11430351_887575097967646_3416921344237571663_nLecție importantă de viață din perioada facultății. Cea mai importantă calitate pentru a scrie o carte – ACȚIUNEA!

Cea mai importantă caracteristică din viața bărbatului – TOT ACȚIUNEA!

13 Martie 2017, duminică seara se făcea mai exact, pe la ora 22 și ceva eram pe peronul Gării Centrale din Cluj Napoca.

Așteptam trenul InterRegio 1742, dinspre Satu Mare spre București Nord.

Și mă gândeam:

 

Ce naiba fac eu aici pe peron? Încotro mă duc?

Mă pornesc la drum așa.. doar de dragul de a merge, când aș putea să dorm în propriul meu pat la noapte, stând în confortul de acasă, poate povestind cu câteva tipe pe Facebook, punând de o întâlnire pentru a doua zi.

În schimb stau aici și mă pornesc la drum.. încotro?

Nemaicontând încotro, pornindu-mă înspre oriunde, doar pentru nebunia de a fi pe tren.

Pentru că știu că dacă mă aflu în tren, automat mă pun în situația de a începe să scriu la cartea la care lucram tocmai în acele momente!

Iar atunci mi-au venit în minte exact următoarele gânduri – Stând acasă confortabil în pat și povestind cu tipe pe Facebook, cu siguranță că viitoarea ta carte nu ți se va scrie singură!

 

Trenul e unul dintre acele locuri spirituale pentru mine, în care am maximă inspirație și total confort pentru a începe a scrie.

E precum clickul acela automatizat.. peștișorul cel mic face acel dans specific iar ditamai rechinul, se oprește, își deschide gura, lasă peștișorul să îi curețe dinții de resturile de mâncare, fără să îl mănânce mai apoi pe peștișor.

Tocmai aceasta este prietenia dintre mine și tren, când vine vorba de scris și inspirație.

Văzându-mă pe mine cu geanta de la laptop în mână, așteptând trenul pe peron în acea seară încă destul de friguroasă de Martie, realizasem faptul că sunt demn de felicitat.

Pentru simplul fapt că sunt capabil să depășesc zona de confort, sunt capabil să omor confortul și să mă arunc în câmpul de bătălie.

Înfruntând lenea încă o dată în viață pentru a face lucrurile pe care trebuia să le fac, în așa fel încât să am oportunitatea să mă îndrept spre obiectivele dorite.

Dar nu era doar vorba despre a înfrunta disconfortul fizic și psihic, ca într-o duminică seara la ora 10 în loc să mă pun în pat pentru a mă trezi următoarea zi de dimineață cu intenția de a merge la cursuri, să mă pornesc în schimb înspre oriunde doar pentru scopul de a mă afla pe tren la scris.

Las-o naibii de treabă, îmi era de 100 de ori mai ușor să mă pun pe tren pornindu-mă înspre oriunde doar cu intenția de a lucra la viitoarea carte, în comparație cu situația petrecută în Anglia, în care mă trezeam în fiecare dimineață la ora 3 pentru a merge la muncă, să fac ceva ce nu îmi plăcea în mod neapărat.

Explicația cheie care se afla în spatele acestei nebunii de a mă porni pe tren înspre oriunde, doar pentru intenția de a scrie, era o explicație care mă făcea pe mine demn de deciziile luate și de a alege încă o dată, să fiu un bărbat de o calitate superioară, decât un bărbat de o calitate mediocră.

Mi-am dat seama că dacă sunt dispus să fac lucrurile pe care ceilalți bărbați nu sunt dispuși să le facă, cu siguranță sunt pe drumul cel bun în a devenirea mea ca bărbat.

Această categorizare chiar dacă pare a fi una simplistă, poate să fie una dintre acele categorizări care poate să facă diferențierea cheie dintre bărbații de succes, și bărbații mediocri.

Mi-am imaginat în mintea mea că în situația dată, având ca obiectiv major acela de a lucra cât mai mult la cartea de atunci, Filosofia Banilor, aveam la îndemână una dintre următoarele două decizii.

Decizia ca în seara de 13 Martie 2017, să fiu ori un bărbat de calitate, ori un bărbat mediocru!

Iar apoi mi-am imaginat că cel mai probabil ceea ce face toată lumea într-o duminică friguroasă de martie la ora 10 seara, e statul acasă la căldură în pat, și pregătirea pentru următoarea zi de luni.

Și mi-am dat seama că în cazul în care doream să fiu un bărbat mediocru, precum erau majoritatea bărbaților din seara respectivă, nu trebuia să fac nimic altceva, decât să fac și eu aceleași lucruri pe care le fac ei!

Iar apoi în mintea mea am luat în considerare și cea de-a doua opțiune.

Aceea în care realizasem faptul că dacă îmi doream să fiu un bărbat de o calitate superioară, tot ceea ce trebuia să fac era opusul a ceea ce ar fi făcut majoritatea bărbaților din seara respectivă.

Am ales să confrunt comoditatea fizică, să mă pun pe tren călătorind înspre oriunde mă ducea trenul, doar pentru a mă obliga să lucrez la obiectivul meu!

Acum, nu mă înțelegeți greșit, evident că nu pentru toată lumea a avea succes implică a te porni cu trenul duminică la ora 10 seara înspre nici-unde, doar pentru a avea ocazia să lucrezi la viitoarea ta carte.

Însă tu ca bărbat superior ce îți dorești să devii, prin simplu fapt că te afli cu această carte în fața ta, adresează-ti ție următoarea întrebare.

