Fericirea.. e o chestiune de moment  :) !

Ca sa te bucuri de ea trebuie sa fii atent cand apare, sa o surprinzi si sa o savurezi din plin.

Si ce-i mai important legat de fericire, e sa constientizezi ca cu cat dureaza mai putin, ea defapt e mai intensa, mai memorabila, e mai… ”fericire”.

Cum anume simti fericirea, sau cum stii ca esti fericit?

Pe plan exterior, pe plan fizionomic, simti acea euforie, energie, acele furnicaturi si stare de neliniste, in sensul pozitiv :) .

Pe plan interior.. pur si simplu constentizezi ca a mai aparut un nou episod de fericire!

Iar in legatura cu episoadele de fericire, nu conteaza daca e unul mai mic sau mai mare, mai intens sau mai putin, ea e pur si simplu ”fericire”.. si trebuie sa te bucuri de ea ca atare, sa te bucuri ca ea, fericirea, a trecut din nou pe la tine.

Deci poti sa te consideri din nou un om fericit!

Din punct de vedere psihologic vorbind, tin sa te anunt ca organismul uman nu-i construit in asa fel incat sa resimta indelungate perioade de fericire.

Pentru ca in momentul in care tu ca om, esti fericit, organismul tau consuma adevarate cantitati de energie, pentru a putea sustine acea stare de fericire!

Ori, daca am cere organismului sa faca lucrul acesta pentru foarte mult timp, el ar claca de la un moment dat, nu ar mai avea resurse prin care sa sustina starea de fericire/eutorie :) .

In concluzie, putem sa savuram din plin fericirea prin urmatoarele doua modalitati!

Pe de o parte, sa constientizam ca e normal ca fericirea sa fie dozata in cantitati scurte de timp (vezi doar cele doua ore in care imbraci roba si iti primesti diploma, asta dupa trei ani de munca grea in facultate!).. asa ca solutia ar fi, sa savuram acele momente de fericire din plin!

Pe de cealalta parte, dintr-un anume punct de vedere economic al resurselor de energie pe care le consuma organimsul cand suntem fericiti, e foarte important sa invatam sa ne bucuram de lucrurile marunte / fericirile mai putin rasunatoare, ale vietii…

Cum ar fi, de exemplu, ocazia de a fi sanatos si de a intra cu picioarele dezvelite in apa rece a unui rau de munte, conectand cu natura!

In concluzie, fericirea tocmai de-aia isi are farmecul ei, pentru faptul ca dureaza putin.

Iar un alt esential pe care trebuie sa-l realizam despre fericire, e ca ea reprezinta o alegere ce ne sta la indemana in fiecare zi.

Necesita doar sa ne plasam pe noi insine de partea ei, de partea fericirii!

 

11.06.2018 – Absolvirea Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei – UBB – Cluj Napoca!

You should know baby, you’re the best, you’re more than you know!

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest post poate fi folositor prietenilor tai, nu uita sa ii acorzi si un Share.

Comments

comments