69391874_2275630372748596_4645895145177219072_nBărbate, dacă îți dorești cu adevărat REZULTATE în viață, trebuie să începi să devii al nabii de PRACTIC, în fiecare zi!

Trebuie să îți iei un angajament în mintea ta, iar mai apoi să începi să pui în practică acel angajament, zilnic!

Iar acel angajament constă în a decide că de azi, vei deveni cea mai PRACTICĂ VERSIUNEA a ta.

Trebuie să devii mai practic decât ți-ai fi putut imagina vreodată că ai putea să devii.

Iar mai apoi să continui cu această PRACTICALITATE pentru tot restul vieții tale!

Dacă îți dorești cu adevărat cifre mari și lucruri cu adevărat mărețe de la viață, trebuie să începi să treci la ACȚIUNE, chiar acum!

Iar să fii mai mult decât practic, sau să fii al naibii de practic, înseamnă că pe lângă acțiune, să ai parte și de acel set de abilități inteligente și pline de manipulare a situațiilor exterioare din mediul tău, în așa fel încât cu un minimum de acțiune și efort, să atingi cele mai bune rezultate.

Îmi aduc și acum aminte de acea zi extrem de friguroasă de iarnă din Brașov, 23 Ianuarie 2017, devenisem pentru prima dată practic, în domeniul dezvoltării personale și pe Youtube.

Ceea ce observasem eu în mediul online în ultimul timp, era că anul 2017 începea să devină la o scală larg acceptă și în România, anul video-ului.

În cazul în care îți doreai să fii o voce și în 2018 sau în anii care urmează, deja necesitatea de a posta materiale video în legătură cu subiectele pe care le dezbați tu, era pe atât de importantă pe cât de importante erau materialele tale scrise pe blog.

Cu alte cuvinte, materialele în scris (articolele), vor începe să scadă încet-încet în cantitate, pentru că vor fi înlocuite din ce în ce mai mult de materialele video.

Și îmi dădusem seama că dacă îmi doresc să țin pasul cu tehnologia, dacă doresc să fiu în trend cu modalitățile din social media, dacă îmi doresc ca munca mea să supraviețuiască și să nu ajung la capăt de drum, trebuia să mă apuc și de această modalitate de transmitere a informațiilor, în format audio-vizual.

Urmărisem în același timp câțiva vloggeri pe Youtube, iar doi dintre ei îmi plăceau cei mai mult (Julien Himself și RSDMax), urmărește-i și tu, sunt cei mai buni în domeniul relaționării cu femeile.

Motivul pentru care îmi plăceau cel mai mult, era că deși locuiau în Los Angeles, făceau video-uri cu mesajele lor motivaționale din toată America și Europa, inclusiv.

Era atât de entuziasmant să îți urmărești vloggeri preferați prin Los Angeles, New York, Londra, Zurich sau chiar Moscova.

Mi-am spus că dacă mă voi apuca vreodată de Youtube, voi face și eu exact ca ei.

Lucrurile ăstea mi le spusesem în Noiembrie, iar în Ianuarie a venit și prima mea călătorie prin țară, 23 Ianuarie la Brașov.

În acele momente, în mintea mea, mă scuzăm că am de stat doar două zile prin Brașov, că mai bine m-aș relaxa și m-aș bucura de oraș, decât să încep să mă filmez.

Că oricum e prea ger afară să țin telefonul în mână în timp ce mă filmez.

Scurt pe doi, îți spun că pe atunci nu eram chiar atât de BĂRBAT, pe cât de mult sunt acum.

Dar chiar și așa, în acea zi de 23 Ianuarie făcusem încă UN PAS ÎNAINTE, în drumul meu spre a deveni un bărbat practic, din ce în ce mai mult.

Pentru că mi-am spus în mintea mea că dacă acum sunt în Brașov, locație nouă și numai bună de filmat, și nu merg pe centru să fac primul meu clip de pe Youtube, tot aceleași scuze mi le voi spune și dacă voi fi mâine prin Milano, Londra sau Paris.

Dacă azi nu faci lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a ajunge la succes, de ce le-ai face mâine!?

Așa că mi-am luat telefonul și laptopul și m-am dus în Piața Sfatului să fac primul meu video de pe Youtube.

Cum vii de pe pietonală spre piața din centru, mă așezasem pe scaunele înghețate, exact pe terasa localului chiar de pe colț.

Chiar dacă mă așezasem pe ultimul rând de scaune cu intenția de a nu fi deranjat (pe atunci chiar eram deranjat și de cea mai mică mișcare de prim-prejur, în timp ce mă filmam), aparent tot treceau persoanele pe lângă mine și mă scoteau din minți de fiecare dată când pe la mijlocul video-ului, eram întrerupt și trebuia să preiau discursul de la capăt.