Dacă într-o duminică seara la ora 10 ai fi pus să alegi între a face ceva banal și comun, precum o fac majoritatea celorlalți oameni la ora respectivă..

Sau să alegi să lucrezi la cele mai nebunești visuri ale tale, pe care dintre cele două variante le-ai alege!?

Defapt, nici nu vreau să îți aflu răspunsul! Pentru că din teorie, e atât de ușor să alegi lucrurile potrivite.

Păcat însă că practica ne omoară aproape de cele mai multe ori.

Vorbele sunt goale și ieftine, acțiunea e scumpă și eficientă.

Vezi tu, și bărbatul mediocru cât și bărbatul de succes, din teorie știu atât de bine amândoi lucrurile pe care ar trebui să le facă și deciziile pe care ar trebui să le întreprindă.

Însă când vine vorba de practică, doar bărbatul de succces este acela care se pune în acțiune și parcurge pașii pe care trebuia să ii parcurgă, pentru a-și duce la bun sfârșit obiectivele sale.

Iar acesta este și motivul pentru care nu vreau să îți știu răspunsul.

Tot ceea ce vreau e să te văd cum te pui pe treabă și lucrezi ca biciut de draci, de cu zori și cu mult spor, la cele mai personalizate obiective ale tale în viață!

Pentru că abilitatea ta de a face lucrurile pe care trebuie să le faci, indiferent de starea și împrejurările tale curente, este una dintre acele calități care diferențiază bărbatul de succes, de bărbatul mediocru.

Ca bărbați, cu toții avem visuri, scopuri, idealuri și obiective mărețe în viață.

La visat cu toții suntem buni și ne pricepem de minune!

Însă ghici ce fac majoritatea bărbaților pentru visurile lor?

Ai ghicit, visează și doar atât!

La teorie cu toții suntem buni și ne batem cu pumnii în piept ce bărbați adevărați suntem noi.

Păcat însă că nu continuăm cu aceeași atitudine și când vine vorba de a dovedi prin acțiune, că suntem acei bărbați de o calitate superioară care pretindem ca suntem.

Puțini sunt acei bărbați care aleg să și acționeze.

Bărbați care confruntă disconfortul psihic și fizic de a se pune în focul acțiunii de pe câmpul de luptă, muncind din greu, cu multă determinare și pasiune, la visurile lor cele mai bărbătești în viață.

Sfârșind acum toată această paranteză a gândurilor mele din momentele în care mă aflam pe peron așteptând trenul, în secundele în care am auzit cum torc cei 2100 cai putere ai locomotivei, în momentele în care adusese cele 12 vagoane ale trenului la peron..

De îndată mi-am îndreptat spatele și umerii, întreaga fizionomie mi s-a schimbat, iar în acea seară de 6 ore de muncă, petrecute pe tren, țin minte cum depășisem punctul de mijloc al cărții!

Iar pentru cea de-a doua jumătate a cărții aveam totul schițat în minte despre ce urma să scriu, toată munca de a sfârși cartea devenise o joacă.

Concluzia acestei extrem de importante lecții de viață reieșite dintr-o simplă călătorie cu trenul, a fost următoarea.

În intenția mea de a deveni din ce în ce mai mult bărbatul de o calitate superioară care voiam să devin, mi-am reîntărit din nou una dintre cele mai importante caracteristici ale bărbatului superior.

Bărbatul superior față de cel mediocru, este dispus să facă lucrurile pe care trebuie să le facă, chiar și atunci când nu are chef să le facă!

Am călătorit de la Cluj spre Blaj, 3 ore încolo, 3 ore înapoi, adunând împreună șase ore muncite la cartea Filosofia Banilor.

La ora 1 dimineața, ca pauză de la creație am explorat puțin străzile Blajului în liniștea aceea supremă a nopții.

Apoi revenisem la gară și ascultam în linște toate sunetele ciudate făcute de tot felul de păsări din depărtare, care la început de Martie își pregăteau vocile pentru o primăvară și o vară întreagă, în care scopul lor era să își facă cuib, să atragă parteneri și să producă urmași!

La ora 2 dimineața a sosit trenul spre Cluj, tren în care mi-am petrecut următoarele 3 din cele 6 ore de creație.

Ba chiar, în momentele în care ajunsesem în Cluj, mi-a surâs pentru puțin ideea de prelungi călătoria până la Oradea.

Muncind cu și mai mult spor la carte, iar pe la ora 8 dimineața când urma să ajung la Oradea, să savurez o delicioasă cafea la Ristretto pe centru.

Totuși, având în vedere că aveam cursuri la facultate în acea zi, am zis că voi lăsa loc pentru distracție și pentru dățile viitoare.

A meritat oare să aleg și de această dată să fiu un bărbat de calitate, și să nu îmi trădez scopurile și obiectivele cele mai de preț în viață?

Unii ar spune că luând în considerare modalitatea prin care am ales să fac lucrul acesta, aș putea fi considerat un nebun. Un fanatic!

Eu aș spune că.. ce mai contează!?

Evident că am fost extrem de obosit la cursurile din acea zi, însă mult mai important era că datorită deciziei din seara respectivă, trecusem de punctul de mijloc al cărții, iar scrierea celei de a doua parte devenise o simplă joacă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, și dacă vrei să absorbi ceva mai mult din mentalitatea și comportamentele unui bărbat de calitate, aruncă o privire peste cartea Arta de a deveni bărbat! Click pe imaginea de mai jos pentru detaliile <cărții!>

Arta de a deveni barbat

** Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Comments

comments