Daca iti este mai convenabil sa parcurgi acest articol in format audio-vizual, nu ezita sa dai play vlogului de mai jos!

Te salut si te invit cu ocazia acestui articol la un nou review de carte.

Este vorba de cartea lui Grant Cardone – Regula 10X!

In caz ca n-ai auzit de Grant Cardone, tot ce pot sa-ti spun ce ca tipul e un milionar american ce se ocupa in mare parte cu investitia in proprietati imobiliare si cursuri de vanzari.

Bun, sa revenim la Regula 10X, care este tocmai filosofia de viata a acestui om.

Pe scurt, motivul pentru care a ajuns la succes, spune el, e acela ca ajuns sa actioneze de 10X ori mai mult, decat toti ceilalti competitori ai sai.

Daca dorea sa achizitioneze o proprietate imobiliara, facea de 10X mai multe cautari in comparatie cu ceilalti investitori.

Daca dorea sa isi vanda propriile cursuri de vanzari unor mari companii americane, dadea de 10X mai multe telefoane decat competitorii sai din domeniul vanzarilor.

Toate celelalte elemante ale succesului, sunt bune si folositoare.

Poti sa participi la tot felul de cursuri si seminarii, si poti sa iti cumperi tot felul de carti pe tematici precum ar fi: motivatie, time management, leadership, vanzari, psihologie etc. etc.

Toate sunt bune si te vor ajuta intr-o oarecare masura sa ajungi la succes!

Insa regula care face cu adevarat diferenta dintre mediocritate si succes, ori altfel spus.. regula care l-a ajutat pe Grant Cardone sa ajunga la succes, a fost Regula 10X, care presupune de fiecare data singurul si acelasi lucru – Sa actionezi de 10X mai mult!

Pe scurt, care este filosofia acestei reguli!?

Daca iti setezi doar obiective mici, obisnuite, deloc entuziasmante, nu le vei indeplini!

Si exista si un motiv pentru care se intampla lucrul acesta.

Te plictisesti pe parcurs in timp ce cauti sa iti indeplinesti obiectivele mediocre.

Nimeni nu este intrigat si fascinat sa lucreze la un obiectiv micut.

Pentru ca un obiectiv micut nu prea face deloc o mare diferenta.

Nu iti schimba mai cu nimic calitatea vietii.

Daca vrei, nu doar sa te asiguri ca iti indeplinesti obiectivele micute, ba mai mult.. sa ai cele mai mari sanse sa iti atingi obiectivele cu adevarat importante, atunci seteaza-ti obiective marete!

Pentru ca doar obiectivele marete ii misca cu adevarat pe oameni!

Doar obiectivele marete ii entuziasmeaza cu adevarat pe oameni, in asa fel incat sa ii faca sa treaca la actiune!

Din perspectiva personala, tot ce pot sa-ti spun e ca Grant Cardone are dreptate cu aceasta filosofie de viata a lui.

Si pot sa iti dau si un exemplu in acest sens.

Nu cu mult timp in urma eram in cautarea unei masini pe care sa o achizitionez.

Aveam un buget fix de 3000 de Euro.

Ca veni vorba de resurse financiare, pe langa acesti 3000 de Euro, mai aveam pusi de o parte inca 1000 de Dolari.

Insa respectivii 1000 de Dolari nu ii consideram bani lichizi, ii consideram bani pentru orice fel de urgente, un fel de bani de rezerva.

Am gasit in piata masina dorita, avea exact fiecare detaliu pe care mi-l notasem eu in agenda la inceput de an, pe post de dorinte care vreau sa mi se indeplineasca in anul 2020.

Sa mai zici ca Legea Atractiei nu functioneaza.. despre acest subiect vom discuta intr-un alt articol.

Detaliul de luat in seama a fost acela ca masina m-a costat exact cu putin peste 3000 de Euro.

Adica intregul meu buget a fost cheltuit.

Ceea ce stim cu totii in momentele in care iti cumperi o masina, e ca trebuie sa faci anumite investitii in ea: schimb ulei si filtre de aer, schimb cureaua de distributie etc. etc.

Insa problema era ca acum nu mai aveam nici un ban pentru toate aceste mici reparatii, din moment ce aveam buget de 3000 de Euro, si toti banii i-am dat pentru a achizitiona masina.

Asa ca am fost nevoit sa incep sa schimb in Lei din acei 1000 de Dolari pe care ii consideram bani pusi de o parte pentru orice fel de urgenta.

Acum.. problema si mai mare pe langa faptul ca m-am atins de acei bani, desi nu trebuia..

E aceea ca respectivii 1000 de Dolari, ii aveam din bancnote vechi de 100 $, din anii 90.. erau un fel de bancnote de colectie pe care le gasesti foarte rar pe la colectionari sau in anumite case de schimb valutar, desi bancnotele sunt in continuare valabile.

Iar in momentele in care citeam despre aceasta filosofie de viata a lui Grand Cardone – Seteaza-ti visuri de 10X mai marete si actioneaza de 10X mai mult – imi spuneam in mintea mea – Cat adevar!

Uite.. hai sa nu fiu argonat, sa nu imi fi setat obiectivul de a avea pusi de o parte 10.000 de Dolari, pentru orice eventualitate.

Dar macar daca mi-as fi dublat obiectivul, adica sa am pusi de o parte 2000 de Dolari pentru orice eventualitate, pe langa acei 1000 de Dolari din hartii de 100$ de colectie, i-as fi avut pe ceilalti 1000 de Dolari din bancnote actuale.

Iar in acest fel nu mi-ar fi parut rau ca trebuie sa ma despart de bancnotele mele rare, de colectie.

In concluzia acestui review, sper ca mentalitatea si filosofia de viata a lui Grant Cardone, sa iti dea de gandit.

Stabilindu-ti obiective de 10X mai marete, nu doar ca iti vei depasi cu mult obiectivele obisnuite.. dar vei fi si entuziasmat in tot acest proces, din moment ce muncesti la obiective care conteaza cu adevarat!

Insa per total, nu uita, ca pentru obiectivele de 10X mai marete, trebuie sa si muncesti de 10X mai mult!

Iti urez mult spor si mult succes!

     Dacă ți-a plăcut acest articol, nu ezita să acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea rămâne în contact cu viitoarele articole de pe blog!

Comments

comments