Poti tu barbate.. sa devii intreg si sa nu mai simti lipsa de iubire?

Evident ca poti. Atata timp cat nu te simti atras de o oarecare prezenta feminina.

Glumesc.. evident ca poti. Atata timp cat te consideri intreg inca de la bun inceput.

Chiar si daca ai fi atras de acea femeie, tot poti sa interactionezi cu ea fara ca sa te astepti la absolut nimic din partea ei.

Insa dupa cum spuneam, a te considera intreg inseamna sa te vizualizezi pe tine insuti ca fiind nascut, literalmente, intreg, fara a resimti nevoia urgenta de a deslusi intelesul stelelor legat de misterul unde anume iti vei gasi tu pretioasa ta.. jumatate!

Trecand de la gluma la realitate, da-mi voie sa iti povestesc cum dintr-un cersetor dupa iubire, am devenit un barbat autosuficient!

 

Cand eram in perioada scolii generale, eu si intreaga mea clasa de colegi ne uitam seara de seara la telenovelele de pe Acasa TV, cum ar fi: Lacrimi de iubire, Inima de tigan etc. etc.

Acolo am invatat eu ca a fi iubit inseamna sa te mangaie/imbratiseze cineva, sa stai gol pusca in pat cu o femeie doar sarutandu-va si nefacand nimic altceva.

In perioada liceului incepusem sa fac ceea ce am invatat din telenovele din scoala generala.

Apoi in perioada facultatii dadusem un fel de upgrade, de la cersetor dupa iubire, devenisem un fel de cersetor intelectual dupa iubire.

Ma scuzam acum cu motivele mele nobile legat de lipsa de iubire din viata mea, facand referinta la faptul ca iubirea va fi intotdeauna un element cheie in meseria mea de a fi un scriitor/poet (vezi blogul PoeticSimleu).

Apoi la sfarsitul facultatii, filmul meu s-a rupt. Plecasem in Anglia pe timp de vara cu programul Work & Travel iar toata viata mea de pana atunci a fost data peste cap.

Trezitul in fiecare dimineata la ora 3 dimineata, inceputul muncii la ora 5, statul pentru 8 ore in continuu in picioare, ajuns acasa, mancat, somn, si pus pe repeat.

Cand aflasem cat de greu se castiga banii in viata (vezi blogul InteligentFinanciar), si ca acum eram, literalmente, responsabil de propria mea existenta si supravietuire.. pentru ca in sfarsit pentru prima data in viata mea imi asiguram existenta cu banii castigati de mana mea.. mi-a cam trecut mie pofta si nevoia de luxul superior de a.. suferi din lipsa de iubire!

Aveam acum alte motive mult mai primitive pentru care eram nevoit sa sufar: munca grea pentru a-mi asigura existenta.

Revenit acasa acum, dupa cele trei luni de munca, as putea spune ca ceva s-a schimbat.

Dintr-un anumit punct de vedere, as putea spune ca am devenit un barbat mult mai bun decat barbatul care plecase in Anglia, asta datorita incercarilor din viata prin care am trecut si am fost calit.

Insa cea mai mare REALIZARE din viata pe care am facuto vreodata, dupa momentul in care mi-am figurat VOCATIA (tot ceea ce imi doresc eu sa fac in viata), a fost realizarea de a deveni barbat!

Insa nu doar orice fel de barbat.. ci unul AUTOSUFICIENT!

Care se simte intreg si fericit de unul singur, si nicidecum nu se mai plange din lipsa de iubire.

Chiar si de ar fi vorba de motive nobile si onorabile, precum cele de a gasi iubirea pentru a avea o viata plina de inspiratie de o calitate superioara, in meseria mea de a fi poet/scriitor.

 

Ai vrea sa iti spun, cum anume, am descoperit faptul ca in sfarsit am devenit intreg (in sensul amuzant al cuvantului, ca nu m-am nascut doar pe jumatate.. facand referinta la cealalta jumatate pe care trebuie neaparat sa mi-o gasesc).. si nu mai sunt in continuare un cersetor dupa iubire??

Simplu.

In sfarsit am gasit iubirea in mine insumi si n-am mai simtit nevoia sa o primesc de la cineva din exterior.

 

Ai vrea sa iti spun o mini-experienta de viata intamplata chiar zilele trecute, iar acea experienta de viata mi-a re-confirmat faptul ca am devenit intreg si nu mai simt lipsa de iubire?

Cand incepusem sa imi practic pasiunea mea de a fi fotograf, pe la inceputul facultatii, dupa cum iti spuneam, inca sufeream din acele motive nobile de a gasi iubirea in viata mea.

Doream sa imi gasesc iubirea pentru a avea inspiratie ca sa pot sa scriu.

Iar probabil ca cea mai mare greseala a mea din punct de vedere al meseriei de a fi fotograf (o greseala mult mai mare decat orice alta greseala tehnica a meseriei in sine), era greseala mea ca scoteam fetele la poze doar din intentia de a le ‘impresiona’ ce mare fotograf eram eu, si cum ele ar putea deveni prezenta vesnica din toate fotografiile mele.

Adica oricare dintre cele pe care le scoteam la poze, mi-o doream in ipostaza de iubita, ce sa imi ofere inspiratie.

PRIMA MEA SEDINTA FOTO DE DUPA VENIREA DIN ANGLIA – PRIMA MEA SEDINTA FOTO REALA.

