Te salut :) ! Acest articol este un review al cartii – Eat that frog – scrisa de catre Brian Tracy!

Uita de tehnicile de time management sau orice alte promisiuni care iti vor promite tie ca vei putea sa iti indeplinesti in cele din urma, toate task-urile pe care ti le setezi pe cuprinsul unei zile.. pentru ca nu vei reusi sa faci niciodata lucrul acesta.

Cu totii avem doar 24 de ore pe cuprinsul unei zile, iar adevarul este ca cu cat aprofundam tot mai mult domeniul in care ne dorim sa devenim tot mai buni in ceea ce facem, cu atat vom realiza faptul ca exista tot mai multe lucruri de facut.. si tot mai putin timp de indeplinit acele lucruri.

Asa ca nu iti mai ramane varianta decat cea de a alege intocmai cele mai importante actiuni pentru tine, care crezi tu ca te vor duce catre succes pe termen lung, iar mai apoi sa incepi sa materializezi acele actiuni in fiecare zi!

Succesul este in cele din urma o chestiune extrem de controlabila, care ne poate sta la dispozitie fiecaruia dintre noi, atata timp cat stabilim ce anume ne dorim de la viata, iar mai apoi suntem dispusi sa incepem sa actionam in acest sens.

Care este diferentierea dintre oamenii de succes, si oamenii care nu ajung la succes!?

Sa spunem ca, de exemplu, tu esti un om al vanzarilor, vinzi abonamente la o anume companie de telefonie mobila, deci esti mai mult decat super constient, ca acesta este domeniul din care iti doresti sa casitigi recompensele financiare.

Oamenii bogati, care fac foarte multi bani din vanzari, sunt cei care si fac, literalmente, cele mai multe vanzari.

Dar de ce in continuare, oamenii saraci nu prea reusesc sa faca multe vanzari!? Hai sa vedem in continuare care sunt diferentierile!

Asadar, unu la mana, trebuie sa stabilesti faptul ca iti doresti sa faci cat mai multe vanzari.

Doi la mana, trebuie sa stabilest care sunt actiunile care te vor duce pe tine, pe drumul a cat mai multor vanzari.

Trei la mana, trebuie sa incepi de indata sa treci la treaba in cadrul acelor actiuni.

In prima parte, ai stabilit ca iti doresti sa faci multi bani. Cum anume iti doresti sa faci multi bani? Din vanzari.

In a doua parte ai stabilit care sunt actiunile care te vor ajuta sa faci multe vanzari. Trebuie sa dai cat mai multe telefoane, iar prin cadrul convorbirilor telefonice sa poti sa inchei noi abonamente. Ori poate sa mergi din usa in usa spunandu-le oamenilor despre abonamentele disponibile.

In a treia parte, trebuie, literalmente, sa materializezi aceste actiuni care te vor duce pe tine pe drumul realizarii a cat mai multor vanzari.

Atat oamenii bogati, cat si oamenii saraci, din cadrul vanzarilor, sunt super constienti ambii dintre ei de domeniul din care isi doresc sa faca bani, de actiunile pe care trebuie sa le faca pentru a face multe vanzari, doar ca in continuare oamenii bogati aleg sa faca acele una sau doua actiuni care ii vor duce pe ei catre materializarea multor vanzari, iar oamenii saraci aleg sa faca orice altceva!

In loc sa puna mana pe telefoane si sa faca convorbiri telefonice sau sa mearga din usa in usa pentru a vorbi oamenilor despre abonamente, ei aleg sa.. vina la ora 10 la serviciu, sa stea la cafea, sa stea de povesti cu colegii, sa raspunda la email-uri, sa citeasca presa, sa ia pranzul cu colegii, pana cand realizeaza ca a trecut ziua de lucru iar ei nu au incheiat absolut nici un abonament.

Oamenii de succes indeplinesc acele una sau doua actiuni in legatura cu care sunt constienti ca ii vor duce catre succes, iar oamenii mediocri indeplinesc orice alte actiuni in afara de cele doua.

