Explicati-mi si mie, cum se poate ca oameni care se simt intregi, pe tot parcursul anului..

Oameni care muncesc cu multa truda si cu spor de unii singuri, la cele mai importante visuri si obiective  ale lor..

Oameni care pe tot cuprinsul anului sunt Ok cu ei insisi, de unii singuri..

Incep de-ndata sa se panicheze, literalmente, ca vor fi singuri cu ocazia a doua zile penibile de Craciun!?

Cat de penibil sa te simti, in momentele in care realizezi cat de programat social esti, ori mai bine zis, cat de spalat pe creier esti..

Cand pe tot cuprinsul anului te simti mai mult decat confortabil cu tine insuti, si cu ipostaza de a-ti extrage resursele de iubire si de fericire din propriul tau interior..

Iar acum cu ocazia sarbatorilor cand ti se baga in cap pe toate canalele de comunicare posibile:

Ca de Craciun nu trebuie sa fii singur..

Ca de Craciun trebuie sa ai iubita..

Ca de Craciun trebuie sa te asezi la o masa lunga de 1 km distanta, alaturi de toate neamurile tale si sa savurati ca hipnotizati..  Coca Cola..

Cum se poate ca oameni care sunt fericiti pe tot cuprinsul anului, sa fie in depresie in cele doua zile de Craciun!?

Dar de cand pana cand a devenit Craciunul asta chiar atat de important in cultura noastra, incat sa faca oamenii sa se simta, literalmente, tristi si negativi de Craciun.. in cazul in care nu indeplinesc ”conditiile de derulare” ale autoritarului Craciun..!?

Bine te-am gasit in lumea reala. Vezi tu.. Craciunul e una dintre acele perioade din an, in care spalatul pe creieri si programarea sociala functioneaza la cote alarmante!

Literalmente, se sinucid oamenii de Craciun, pentru ca sunt singuri!

Iar la TV, pe Facebook, pe Instagram, oriunde iti intorci privirea, te invata: CA NU TREBUIE SA FII SINGUR DE CRACIUN!!

Dar de cand pana cand sunt oamenii atat de fraieri incat sa se lase condusi de sentimente (adica sa se lase spalati pe creieri), iar intreaga lor gama de emotii sa ia o turnura negativa, pentru simplu fapt ca, ei ca oameni, nu pot sa indeplineasca ”regulile” tampite si penibile ale autoritarului Craciun?

Reguli care le sunt bagate pe gat de societate, de canalele media, de toti ceilalti oameni care sunt norocosi sa isi fi gasita partenerul/partenera de Craciun,  si pe langa asta, sunt atat de norocosi incat sa mai aiba si o vila luxoasa cu un brad imens de 5 metri unde sa isi faca pozele de Craciun..

Iar tu daca n-ai iubit sau iubita de Craciun, si daca nu ai o vila luxoasa cu un brad de 5 metri, ai sa te simti naspa de Craciun. Ai sa te simti mediocru.

Pentru simplu fapt ca nu poti indeplini ”conditiile” de rigoare dupa care Craciunul se desfasoara!

Tu n-ai nici vila si nici iubita, iar de Craciunul acesta esti obligat (de lucrurile pe care le vezi oriunde ti-ai intoarce privirea, cum ceilalti sarbatoresc Craciunul ideal iar tu doar visezi..) esti obligat sa te simti umil, mediocru, josnic!

 

De ce anume urasc Craciunul!?

Pentru ca oameni care se simt mai mult decat confortabili cu ei insisi pe tot cuprinsul anului, de unii singuri, si multumiti cu stadiul lor de evolutie la care au ajuns in indeplinirea obiectivelor lor.. cu ocazia Craciunului devin depresivi si complexati.

Pentru ca n-au iubita de Craciun, iar daca n-au iubita de Craciun, nu mai poti sa te simti un om intreg, de succes, un om fericit! Pentru ca cu totii, ceilalti, iti dau bobarnace peste nas, prietenii, Facebook-ul, TV-ul, ca de Craciun trebuie sa ai iubita! Si tu nu ai!

Intri pe Facebook in perioada Craciunului, vezi numai cupluri-cupluri, in pulovere rosii pe la targuri de Craciun. Si tu nu ai partenera!

Intri pe Facebook si vezi numai poze cu familii-familii fericite sub bradul de Craciun, care iti transmit tie (si tututor prietenilor de pe Facebook pe care nici macar nu ii cunosc), cu o atitudine plina de superioritate si un ranjet pe fetele lor – Happy Christmas to the world!  De zici ca parca ei ar fi fost familia prezidentiala iar noi nu am fi stiut.

Clar ca o sa ai un Craciun fericit acum ca ti-au transmis ei lucrul acesta :))

Las-o naibii de treaba, pana si pe site-urile de barbati de intri de Craciun, o sa vezi numai craciunite-craciunite! Si deja simti ca asta a fost picatura care a umplut paharul, incat sa te determine pe tine sa ajungi la stadiul maxim de suferinta sau frustrare, vazand cum toti sunt fericiti si au iubite de Craciun, si tu nu ai!

Deci, avand in vedere ca tu nu indeplinesti ”conditiile Craciunului”, poti sa te simti mediocru, incapabil, insuficient! N-ai reusit sa fii in trend cu moda si cu ritualurile Craciunului, nici anul acesta!

Un al doilea motiv pentru care urasc Craciunul, e acela ca oameni care se simt fericiti si indepliniti cu realizarile lor pe plan material, financiar, profesional, de pe tot cuprinsul anului, si se simt, literalmente, Ok cu ritmul lor personal de evolutie in viata..

Incep de-ndata sa se simta inferiori si mediocri de Craciun. Pentru ca vad stadiile de evolutie ale celorlalti, la care ei n-au ajuns inca!

Intreaga gama de social media (Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest etc.) o iau razna de Craciun!

Vezi numai vacante pe la Viena, poze cu hoteluri de cinci stele, sau dupa cum iti spuneam, Craciunul e acea perioada din an cand oamenii bogati tin neaparat sa ne arate cum arata vilele lor impodobite.

Iar omul care e la inceput de drum, pe parcursul sau de evolutie, in viata.. in cazul in care nu are si el lucrurile pe care le vede ca hipnotizat, de Craciun, la ceilalti, indiferent ca la TV sau in mediul online, omul respectiv incepe sa se simta inferior!

Uite ce iphone 7 a primit X-uleasca de Craciun si a pus pe Facebook cu mesajul – Ieee.. multumesc mami si tati, sunteti cei mai frumosi parinti! Si ii face sa se simta inferiori pe ceilalti 3000 de prieteni din lista, care sunt nevoiti sa se multumeasca doar cu portocale de Craciun.

Uite unde isi petrece X-ulescu revelionul, si de aceasta data merge la Viena. Eu tot acasa-n Ciorogarla am sa-mi fac revelionul si de anul acesta.

Si asa incep comparatiile, iar in cazul in care te afli de partea inferioara a comparatiei, te simti stupid!

Si a mai trecut un Craciun.. (Fericit)!

Craciun fericit!

 

** Nu uita sa acorzi un Like pagini de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog!

Comments

comments