Am participat la work shopul de la Bucuresti cu ocazia aniversarii a zece ani de activitate pentru Pera Novacovici in comunitatea Personalitate Alfa.

Din punctul de vedere din care am inteles eu lucrurile pot sa afirm ca intreg workshop’ul s-a concentrat in jurul unei singure filozofii de viata: Ceea ce se afla in exteriorul tau sunt doar rezultatele lumii tale interioare.

Am extras citate, randuri si idei, toate formand impreuna ‘ un citit printre randuri ‘ care are capacitatea sa iti scoata la suprafata raspunsurile.

Dupa parerea mea Pera este mult mai mult decat un simplu psiholog, este un ganditor si un filozof in acelasi timp.

Doar cu scopul de a nu trece cu o atitudine monotona printre urmatoarele puncte cheie extrase si parafrazate, am decis sa rotunjesc viziunea lui Pera cu inca cateva citate cunoscute si bine selectionate, cu scopul de a impartasi si mai mult viziunea din gandirea de fata.

Avantajele exterioare (bani, frumusete, pozitie sociala) vor fi intotdeauna eliminate. Avantajele interioare raman!

Indreapta-ti privirea spre interior, priveste in adancurile tale, invata mai intai sa te cunosti pe tine insuti. Sigmund Freud

Numai personalitatea este binele suprem. Goethe

Personalitatea nu se poate dezvolta fara a alege mereu propria cale. C. G. Jung

Lucrurile exterioare sunt un bonus pentru lumea lucrurilor interioare!

Stima de sine este reputatia pe care o obtinem cu noi insine. Nathaniel Brandon

Privilegiul cel mai mare in viata este sa devii cine esti cu adevarat. C.G. Jung

Scopul fiecarui individ este de a devenit cu adevarat el insusi. Carl Rogers

Raiul sau Iadul inainte de a fi doua lumi exterioare, religii sau concepte spirituale, sunt interiorul fiecaruia dintre noi!

Mintea este atotputernica si poate schimba Raiul in Iad, si Iadul in Rai. John Molton

Realitatea cea mai puternica castiga.

Lucrurile exterioare au rolul de a-ti arata ceea ce se afla in interiorul tau.

Fiecare isi extinde lumea lui interioara in exterior.

Omul este ceea ce crede el ca este. Anton Cehov

Pe masura ce evoluam, descoperim noi aspecte ale regatului nostru interior.

Cine se uita in afara – viseaza. Cine se uita inauntru – se trezeste! C. G. Jung

Dara ochiu-nchis afara, inlauntru se desteapta.

 

O mica idee de aur pentru o comunicare eficienta! De comunicare eficienta avem nevoie indiferent ca stam de vorba cu prietenii, persoana iubita sau parteneri de afaceri!

Nevoile personale strica comunicarea corecta.

Atunci cand vrem sa avem o comunicare eficienta cu cineva este nevoie sa fim cu adevarat interesati de ceea ce vrea sa ne comunice cealalta persoana, sa ne indreptam atentia spre persoana din fata noastra si nu inspre nevoile noastre personale ce ne stau pe limba.

 

Cei trei pasi pentru schimbarea interioara cu scopul de a produce schimbari exterioare:

  1. Reconstruirea lumii noastre interioare.

  2. Puterea de a fi stapanul lumii tale interioare.

  3. Asuma-ti responsabilitatea in totul si complet.

 

#Intrebare cheie. Pentru urmatoarea intrebare ii voi fi extrem de recunoscator lui Pera mult timp de acum inainte. Ceea ce Anthony Robbins vrea sa exprime in 3-4 pagini din cartea sa ‘ Putere nemarginita ‘ in legatura cu schimbarea modalitatilor si submodalitatilor vizuale, auditive si tactile, Pera a exprimat asta printr-o simpla intrebare cheie, in momentul potrivit al seminarului, in maniera potrivita, si cu multa sugestibilitate: Ce pot sa fac ca sa fiu fericit?

Scopul meu este sa fiu fericit. Imi doresc sa fiu fericit! Si asa ca indiferent in ce situatie m-as afla, eu vreau sa fiu fericit! Ce pot sa fac, si cum pot sa fac, ca sa fiu fericit?

Multumesc Pera Novacovici! Multumesc pentru ca poti sa schimbi mentalitatea si atitudinea unui om printr-o simpla intrebare sugestibila si pusa la momentul potrivit! De acum si scopul meu este cel de a fi fericit!

 

#Impresii. Toate articolele si toate cartile pe care le vei citi de acum inainte, vor avea o alta voce! Vor avea o voce mult mai rasunatoare, mult mai clara si mai limpede, pentru ca simpla prezenta la cel putin unul dintre seminariile lui Pera, te schimba si te marcheaza total. Prin simplul fapt ca il privesti, ii strangi mana si il asculti cel putin pentru o singura data, vei dobora pentru totdeauna orice bariera de comunicare dintre tine si autorul cartii sau articolului.

Cu respect, Talos Darius.

 

Comments

comments