Femeile au o tonă de atenție. Bărbații zboară din floare în floare.

E un clișeu aici. Fiecare dintre cele două părți are beneficii și dezavantaje.

Pe de o parte femeile au o tonă de atenție, sunt urmărite non-stop. Pe de cealaltă parte, bărbații au avantajul stereotipului masculin de partea lor.

Au avantajul de a fi considerați din punct de vedere al normelor sociale, cei care ar trebui să inițieze conversația și interacțiunea. Ceea ce rezultă că, se află în postura de a alege.

În momentul în care următoarea idee s-a născut în mintea mea, eram puțin indignat.

Descoperisem faptul că oricât de bun aș fi eu în a creea atracție cu o tipă oarecare, în a creea intimitate în conversații și a câștiga un moment de maximă perfecțiune și conexiune – întotdeuana se vor afla alți doi-trei tipi care îmi vor strica mie momentul, conexiunea sau intimitatea.

Tocmai așa stă treaba în zilele noastre când vine vorba de a curta un partener sau o parteneră, în special datorită Faceboook’ului.

Degeaba ești tu cel mai bun în a creea conexiune și intimitate în conversații cu o anumită femeie, care se clasează oarecum peste media popularității, întotdeauna se vor afla alți 2-3 tipi care să îți strice ție prestația din momentul respectiv.

Prin simplu fapt că vor tachina aceeiasi tipă, subminând în mod semnificatv efectul curtoaziei tale.

Probabil că la un moment dat, fiecare dintre bărbați se întreabă următoarea întrebare:

De ce nu a mers bine? Conversația a fost perfectă, intimitatea a fost maximă..

Normal că nu a mers bine, din moment ce alți doi-trei bărbați strică tot ceea ce incearcă să construiască bărbatul din exemplul nostru.

În momentul în care fiecare dintre noi, bărbații, țintim câte o tipă atractivă, tocmai în momentul în care ne facem jocul în conversații, se mai găsesc alți 2-3 pămpălăi care s-au hotărât să picheteze exact aceeași tipă.

Valabil și viceversa. Degeaba ești tu cea mai inteligentă femeie, un 10 din punct de vedere fizic, nu ești singura care concurează pentru bărbatul pe care tocmai ai pus ochii.

Mai sunt multe altele ca tine, iar acum sincer vorbind, dintre un bărbat sau o femeie, nu știu care apreciază mai mult diversitatea. Se spune că ar fi bărbații, însă femeile nu-și recunosc partea lor de vină.

Totuși, revenind la bărbați, având în vedere exemplul conturat mai sus cu multiplii bărbați curtând aceeași femeie, în acest fel se află femeile din ziua de azi cu o tonă de atenție.

Și nu e vina lor, a femeilor, e vina noastră, a bărbaților.

Oricât de dive s-ar da femeile (lucru pe care ar trebui să recunoaștem că îl găsim atractiv, pentru că nu-i așa.. parcă cu toții ne dorim să punem cu botu pe labe un 10 perfect, ce anterior umbla cu nasul pe sus), atenția pentru femei nu ar exista dacă nu ar fi oferită din partea bărbaților.

Evident că din moment ce există atenție din 100 de părți posibile, femeile nu se vor limita la o singură sursă de atenție. Nici bărbații nu ar face lucrul acesta dacă ar fi în locul lor.

 

Dacă îți place acest articol, nu uita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Însă toată ideea din acest punct de vedere nu e despre faptul că femeile au o tonă de atenție, ci este despre faptul că în momentul în care tu sau eu creăm o conexiune intimă cu o anumită tipă, sursa noastră de conexiune este mult diminuată și ciopârțită de alte 15.000 de surse posibile.

Cam așa stă treaba în ziua de azi, iar noi ne întrebăm:

De ce nu a mers bine!?

Pe de cealaltă parte, după cum spuneam, bărbații au de partea lor rolul și stereotipul social de a fi ei cei care inițiază conversația.

Blamăm și judecăm bărbații că zboară din floare în floare, sunt super poligami și total neserioși.

S-a întrebat cineva oare de ce fac ei lucrul acesta!?

Sau cel puțin, care este unul dintre motivele pentru care bărbații fac lucrul acesta!?

