Realizarile, sunt si cu minus si cu plus, dar in articolul de fata le vom lua pe cele cu plus :) !

De departe una dintre cele mai mari realizari pentru cel de-al 23-lea an din viata mea, as putea spune ca a fost experienta din vara trecuta, cand prin intermediul programului Workd & Travel de la facultate, fusesem la munca in Anglia.

Acum, nu faptul ca mersesem in Anglia e o mare realizare, si nici ca avusem un loc de munca, ci faptul ca pentru prima data in viata mea - ma intretinusem singur!

Practic, eram responsabil de propria mea existenta, o responsabilitate destul de semnificativa as putea spune eu, avand in vedere ca am trait-o doar acum la 23 de ani.

Stiu.. la altii s-a intamplat mult mai devreme, dar hai sa vedem cum s-a intamplat la mine.

Citez din Jurnalul personal.

 

Astăzi am devenit bărbat.

Astăzi, 19 Septembrie 2017, am devenit bărbat. Inclusiv din punct de vedere mental și din punct de vedere al responsabilității.

Momentul în care realizasem faptul că devenisem bărbat, inclusiv din aceste două puncte de vedere menționate mai sus, mă aflase în Anglia.

Era o zi răcoroasă de toamnă în care frigul își făcuse prezența nu doar în aerul ce îmi atingea pielea, ci și în culorile reci care conturau natura.

Terminasem de vizualizat ultimul episod al serialului The Vampire Diaries, cel care îmi ținuse companie pe ultimii 9 ani de zile, începând din clasa a 9-a a liceului până acum la 23 de ani când terminasem facultatea.

Iar chiar în momentul în care sfârsișem de vizualizat ultimul episod al serialului, îmbrățișând liniștea de după, pur și simplu simțeam că ceva în mine s-a rupt.

Ceva s-a schimbat!

Nu mai eram acel adolescent care tânjea nebunește după iubire și pe care îl îngrija mama și tata, ci acum eram tânărul bărbat care pe parcursul ultimelor trei luni de zile se întreținuse singur în străinătate, și începuse să înfrunte dificultățile vieții.

Eram la muncă în Anglia, muncind pentru banii necesari de a avea ocazia să îmi tipăresc cele două cărți de dezvoltare personală scrise până acum.

Însă chiar dacă la vârsta de 20 și ceva de ani ar fi trebuit să fiu în armată, precum a fost tatăl meu, se pare că armata nu am mai făcut-o în țară ci am făcut-o aici în străinătate!

Trezirea în fiecare dimineață la ora 3:20, ieșitul de sub plapuma caldă, deschisul ochilor, spălatul dinților, mâncatul cu forța indiferent că aveai poftă sau nu, și ieșitul în stația de autobus pentru a merge la locul de muncă.

Duceam o bătălie psihică și fizică în fiecare dimineață.

În fiecare dimineață înainte de a-mi deschide ochii și de a mă dezmetici, îmi juram în mintea mea că asta e ultima zi în care mă ridic din patul cald la ora 3 dimineața.

Și tot în fiecare dimineață, după ce mă dezmeticeam în cele din urmă, realizasem faptul că nu a fost chiar atât de greu să fac lucrul acesta.

Să depășesc confortul psihic și fizic iar mai apoi să mă îndrept spre locul de muncă.

Motivul care mă dusese la concluzia că am devenit bărbat în sfârșit, în cele din urmă, nu se datora în mod neapărat luptei fizice pe care o duceam de fiecare dată când mă trezeam, ci se datora mai degrabă explicației logice care se ascundea de fiecare dată, în spatele acestei lupte fizice.

Realizasem faptul că am devenit bărbat, pentru că în sfârșit acum, după trei luni de practicat trezitul de dimineață, eram capabil să îmi dezvolt în mod continuu abilitatea de a face lucrurile pe care trebuie să le fac, chiar și atunci când nu am chef să le fac.

Iar a face lucrurile pe care trebuie să le fac, chiar și atunci când nu am chef să le fac, cu siguranță că mă face un bărbat adevărat și nicidecum un bărbat mediocru.

(Textul de mai sus face parte din viitoarea mea carte – Arta de a deveni barbat, detaliile vor apara in curand pe blog!)


 

Pe langa aceasta realizare personala, ar mai fi cu siguranta, urmatoarele!

Terminarea Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, in cea mai mare parte cu exceptia a doua restante de care ma voi ocupa anul acesta in sesiunea din vara :) .

Scrisul a numai putin de trei carti!

Filosofia Banilor o scrisesem in primavara, in momentele in care eram inca student si calatoream ca nebunul prin tara, doar in ideea de a ma pune pe tren, pentru ca stiam ca daca ma pun pe tren voi lucra automat la terminarea cartii.

19184100_723436434529294_1554870016_n

Click pe imagine pentru detalii!

 

Ultima Muza o scrisesem toata pe cuprinsul verii in fiecare zi in momentele in care ajungeam de la serviciu.

Imi amintesc si acum peisajul de la tara, superb, din Anglia, si mirosul placut din gradina cu caise, reflectand la Muza mea din facultate. A fost genul de experienta pe care nu o voi uita.

Click pe imagine pentru detalii!

La Arta de a deveni barbat, lucrasem pe cuprinsul tuturor celor trei luni de toamna, ce tocmai trecusera. A fost un proces scriitoricesc, pe cat de obositor (300 de pagini), pe atat de plin de inspiratie! Detaliile curand.

Don Talos Jr. Photography 13

Doar o epica zi dintre multiplele zile de munca de creatie :) !

Iar chiar deloc nu in ultimul rand, o alta realizare (destul de recenta), cel putin pe atat de importanta pe cat capacitatea de a fi responsabil de propria mea existenta.

Incepand de luna trecuta tocmai incepusem sa-mi practic visul si pasiunea mea din copilarie – Scoala de Mecanici de Locomotiva, la Cluj Napoca.

 29496089_1740756149316199_6016196287643254784_n 29244533_1735305113194636_7153737617442340864_n

Asadar, in anii care vin, de veti calatori cu trenul pe regionala Cluj Napoca, sa stiti ca sunt mari sanse sa fiu eu cel care va duce la destinatie in siguranta ;) .

Astazi, 26 Martie, ziua in care intru in cel de-al 24-lea an din viata (practic se spune ca-s nevoit sa sarbatoresc ”anul nou” in viata mea) :) nu pot decat sa va promit ca va voi multumi la fiecare in parte, care imi veti scrie un gand de la multi pe Facebook sau oriunde altundeva.

Nu de alta.. dar tin neaparat sa repet cuvantul ”Multumesc” pe putin de vreo 600 de ori (cate urari am primit anul trecut pe vremea asta), in asa fel incat acest cuvant sa prinda radacini puternice si sigure in mintea mea :) .

Sunt tanar, sunt sanatos, sunt constient ca tot ce-mi doresc in viata se poate realiza printr-un proces de invatare, practic.. viitorul suna al naibii de bine!

Iar un gand cu care as putea sa va las, pe fiecare dintre voi, ca si un gand sumativ al experientei tuturor celor 23 de ani traiti pana acum, ar pute fi urmatorul:

‘ Singura independență adevărată e aceea în care îți stăpânești propriul tău destin, îți mânuiești și îți modelezi destinul după bunul tău plac și conform preciselor tale intenții ‘ #TDarius!

Va salut pe fiecare cu respect, si va multumesc ca faceti parte din viata mea!

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest post poate fi folositor prietenilor tai, nu uita sa ii acorzi si un Share.

Comments

comments