Ne luăm sau nu ne luăm, parteneri de la psihologie?

În anul I eram atât de entuziasmat de Psihologie, încât eram unvisător cu ochii deschisi.

Îmi spuneam mie însumi că viitoarea mea parteneră va fi neapărat de la Psihologie, iar copii mei vor face Facultatea de Psihologie precum fac școala generală sau liceul.

Adică Psihologia e obligatorie, a doua facultate e la alegere.

În primul an de facultate descoperisem pentru prima dată momentele când între un bărbat și o femeie, se declanșează acel click comun din punct de vedere mental, psihic.

Era vorba despre o colegă de facultate, alături de care aveam ritualul nostru nespus ca seara pe la ora 10, să ne punem la povești.

Simteam că aș fi avut tot timpul din lume să vorbim despre subiectele noastre ne-epuizabile pe care le abordam.

Mai mult decât atât, apărea adesea acel sentiment de o undă de linie comună din punct de vedere mental, când mințile noastre gândesc la fel și funcționează ca unse împreună.

Încât nu ți-ar mai veni vreodată să te dezlipești de acea stare de entuziasm.

Ghice ce? Se pare că această stare o retrăisem din nou. De data aceasta cu Miriam, cât și la un nivel mult mai superior.

Ii spusesem teoria mea cum că doi parteneri, ambii de la Psihologie, se vor înțelege întotdeauna mult mai bine împreună unul cu celălalt. Decât în stuatia în care oricare dintre ei ar avea vreo altă vocație.

Îmi spuse în glumă că, totuși.. ce se va întâmpla în cazul în care eu sunt pro psihanaliză, iar ea e pro behaviorism :)) ??

În orice caz, ideea e că facultatea asta te schimbă, îți reprogramează mintea.

Te face să devii compatibil cu un anumit tip de persoane și necompatibil cu majoritatea persoanelor.

Iar eu ajungeam, tot mai mult pe zi ce trece la concluzia că, orice tipă care nu e de la Psihologie, e un fel de outsider.

Poate fi ea și de un 10 cu steluță, strict din punct de vedere fizic vorbind, dacă psihic nu mă stimulează, e în jur de nota 5.

Mintea mea de psiholog întotdeauna va căuta subînțelesurile, rădăcinile, lucrurile de dedesubt care nu se văd, însă care influențează lucrurile de la suprafață.

Mintea mea întotdeauna va observa motivele din spatele comportamentelor celorlalți.

Iar când mintea mea de psiholog face un click perfect sincronizat cu o altă minte de genul, însă feminină.. totul devine armonie.

Știi și tu vorba aceea, o femeie trebuie să îți fie și soție și amantă în același timp.

As mai adăuga eu, să îți fie și psihoterapeut în mod neapărat!

Să fie cineva care să îți împărtășească lumea interioară, să te înțeleagă dincolo de simțul comun.

Să te înțeleagă și să fie în contact cu realitatea ta interioară, cât și tu să faci asemenea, când vine vorba de el sau ea.

Să se ajungă chiar și la telepatie, să îți intuiască gândul pe care vrei să îl exprimi, uneori chiar și înainte să îți treacă ție prin minte
acel gând.

Când potriviri mentale de genul se întâmplă, apar cele mai stimulante și provocatoare momente de atracție.

Ai șansa de a te regăsi pe tine într-o altă persoană. Care ghici ce!??

E o femeie, e de nota 10 din punct de vedere fizic, și mai e și partenera ta!

Motiv pentru care țin neapărat ca viitoarea mea soție să fie de la Psihologie, vreau neapărat să avem o minte comună, perfect sincronizată, o realitate a noastră.

E un avantaj la start când știi de la bun început cum să accentuezi asemănările dintre tine și ea, având în vedere că majoritatea celorlalți se concentrează pe diferențieri.

Iar legat de sincronizarea mentală dintre mine și Miriam, odată ce ajungi să simți gustul conversațiilor de genul, în care fanteziile noastre pur și simplu devin armonie, nu îți mai vine să stai de vorbă cu muritorii de rând.

 

Detaliile despre Ultima Muză le poti gasi dand un click pe imaginea de mai jos:

30128046_2061784850771201_8930694617205047296_n

Click pe imagine pentru a afla detaliile despre carte!

 

Mulțumesc pentru fotografie: Camelia Raț.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest post poate fi folositor prietenilor tai, nu uita sa ii acorzi si un Share.

Comments

comments