Explicațiile ar fi multiple, cum ar fi tendința evoluționistă de a-și răspândi genele cât mai mult, pentru că în acest fel este logic că, de exemplu, dintre trei copii în comparație cu doar unul, șansele sunt mult mai mari ca oricare dintre cei trei să ajungă la maturitate decât doar unul. Conturând acest context, evident, în mediul antichității. Dar ideea e că tendințele evoluționiste la bărbați au rămas și astăzi.

Există o înclinație către poligamie care este recunoscută la bărbați.

Însă pe lângă toate aceste lucruri, stă viu conturată și următoarea realitate.

În mod ipotetic, să spunem, chiar și dacă un bărbat ar fi avut șanse proxime să stabilească o conexiune și o intimitate eficientă cu o anumită femeie, iar acea conexiune ar fi dus mai departe decât la o simplă conversație pe Facebook…

Sunt cele mai mari șanse ca acea conexiune și intimitate din conversație să nu ducă niciunde.

Pentru că mai sunt vreo alți 10 bărbați a căror merit va contribui la lucrul acesta.

Adică au stricat tot farmecul și tot mirajul conversației prin faptul că și-au băgat și ei nasul, au diminuat, distras si ciopârțit atenția.

Iar până la urma s-a dus totul de râpă, sau efectul conversației a fost minim și nesemnificativ.

Și uite așa un bărbat începe o conversație cu o femeie, poate în mod teoretic conversația ar fi dus undeva, se bagă alți 2-3 în schimb în seamă cu aceași femeie, conversația se duce de râpă.

Bărbatul respectiv deschide o conversație cu o altă femeie, poate una si mai populară. Există și mai mari șanse ca și de această dată conversația să nu ducă niciunde, din cauza intervenției celorlalți.

Se încep multiple conversații și suntem noi bărbații cei care ne tăiem creaca de sub picioare unii altora.

Apoi dăm vina pe femei că sunt super fițoase și se comportă ca niște dive, deși noi suntem mai mult decât vinovați pentru lucrurile acestea.

Iar mai mult decât atât, femeile dau vina pe noi că suntem total neserioși și că nu mai pot găsi un bărbat de calitate în ziua de azi. Toți vor să treacă doar la următoarea, și la următoarea, și la următoarea.

Dar nimeni nu s-a gândit vreodată că bărbații sunt obligați să facă lucrul acesta, pentru simplu fapt că din cauza altor bărbați, care abordează exact aceeași femeie, nu se mai creează nici un raport și toată interacțiunea se duce de râpă.

Toate acestea repetându-se într-un cerc vicios.

Din cauza unei supraîncărcări de informație și stimuli sociali cu care se desfășoară conversațiile în ziua de azi, calitatea acestora este de multe ori diminuată la un nivel minim, datorită interesului care vine din atât de multiple părți din partea altor pretendenți.

Femeile se află cu o tonă de atenție iar bărbații zboară din floare în floare.

Terenul de joacă din ziua de azi este o adevărată junglă, iar cei care vor să răzbească în această atmosferă a interacțiunilor, nu pot decât să își seteze un singur motto: Cine nu se adaptează piere!

E imposibil să stai de vorbă azi cu o femeie, însă pe care să nu o mai picheteze vreo alți 5-6 bărbați în același timp.

 

Descoperă detaliile despre cartea Ultima Muză, nu uita să dai un click pe imaginea de mai jos. Cartea costă 25 Ron și o primești la pachet cu o a doua carte bonus! Convingerile oamenilor de succes sau Filosofia Banilor, la alegere !

25324138_815473521992251_1289984819_n

Click pe imagine pentru a afla detaliile despre cartea Ultima Muza!

Chiar și dacă ai răpi-o și ai duce-o pe o insulă pustie, ea oricum tot o tonă de filme în cap va avea, cu toți ceilalți 100 de bărbați care au curtato înainte.

Și mai zicea cineva că bărbații sunt poligami :)

Cu respect, Taloș Darius!

 

** Dacă vrei să primești următoarele articole în căsuța ta de Messenger, apasă click pe imaginea de mai jos și scrie-mi pe chat cuvântul ”Abonare”, în acest fel îți voi trimite pe Messenger fiecare nou articol!

MessengerLogoInset-320x320

Click pe imagine si scrie-mi cuvantul ”Abonare” !

 

Dacă crezi că acest post poate fi folositor prietenilor tăi, nu uita să îi acorzi și un Share. P.S. Nu uita să am urmărești și pe Instagram!

Comments

comments