

Multa lume nu atinge succesul pentru ca nu stie ce isi doreste.

Cei care au o vaga idee cam ce si-ar dori, niciodata nu isi scriu obiectivele pe foaie.

Cei care stiu ce isi doresc dar niciodata nu si-au scris obiectivele pe foaie pentru ca, nu au timp; inca nu sunt destul de evoluati/dezvoltati in urmarirea scopurilor lor, incat sa considere ca acest lucru este un pas important.

Secretul succesului este sa stii ceea ce vrei, sa definesti pretul pe care trebuie sa il platesti, iar apoi sa platesti pretul.

Totodata este foarte important sa nu uitam ca in convingera vietii pe care ne-o dorim sa o traim; oamenii persistenti isi incep succesul acolo unde ceilalti termina in esec.

Alte doua lucruri extrem de importante in drumul nostru de la gradinar la business coach, sunt:

Odata ce am definit ceea ce vrem sa castigam, este foarte important sa trecem la actiune.

Nu fi unul dintre cei ce isi petrec jumatate de ani din viata explicand ce vor sa faca si cealalta jumatate explicand de ce nu au facut-o! Franklin D. Roosevelt

Todata, in drumul nostru catre succes este foarte important sa ii ajutam si pe altii in procesul lor de evolutie, deoarece procedand in acest fel..

Cu cat ajuti mai multi oameni sa ajunga la succes, cu atat mai repede o sa ajungi si tu la succes. Zig Ziglar

In final, nu pot decat sa te las impreuna cu concluzia pe care tocmai Lorand Soares Szasz a enuntat-o la finalul cartii:

Traieste cativa ani din viata ta asa cum majoritatea nu o fac, ca sa poti trai tot restul vietii asa cum majoritatea nu isi permit.

Iti recomand aceasta carte a lui Lorand Soares Szasz – De la gradinar la business coach.

Cartea se poate achizitiona de aici.

Cu respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a fost folositoare informatia din acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

 

Comments

comments