Eram și încăpățânat de-a dreptul, nu degeaba sunt berbec de zodie, voiam ca primul meu discurs din fața telefonului, de vreo 10 minute lungime, să îmi iasă și din prima, cap-coadă, la modul perfect și dacă e posibil, fără absolut nici o singură bâlbâială, filmat tocmai în centru Brașovului!

Ca să mă așez pe terasă, evident că trebuia să consum ceva, mi-am luat un ceai fierbinte că oricum eram înghețat de frig, așa că asta a fost prima consumație de 10 Lei.

Aparent, ori mă bâlbâiam, ori trecea cineva pe lângă mine și nu reușeam să duc discursul de la cap la coadă, fără nici o greșeală.

Frustrat fiind, mi-am spus că locația e de vină, mă voi duce în partea exact opusă a pieței, de după bradul încă împodobit de pe centru, cu motivul că pe acolo nu trec chiar atât de mulți oameni.

Zis și făcut, nici acolo nu mi-a ieșit, motivele fiind aceleași.

Bâlbâieli și oameni care mă scoteau din sărite când treceau prin spațiul meu personal, de parcă nu puteau să mă ocolească, văzându-mă că încerc să țin un discurs.

Înghețat de frig și cu o durere la picioare, revenisem înapoi la rândul cu terase, de data asta nu mă mai așezasem pe prima terasă de pe colț, mersesem undeva pe la mijloc, sperând că pe ultimul rând nu vor fi chiar atât de mulți oameni.

Îmi luasem o cafea lungă de data aceasta, mă așteptasem să fie undeva pe la vreo 5 Lei, însă uitasem că era Brașov și era centru, a fost din nou 10 Lei.

Mă așezasem pe ultimul rând cu scaune de pe terasă, începusem să mă filmez, aparent nu erau oameni în apropierea mea pe terasă.

Însă doar atunci urma să realizez că ultimul rând de scaune de pe terasă, dădea nas în nas cu băncile de lângă ceasul din mijlocul pieței, iar acum chiar dacă nu mă deranja nimeni din față, cineva se așezase tocmai în spatele meu, intrându-mi în videoclip..

Literalmente, parcă intenționat dorea să asculte ce aveam eu de zis, pentru că putea atât de lejer să se așeze pe o bancă puțin ceva mai încolo.

Nervos la maxim fiind, trântisem telefonul pe masă și începusem să sorbesc din cafeaua ce era încă totuși, caldă.

Îmi încălzea câtuși de puțin gâtul și mâinile.

În sfârșit plecase persoana respectivă de pe bancă, îmi spusesem că de data aceasta o să-mi iasă, am să țin discursul cap coadă fără alte persoane care să mă deranjeze și fără alte bâlbâieli

Aparent, mi-a ieșit, cred că era a 15-a oară când spuneam discursul în fața telefonului după vreo oră și jumătate de stat în frig pe centru.

Voiam neapărat să se vadă centrul pe post de fundal în clipul meu, asta era ideea de a face video-uri pe Youtube din orașele pe care le vizitam.

Gândul din mintea mea care nu mi-a dat nicicum voie să renunț și să plec de pe centru fără video-ul făcut, era formulat într-un citat pe care îl adăugasem în cartea mea Convingerile oamenilor de succes.

         Un câștigător niciodată nu va renunța, iar un renunțător niciodată nu va câștiga. Vince Lombardi

Îmi spusesem că dacă mă pretind a fi un om de succes și dacă scriu cărți de dezvoltare personală sub titlul de convingeri ale oamenilor de succes, cum aș putea fi împăcat cu mine însumi, dacă eu nu APLIC în viața mea ceea ce scrisesem în carte.

Așa că după o oră și jumatatae de stat pe ger prin centru, cu mâinile, literalmente, înghețate, cu video-ul gata făcut îmi luasem telefonul și laptopul și mă îndreptasem către cafeneaua mea preferată din Brașov, care era nu chiar în piață, ci era pe o pietonală în lateral – Coffeol.

Exact în momentele în care intrasem în cafenea se auzea refrenul acela – Don’t give up, Don’t give up, No No No (Sia – The Greatest).

Mi-am spus în mintea mea extrem de entuziasmat - Pe bune!?? Chiar atât de perfect se aliniază astrele la fix?

      Don’t give up – după o oră și ceva de stat pe ger prin centru cu mâinile înghețate, ca să nu mai zic de vocea pe care mi-o pierdusem cu ocazia ultimei încercări de a face acel video.. am ajuns la o concluzie!

