** Articolele anterioare sunt aici.

 

14440691_1163416127050207_2824913885860231336_nOk, chestia e ca s-au adunat deja destul de multe idei pe parcursul calatoriei de la Zagreb la Paris (via Leipzig), in mintea mea.

Eu am ritualul acesta, in ultimul timp perioadele de inspiratie se intampla sa ma gaseasca cu laptopul in brate pe o terasa, stand cu o cafea si (poate) un suc cola pe masa; in felul acesta se aprinde energia acolo sus, iar in rest totul decurge de la sine.

Uite-ma in sfarsit stand in fata Garii de Nord, pe terasa cafenelei Cafe du Nord, Paris; luandu-mi timpul necesar pentru a-mi scoate ideile din minte.

 

Calatoria inspira, iar acesta nu mai este un lucru nou. Postul acesta va fi compus din idei dupa idei; idei care s-au nascut in mintea mea.

Tu de ce crezi ca pamantul e rotund si se invarte intr-una? Ca tu sa iti petreci toata viata in acelasi loc!?

Iar aceasta este farmecul inspiratiei provenite din calatorie. Daca pamantul e rotund si se invarte intr-una, tu de ce iti petreci viata intr-un singur loc!?

Se auto-intelege de aici, chemarea catre actiune, catre calatorie si catre cunoastere; chemare pe care insasi forma si natura pamantului ne indeamna la actiune.

 

Cand esti acasa si lucrezi intens la scopul tau, s-ar putea sa pierzi punctul esential, directia incotro te indrepti.

Cand esti intens implicat, muncind la scopul tau, te pierzi intre detaliile minore.

Insa in momentul in care lasi putin deoparte munca, faci un zoom-out bine meritat, te detasezi de detaliile minore si accesezi privirea de ansamblu; atunci e momentul cel mai oportun pentru a implementa directii noi si a ajusta detaliile care intr-adevar conteaza.

Ia o pauza de la scopul tau, calatoreste, iar calatoria iti va da inspiratia necesara sa ajustezi detaliile care conteaza, cat, totodata iti va da un nou chef de joaca :) .

Multa energie, motivatie sa te reintorci la ale tale, si mult entuziasm sa te reapuci de treaba.

 

Beneficiul de a fi scriitor. E o meserie universala, pe care o practici oriunde. Defapt e o meserie care incurajeaza universalitatea!

Cu cat vizitezi mai multe locuri, mai multe culturi, teoretic vorbind, esti ca si un romancier care traieste nu doar in perioada unui anumit curent literar, ci isi insumeaza multiple curente literare.

Farmecul meseriei de a fi scriitor, fiind o meserie aleasa, prestigioasa; este acela ca meseria nu ii este destinata oricui, nu este intocmai la indemana oricarei persoane. Iar acesta este si motivul pentru care ma bucur din plin de selectivitatea acestor avantaje, prestigiul acestei meserii.

Meseria de a fi scriitor incurajeaza universalitatea. O poti face si este indicat sa o faci, de oriunde!

 

Cei care si-au descoperit vocatia si muncesc cu spor la scopul lor, isi traiesc de doua ori mai entuziasmati vacanta!

Decat persoanele care isi traiesc viata doar lasandu-se purtate de val. Adica nu au un scop, o vocatie si o directie clara.

Stii de ce isi petrec cei care si-au descoperit vocatia, de doua ori mult mai entuziasmati vacanta decat oamenii de rand?

Pentru ca in acelasi timp ce se bucura de vacanta, parca asteapta nerabdatori sa se reintoarca din nou acasa.

Nu pentru ca sa le poveasca prietenilor despre ce au vizitat, ci pentru ca sa se reapuce serios din nou de treaba, implementand noile directii si detalii pe care inspiratia calatoriei i le-au oferit.

Da, stiu ca e putin contradictoriu.

Pe de o parte meseria de a fi scriitor o poti practica de oriunde, pe de cealalta parte in cazul in care vocatia ta e putin mai stabila, cei din a doua categoria isi vor petrece vacanta ca pe ace, asteptand cu nerabdare sa se reintoarca acasa pentru a implementa noile idei oferite de inspiratie, in afacerea sau proiectul lor de acasa.

 

Exista femei care nu sunt de nasul tau, asta doar in cazul in care tu le pui in aceasta pozitie.

‘ Exista femei care nu sunt de nasul tau, asta doar in cazul in care scopul tau e sa le mirosi ‘, defapt aceasta fiind replica lui Radu F. Constantinescu

Dar exista femei care nu sunt de nasul tau, asta doar in cazul in care tu le pui pe aceasta pozitie, e interpretarea mea.

Acum, evident ca daca tu esti de 120 de kilograme, si ea e doar de 50, nu o sa va potriviti. Sau in cazul in care tu esti de 1.50 si ea de 1.80, din nou nu o sa va potriviti.

In reeeeeeest.. atata timp cat etaloanele sunt echivalente, chiar nu exista femei care sa nu fie de nasul tau.

Nu conteaza frumusetea, nici nivelul de bogatie sau statutul social, lucrurile astea deja depind de mentalitate. Si atitudinea personala cu care abordezi persoana respectiva.

E vorba de increderea in tine. Framingul tau prin care te raportezi; pui in balanta greutatea ta pe un taler si greutatea celeilalte persoane pe celalalt taler.

Insa secretul este ca greutatea din propriul tau taler o decizi tu insuti.

Acesta este si motivul pentru care nu exista femei care sa nu fie de nasul tau.

Inca odata, daca exista femei care nu sunt de nasul tau, inseamna ca aceasta comparatie se intampla din cauza ta. Inseamna ca tu le-ai pus acolo  incat sa nu ajunga la nasul tau.

Iar vestea buna este ca acest framing se extrapoleaza la orice situatie sociala. Nu este vorba doar despre femei, ci despre ore tip de relatie sociala.

Tu decizi propria valoare din talerul tau personal, pe care il pui in balanta cantarului social.

 

Cand esti acasa, vei dori sa fii in excursie. Cand esti in excursie, vei dori sa ajungi acasa.

Pentru ca aceasta este natura fiintei umane, intotdeauna vrea sa aiba cealalta situatie pe care nu o are in mana, adica pasarea de pe gard.

Gandeste-te, cand erai acasa, iti doreai vacanta.

Acum ca esti in vacanta, savureaza vacanta, acasa nu se duce nici unde, iar in cea mai mare parte a timpului esti acasa! In vacanta mult mai putin.

Asa ca momentan, e timpul cel mai potrivit sa savurezi vacanta.

 

Nu uita, daca pamantul e rotund si se invarte intr-una, inseamna ca destinul tau NU ESTE ACELA de a-ti petreci toata viata intr-un singur loc.

Calatoreste cat mai mult, acumuleaza cat mai multe experiente si cunostinte noi, te asigur ca la final vei ajunge la concluzia CA MERITA!

Sa lasi zona de confort in spate in detrimentul calatoriei si a experientelor noi, este desavarsirea oamenilor de actiune.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook din dreapta sus, sau subsolul articolului in caz ca citesti de pe telefon sau de pe tableta, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

De la Paris, cu inspiratie, Talos Darius.

 

** P.S. A mai aparut si, Legea atractiei, calatoriile si experienta de viata.

 

Comments

comments