Ma simt atat de privilegiat, sa pot sa scot o femeie de nota 10 la poze, care din punct de vedere fizic ar fi ideala pentru mine, iar in trecut as fi plans ca un milog dupa ea doar sa imi fie iubita.. iar in acelasi timp, in aceste momente sa am capacitatea sa scot acea femeie la poze si sa fie pur si simplu pura pasiune fotografica sau doar business.. nimic altceva!

In sensul ca indiferent cat de ideala ar fi acea femeie, ma doare fix la patina si sunt al naibii de rece ca gheata fata de ea, rece mai ceva ca Mr. Knight de dincolo de zid din Game of Thrones.

Acum, evident ca n-am sa fiu ipocrit, in sensul ca daca ies cu o femeie atragatoare la poze iar femeia respectiva imi transmite ca isi doreste ceva mai mult de la mine decat poze, eu am sa fac pe inteligentul si pe ‘virginul’ de neclintit.

Evident ca n-am sa fac asta :) .

Insa ideea de baza a intregului articol de fata e aceea ca, eu, Talos Darius, in sfarsit am devenit un barbat INTREG ce nu isi mai plange de mila din lipsa de iubire din partea altor femei.

Pentru ca pot sa ma simt iubit si de unul singur, am descoperit iubirea interioara.

 

Despre capacitatea de a te simti iubit si fericit de unul singur – citez din cartea Convingerile oamenilor de succes, capitolul Responsabilitatii din domeniul Relatiilor si al Iubirii:

 

Aceasta este iubirea interioară! Aceasta este fericirea şi validarea pe care ţi-o dai tu însuţi, fără ca să aştepţi să o primeşti de la altcineva din exterior.

Pentru că în momentul în care aştepţi iubirea şi validarea din exterior, integritatea ta nu mai este completă, puterea ta nu mai este în mâinile tale.

Iubirea şi validarea trebuie să vină de la sine, nu să le cauţi sau să le cerşeşti cu disperare din exterior.

Pentru că în momentul în care faci acest lucru, ai ghicit, nu mai depinzi de tine ci depinzi de exterior.

În momentul în care iubirea şi validarea ta provin din exterior, în cea mai mare parte a lor, fericirea ta nu mai este la îndemână ta ci depinde de alţii. Iubirea şi validarea din exterior sunt precum respectul.

Ele nu se cer, ci se câştigă! Şi cu siguranţă dacă vrei să câştigi iubirea şi validarea altora trebuie să ţi le acorzi tu ţie însuţi în prima fază, pentru că puterea exemplului este cea mai bună formă prin care un lider îşi îndreaptă urmaşii.

Cum ar putea să te iubească şi să te valideze alte persoane, dacă tu însuţi n-o faci!?

 

Asadar, ai cam intuit.. singura modalitate de a fi in deplinatate intreg, e modalitatea in care tu iti extragi resursele de iubire si de fericire intocmai din interiorul tau ca si persoana.

Acum n-am sa fiu ipocrit din nou, sa-ti spun ca in viata trebuie sa te simti iubit si fericit de unul singur, fara ca sa imparti aceste lucruri extrem de pretioase ale vietii cu cel mai potrivit partener/partenera pentru tine, conform personalitatii si valorilor tale interioare.

Insa tot ceea ce vreau sa-ti recomand e sa nu te culci pe o ureche!

In momentele in care iti extragi sursele tale de iubire si de fericire din exteriorul tau (le primesti din partea unui partener de exemplu), sursele de iubire si de fericire nu iti mai sunt garantate acum.

Pentru ca ele izvorasc din exteriorul lor, iar asupra a tot ceea ce se afla in exterior, tu nu o sa poti sa ai niciodata controlul deplin!

Singurele placeri si fericiri asupra carora controlul iti apartine tie in proportie de 100%, sunt cele care se afla in interiorul tau.

Iar apoi ghici ce.. daca tu nu te iubesti pe tine insuti de unul singur, aratandu-i prin puterea exemplului oricarui partener posibil din viata ta, maniera in care te simti iubit si iti doresti sa fii iubit, cum ar putea partenerul respectiv sa gaseasca iubire in interiorul tau din moment ce tu insuti n-o faci!??

Asadar, se pare ca iubirea cam incepe prin puterea exemplului.

 

Un ultim pont de 100.0000 de puncte!

Mentalitatea pe care ar trebui sa o adopte orice barbat gandindu-se la o femeie, sau orice femeie gandindu-se la un barbat:

‘ Nu sunt aici sa iti dau radacini ca sa ramai, vreau sa fiu aici sa iti dau aripi ca sa zbori! ‘

 

Detaliile despre cartea Convingerile oamenilor de succes le gasesti dand un Click pe imaginea de mai jos.

 

' Cand am aflat ca #totul depinde de mine, m'am linistit '  www.talosdarius.ro

‘ Cand am aflat ca #totul depinde de mine, m’am linistit ‘
www.talosdarius.ro

 

** Iar mai apoi, doar in cazul si numai in cazul in care ai gasit o informatie (sau poate ca ai gasit o filosofie de viata extrem de importanta) pe cuprinsul acestui post, nu uita sa imi acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact si cu viitoarele postari de pe blog!

Ori, in situatia in care n-ai gasit absolut nimic folositor.. poti sa muti inapoi televizorul pe Acasa TV.

Multumesc pentru fotografie: Ioana Silaghi.

 

 

Comments

comments