         Cea mai siguă cale către succes este aceea de a nu renunța niciodată!

Parcursesem în acele momente încă un pas de evoluție în devenirea mea ca bărbat, nu doar din punct de vedere al RESPECTULUI, în sensul că ceea ce scriu în cărțile mele și aplic în viața mea..

Și nu doar din punct de vedere al DISCIPLINEI, referindu-mă la gândul pe care mi-l repetasem obsesiv în mintea mea, că nu voi pleca de pe centru până ce voi sfârși clipul fără alte bâlbâieli..

Dar mai mult decât atât, un nou pas pe care îl depășisem ca bărbat, deși eram total neconștient de el pe atunci, era PASUL PRACTICALITĂȚII!

Începusem, poate pentru prima dată în viață, să devin practic în urma gândului pe care mi-l pusesem în minte (că mă voi apuca de video-uri pe Youtube), iar cu ACȚIUNEA, SACRIFICIUL și EFORTUL dovedit, reușisem să punt acel gând în PRACTICĂ.

Dovada stă pe Youtube – Visurile și obiectivele tale reprezintă esența ta – primul meu clip sub tematica dezvoltării personale de pe contul de Youtube.

Așadar, aceasta este povestea primului meu video de pe Youtube, 10 lei pe un ceai fierbinte, 10 lei pe o cafea tot la fel de fierbinte, încă 15 lei pe fresh-ul de portocale din Coffeol, și vreo oră și jumătate de stat pe ger în centru, lăsat fiind aproape fără voce la final.

De 35 de lei ieșeam aproape o saptămână și jumătate la cafele în orășelul meu de acasă, cu intenția de a socializa cu prietenii sau pentru a scrie tocmai la această carte.

Îi cheltuiesem în două ore și îmi pusesem deoparte o după-masă întreagă din cele două zile de stat la Brașov, doar pentru a face într-un final, primul meu video de pe Youtube.

A meritat PREȚUL, EFORTUL și SACRIFICIUL plătit?

Fii sigur că a meritat!

Am învățat LECȚIA ȘI PUTEREA PRACTICALITĂȚII!

Care e mult mai importantă decât  reușita de a pune primul meu video pe Youtube, fără bâlbâieli.

Aceasta este puterea practicalității, să îți pui în minte anumite lucruri pe care dorești să le faci, iar mai apoi să parcurgi prin multă acțiune, pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a aduce la îndeplinire acele lucruri!

A fi un bărbat practic înseamnă a-ți stabili în mintea ta OBIECTIVE pe care vrei să le îndeplinești, iar mai apoi a trece de îndată la ACȚIUNE, investind efortul necesar pentru îndeplinirea acelor obiective.

Probabil că te-ai fi așteptat ca în această secțiune a cărții dedicată cuvântului Putere, să îți spun cât de puternic trebuie să fii tu ca bărbat din punct de vedere fizic, pentru a-i elimina pe ceilalți concurenți ai tăi, indiferent de lucrurile pentru care concurați – femei, status social sau alte posesivități materiale.

Evident că este extrem de important să fii puternic din punct de vedere fizic, lucru pe care îl discutasem anterior.

Însă puterea poate fi definitivată sub multiple alte forme și modalități.

Spune-mi tu, bărbate, cât de multă PUTERE poate să stea în spatele abilității tale de a fi PRACTIC, indiferent de OBIECTIVELE pe care ți le propui!??

Cât de multă PUTERE poate să stea în spatele obiceiului tău de a avea capacitatea să pui în ACȚIUNE lucrurile pe care dorești să le îndeplinești!??

Cât de multă PUTERE poate să stea în spatele obiceiului DE A TRECE DE ÎNDATĂ LA TREABĂ și de a PROGRESA INSTANT în planurile tale!??

Cât de multă PUTERE poate să stea în spatele obiceiului de a-ți aduce la suprafață OBIECTIVELE ÎN FORMA LOR REALĂ-PALPABILĂ , obiective care nu demult erau doar în mintea ta, sub formă de gânduri!??

Există o tonă de PUTERE care poate sta în spatele obiceiului tău de a fi PRACTIC, dovedind cu multă ACȚIUNE că ești capabil să-ti transformi visurile-n realitate, obiectivele-n ținte și gândurile în lucruri palpabile.

 

Dacă ți-a plăcut această secvență din carte și dacă vrei să absorbi ceva mai mult din MENTALITATEA și COMPORTAMENTELE unui bărbat de calitate, aruncă o privire peste cartea Arta de a deveni bărbat! Click pe imaginea de mai jos pentru detaliile <cărții!>

Arta de a deveni barbat

** Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Comments

comments