Hai sa iti povestesc despre cum sta treaba in cazul meu, dorindu-mi sa devin un scriitor de succes.

In cazul in care iti doresti sa devii un scriitor de succes, trebuie, evident, sa scrii! Cum altfel ai putea deveni un scriitor de succes!?

Deci pentru moment stiu ce anume imi doresc, sa devin un scriitor de succes. Stiu si ce anume trebuie sa fac, pentru a deveni un scriitor de succes, trebuie sa scriu!

Trei la mana, sunt eu oare dispus sa materializez intocmai actiunea principala, adica sa scriu in fiecare zi, pentru a deveni un scriitor de succes?

Iar aici sta diferenta dintre scriitorii de succes si scriitorii mediocri, scriitorii de succes aleg sa scrie in fiecare zi, pe cand scriitori mediocri aleg sa se procrastineze si sa faca orice altceva, in fiecare zi.

Pune-te putin in locul meu pentru 24 de ore. Trebuie sa muncesc, sunt de meserie mecanic de locomotiva, ceea ce inseamna ca trebuie sa ma asigur ca trenurile circula in tara asta, iar eu sunt unul dintre acei oameni  care le conduce.

Pe langa munca, sunt un om ca oricare altul. Trebuie sa dorm, trebuie sa mananc, trebuie sa ma ingrijesc. Pe langa ritualurile de zi cu zi, mai trebuie sa socializez, sa merg la sala, sa ies pe la vreo intalnire cu o anumita tipa, sa citesc cate putin in fiecare zi, pentru a deveni tot mai bun in domeniul dezvoltarii personale.

Bun, dar atunci, cand imi mai ramane timp pentru a scrie!? Dupa cu iti spuneam, in continuare imi doresc sa devin un scriitor de succes!

Poi simplu, sa renunt la munca, somn, mancare, ingrijire personala, nu pot sa renunt! Munca imi asigura traiul de zi cu zi, iar celelalte ritualuri, dupa cum bine iti dai seama, sunt strict necesare.

Ceea ce rezulta ca din urmatoarele optiuni cu care sa imi ocup timpul ramas liber, prieteni, sala, intalniri, citit etc. eu trebuie sa aleg optiunea care ma va duce pe mine catre succes pe termen lung, in cadrul obiectivului meu de a deveni un scriitor de succes. Adica trebuie sa scriu!

Hai sa spunem ca tu iti doresti de exemplu, sa devii un bun fotograf, sa devii un fotograf profesionist.

Bun, deci, ce anume iti doresti? Sa devii un fotograf profesionist. Ce anume trebuie sa faci ca sa devii un fotograf profesionist!?

Evident, trebuie sa faci cat mai multe fotografii si sa devii din ce in ce mai bun in acest domeniu.

Intrebarea cheie este, ai tu de cand sa faci, din actiunea de a face cat mai multe fotografii, cea mai importanta actiune careia ii acorzi cel mai mult timp, zi de zi, in fiecare zi!?

Adica daca esti constient ca fotografii trebuie sa faci, pentru a deveni nu fotograf profesionist, atunci fotografii sa faci, in primul si in primul rand, in fiecare zi.

Doar mai apoi sa te ocupi de prieteni, sala, intalniri, orice altceva.

Intelegi, care este diferenta!? Atat oamenii de succes cat si oamenii mediocri, stiu si ce anume isi doresc, stiu si ce anume trebuie sa faca pentru a ajunge la succes, insa doar oamenii de succes aleg sa si indeplineasca acele actiuni care ii si vor duce pe ei, in cele din urma, catre succes!

Inca odata, succesul este o chestiune extrem de controlabila, trebuie sa alegi doar sa faci intocmai acele actiuni care te vor duce pe tine catre succes, inlaturand toate celelalte optiuni.

Iti recomand cu cea mai mare incredere cartea a lui Brian Tracy – Eat that frog! Este una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala!

Cu respect, Taloş Darius.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest post poate fi folositor prietenilor tai, nu uita sa ii acorzi si un Share.

Comments

comments