Acest articol cu Analiza Sarutului, este practic partea a doua a primului articol – Povestea Sarutului! (click aici).

Asadar, in cazul in nu ai citit prima parte a articolului, iti recomand lucrul acesta pentru ca in acest fel tot textul va capata un sens mult mai comprehensibil :) !

 

S-ar fi gândit cineva că cei de la Psihologie își fac Analiza Sărutului, după momentul în care sărutul se întâmplă!? Cu siguranță că foarte puțină lume e conștientă că sărutul poate avea o analiză.

În momentele în care te săruți cu o persoană de sex opus, prin schimbul de salivă care are loc, cât și prin maniera comportamentală a sărutului, creierul tău îți dă verdictul dacă persoana din fața ta poate fi un patener pe termen lung sau nu. Este pur și simplu vorba de chimia ce se schimbă între cele două persoane.

Creierul analizează substanțele din saliva schimbată, iar apoi îți dă un verdict. Poate sau nu poate să fie partenerul din fața ta, un partener pe termen lung.

Sunt convins că fiecare dintre voi ați trecut prin următoarele două extreme ale unui sărut. Prima extremă e o extremă pozitivă, savurezi sărutul cu fiecare particică din mintea și corpul tău.

Stilul tău de a săruta se mulează perfect asupra stilului celeilalte persoane, vă contopiți fiecare dintre voi într-un ritm original al sărutului, ca o undă maiestoasă de pe suprafața unui lac neted și liniștit.

Cu toții am experimentat acel sărut ideal, cu persoana ideală, cel puțin măcar odată în viață. Este vorba despre acel sărut ideal cu o persoană pe care o admirăm atât de mult.

În acele momente trăim senzația și dorința ca sărutul ce tocmai se declanșase, să nu se mai sfârșească niciodată. Deoarece simțim că am putea să continuăm acel sărut pentru totdeauna.

A doua extremă a sărutului, e o extremă negativă. Subconștientul tău îți transmite verdictul într-un mod subtil, că sărutul acela nici nu se sincronizează cu stilul tău de a săruta, nici nu se gustă bine.

Nu îți place cum se simte.

La fel cum a-ți experimentat cu toții sărutul ideal, tot măcar odată în viață, a-ți experimentat și sărutul.. ne-ideal. Simți că lucrurile nu sunt la locul lor, simți că sărutul nu se gustă precum te-ai fi așteptat.

Probabil că și maniera comportamentală în care este obișnuită persoana din fața ta să sărute, nu se sincronizează cu stilul tău. Însă chimia ce are loc prin schimbul de salivă dintre tine și cealaltă persoană, îți transmite ție subtil verdictul că persoana în cauză, nu e o opțiune pe termen lung.

Sărutul Muzei se gustă bine. Se simte bine. Maniera ei comportamentală de a săruta, mă scotea din minți. Ne-am contopit amândoi în cel mai maiestuos rimt cu putință al sărutului.

Iar ca norocul, am fost și atât de citit încât să fiu conștient că în momentul în care sărutul s-a sincronizat cel mai bine între noi doi, a trebuit să opresc totul.

Pentru a lăsa loc de fascinație și fantezie și în rândul săruturilor viitoare.

Trebuie să simți în mod intuitiv acel moment, în care dacă dorești să rămâi în mintea și gândurile celeilalte persoane, trebuie să îi pui capăt plăcerii pentru o perioadă.

Dar momentul în care oprești plăcerea nu trebuie să se întâmple, nici mai devreme decât momentul în care persoana de lângă tine tocmai s-a decis că și-ar dori mai mult din plăcerea pe care tu poți să i-o oferi.. însă nici prea târziu încât să se obișnuiască.

Intuiția este cheia.

Iar sărutul Muzei se gustă bine.

 

P.S. Pentru mai multe mostre gratuite de pe cuprinsul cartii Ultima Muză, apasa un click pe imaginea de mai jos!

25181539_814561055416831_1295108109_n

Astept comanda ta in cazul in care vrei sa petrecem un timp scriitoricesc de calitate, impreuna :) !

 

Mulțumesc pentru fotografie: Camelia Raț.

 

** Daca ti-a placut acest post, nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog.

** Daca crezi ca acest post poate fi folositor prietenilor tai, nu uita sa ii acorzi si un Share.

Comments

comments