Exista trei momente definitorii in devenirea mea ca si barbat. Iar astazi esti o persoana norocoasa pentru ca am de gand sa dau din casa.

 

Primul dintre momente este momentul in care am devenit, literalmente, un barbat.

Am fost destul de barbat incat sa ii recunosc unei tipe de care eram sincer atras, faptul ca eram virgin.

Iar in seara respectiva, am fost destul de barbat incat sa recunosc ca.. nu stiu cum se face!

Insa a fost ea o adevarata lady incat s-a ocupat de tot. Am fost un barbat prin faptul ca am recunoscut ca am nevoie sa invat, cum sa devin un barbat.

 

Al doilea moment in care am devenit barbat, a fost momentul in care am terminat facultatea.

Mai mult decat orice cunostinte pe care le-am acumulat in decursul facultatii, am invatat in mod continuu una dintre cele mai importante lectii ale vietii.

Am invatat lectia angajamentului si a persistentei. Am invatat lectia de a nu renunta niciodata, si de a duce la bun sfarsit lucrurile de care m-am apucat.

Din punct de vedere social si biologic, eu nu ar fi trebuit sa fac o facultate! Nu ar fi trebuit sa fac o facultate din punct de vedere social, pentru ca nici parintii mei si nimeni din familia mea, nu a sfarsit vreo facultate pana acum.

Nu ar fi trebuit sa fac o facultate din punct de vedere biologic, pentru ca niciodata nu am fost cel mai stralucit la invatatura. Intotdeauna m-am chinuit pe bancile liceului si a facultatii, poate si datorita faptului ca nu invatam ceea ce ma asteptasem sa invat.

Totusi, facultatea am facut-o. Psihologia. O facultate chiar deloc usoara. La U.B.B. Cea mai serioasa universitate din tara.

Iar cea mai impotanta lectie pe care am invatat-o pe cuprinsul celor trei ani de facultate, nu a venit din manualele de psihologie, ci a venit din experienta acumulata in viata reala.

14269676_580517182154554_766392662_n

Click pe imagine pentru detalii.

Intocmai acesta este farmecul si importanta obiceiului de a nu renunta. Iti vei incepe succesul exact in momentul in care vei depasi pragul in care toti ceilalti, deja sfarsesc in esec.

Iar invatand aceasta lectie a reprezentat cel de-al doilea moment al devenirii mele ca barbat.

 

Cel de-al treilea moment al devenirii mele ca barbat, se intampla chiar in aceste momente.

Muncesc, literalmente, ca un sclav (vezi articol), in strainatate.

Inghit ordine si porunci de la niste manageri, care prin simpla lor pozitie de a fi manageri, se cred imparati si sefi pe plantatie; iar noi muncitorii de rand trebuie sa indeplinim poruncile lor pentru ca altfel vom fi ‘concediati’ la primul semn de nerespectare a regulilor.

Iar daca te intrebi cu ce ma face lucrul acesta un barbat, ca stau si inghit ordine si porunci in loc sa le arat eu lor ce barbat adevarat sunt.. dand cu pumnul in masa si dandu-mi demisia..

Lucrul acesta ma face un barbat adevarat pentru ca e in interesul meu sa stau si sa rabd acum pentru o perioda scurta de timp, ca mai apoi sa am ocazia sa ma bucur de viata fiind liber, pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Motivul pentru ca muncesc in strainatate, este acela de a strange bani pentru tiparitul cartilor mele cat si pentru viitoarele mele idei de afaceri.

Iar acest cel de al treilea moment al devenirii mele ca barbat, ma face un barbat adevarat pentru ca sunt constient si pentru ca aplic in viata reala, urmatoarea filosofie.

‘ Traieste cativa ani din viata ta asa cum majoritatea nu o fac, ca sa poti trai tot restul vietii tale asa cum majoritatea nu isi permit ‘ Lorand Soares Szasz

Nu e la intamplare ca am ales acest citat al lui Lorand, si el a ales in tinerete sa munceasca in strainatate pentru bani, cu scopul de a strange capitalul necesar pentru viitoarele lui idei de afaceri.

Sunt un barbat adevat in devenire, pentru ca stau si rabd, pentru ca am inteligenta emotioanala de a imbratisa disconfortul pe termen scurt, si inteligenta practica de a alege beneficiile pe termen lung, muncind in continuare pentru acel capital in loc sa imi dau demisia.

Nu as fi fost un barbat adevarat daca as fi dat cu pumnul in masa dandu-mi demisia, aratandu-le ce barbat adevarat si independent sunt eu si cum nu primesc eu ordine de la oricine. Insa mergand acasa tot cu 0 Lei pentru viitoarele mele idei de afaceri.

 

Un alt lucru important pe care l-am invatat de-a lungul vietii mele ca barbat, e faptul ca cu cat te lauzi mai mult in legatura cu ce barbat adevarat esti tu, cu atat viata iti va da peste bot supunadu-te la adevarate teste cu scopul de a te umili.

Si de a iti arata tie cat de multe alte lucruri mai ai tu de invatat ca si barbat.

Asa ca gata cu laudele! Cine stie ce alte teste viitoare ma asteapta.

Am scris insa acest post doar cu intentia de a-ti impartasi din putina barbatie pe care am acumulat-o pana acum pe decursul vietii, cu gandul ca poate experienta mea iti va fi de folos intr-un fel sau altul.

Daca tu care citesti acest post in acest moment, esti un barbat mai experimentat decat mine, tin sa te felicit in mod personal. Inseamna ca am ce sa invat la randul meu de la tine!

Daca nu ai ajuns inca la nivelul de experienta acumulat de mine, tot ce pot sa iti spun e sa te folosesti de experiena mea.

Acest articol este un simplu teaser pentru viitorea carte la care lucrez chiar in aceste momente – Ghidul Barbatului Adevarat.

Pentru mai multe subiecte legate de subiectul barbatiei, voi reveni in curand pe blog. Pana atunci, nu uita sa fii un barbat adevarat, si la propriu si la figurat.

 

** Daca ti-a fost folositoare informatia din acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

 

Comments

comments