Vara, este anotimpul când lucruri nebănuite şi situaţii cu totul neaşteptate, ţi se întâmplă.

Un an de zile. Pe parcursul unui an de zile am încercat să o o conving să ieşim împreună. Mai cu zâmbetul pe buze, mai muşcându-se de buze, a zis nu însă de fiecare dată. Până când după un an de zile, pe neaşteptate, îmi scrie: Haide să mă vezi.

Avea o nuntă în oraş, iar de la 12 până la 4 dimineaţa, a lăsat nunta pentru mine.

De ce tocmai în seara aia?

Se voia o seară obişnuită ca oricare alta. Ieşisem cu unul dintre amicii mei pe terasă la discuţii, apoi trebuia să merg acasă să mă scufund în cărţi şi să adorm pe nesimţite înconjurat de ele.

Însă nu, şi-a dorit ea, cu tot dinadinsul să îmi schimbe cursul verii..

O seară care se voia ca oricare alta, s-a transformat într-o seară ce m-a schimbat pentru totdeauna.

Pentru că începând din acea seară, mi-e imposibil să mai fiu acelaşi om.

Cinci ore petrecute împreună, ascunşi în negură, deasupra oraşului, alături de persoana cu care simţi că nu ai putea să te plictiseşti niciodată; te schimbă aşa, de totului..

 

Vara este anotimpul când lucrurile, exact când te aştepţi mai puţin, i-au o întorsătură ciudată care te schimbă pentru totdeauna.  Aşa.. la asfinţit de soare, ţi se rescrie cu totul întreaga experienţă de viaţă.

Acum înţeleg expresia lui Nichita Stănescu – M-a muşcat leoaica azi de faţă.

M-a muşcat de-a binelea.

Ideea cu muşcatul acesta, este: de ce trebuie să fie tocmai de faţă!?

Faţa reprezintă un punct sensibil al oricărui om, unde poate fi muşcat, în sensul că faţa reprezintă întocmai identitatea individului.

Făcându-se referinţă la cicatricile metaforizate în transformări, noi experienţe ce îţi vor fi companie pentru tot restul vieţii.

 

 

Un an de zile. Cinci minute. Haide să mă vezi. Şi nu mai eşti acelaşi om.

Vara este anotimpul când, exact la cotitura de drum la care te aştepţi mai puţin, ţi se schimbă viaţa şi sensul ei într-un mod neaşteptat.

 

** Nu uita să laşi un Like paginii de Facebook din dreapta sus sau subsolul articolului în caz că citeşti de pe telefon sau de pe tabletă, pentru a putea rămâne în contact cu viitoare postări.

Iubită vară, schimbă-mă încet. Taloş Darius

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments